Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Okna do ploché střechy od společnosti VELUX

Řešení jak přivést přirozené denní světlo do obytných prostor pod plochou střechou, které není možné prosvětlit pomocí fasádních oken, nabízí okna do ploché střechy (CVP, CFP) od společnosti VELUX.

Okna VELUX do ploché střechy v podobě neotevíravého okna CFP nebo otvíravého okna CVP jsou určena pro střechy ploché a s mírným sklonem do 15°. Jsou dodávána v šesti velikostech. Oba typy oken jsou zaskleny izolačním dvojsklem s velmi dobrými tepelně-izolačními vlastnostmi a chráněny kopulí, která je vysoce odolná vůči venkovním povětrnostním podmínkám. Vnější kopule z akrylátového nebo polykarbonátového skla je kromě čirého provedení nabízena i v opálové (mléčné) variantě pro příjemné rozptýlené světlo. Oba typy oken do ploché střechy lze doplnit o elektricky ovládanou vnitřní zastiňovací plisovanou roletu FMG.

Výhodou okna VELUX do ploché střechy je i jednoduchá montáž. Promyšlený způsob osazení okna do střechy umožňuje bezproblémové a vodotěsné napojení na fóliovou krytinu. Okno CVP do ploché střechy lze otvírat až do výše 150 mm. Lze jej ovládat pomocí bezdrátového radio-frekvenčního dálkového ovladače. Ovladač je programovatelný, takže je možné nastavit řízené větrání místností. Tento výrobek je standardně vybaven dešťovým senzorem, který automaticky zavře okno v případě deště. V případě zelených či pochůzných střech nebo střech s obrácenou skladbou je možné přidat k oběma typům oken do ploché střechy zvedací rám ZCE.

 
   

Okna VELUX do ploché střechy jsou kombinací kvalitního technického řešení, elegantního designu a výborných tepelně technických a akustických parametrů. Společnost VELUX, která je známá jako dodavatel střešních oken do šikmých střech, tak nyní nabízí i kvalitní řešení pro střechy ploché. Více informací najdete na www.velux.cz.

 
 
Reklama