Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak bydlet, topit, ohřívat vodu a přitom výrazně ušetřit ukáže veletrh FOR THERM

V termínu od 21. - 25. září 2010 se stanou prostory Pražského veletržního areálu Letňany dějištěm dalšího ročníku tradičního a vyhledávaného stavebního veletrhu FOR ARCH. Společným jmenovatelem veletrhu a řady expozic a doprovodného programu budou úspory. Novinky a zajímavosti z oblasti využívání alternativních zdrojů energie nabídne veletrh FOR THERM 2010, který se návštěvníkům v rámci FOR ARCHU představí vůbec poprvé.

Aktuální trend úpory energií je společný pro obor stavby domů, ale také pro jejich vybavení včetně vytápění a ohřevu vody. Podle odborníků k tomu lze také v podmínkách ČR s výhodou použít obnovitelné zdroje, např. solární systémy pro zajištění teplé vody dokáží uspořit přibližně 60 % energie potřebné pro její ohřev. Snaha ušetřit za provoz rodinného domku a dalších staveb vede k hledání informací a novinek o technologiích využívajících alternativní energetické zdroje. „Stále častěji se lidé poohlíží po možnostech, jak bydlet, topit a vůbec žít levněji a ekologicky. K vytápění používají např. tepelná čerpadla, kotle na biomasu a na ohřev vody zase solární systémy. Zareagovali jsme na tuto situaci, vyhověli přání mnoha vystavujících firem zabývajících se alternativními zdroji energie a založili specializovaný veletrh FOR THERM,“ vysvětluje Jan Trnka, manažer veletrhu. První ročník veletrhu vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky proběhne ve dnech od 21. do 25. září v Pražském veletržním areálu Letňany.

Rostoucí zájem veřejnosti, coby zákazníků, potvrzují také dosud přihlášení vystavovatelé, např. společnost Regulus, která nabízí tepelnou techniku na využívání obnovitelných zdrojů. „Zaznamenáváme zvýšený zájem o tato zařízení a to nejen ze strany lidí uvažujících o instalaci šetrného zdroje do rodinných domů, ale také ze strany výrobních podniků, které hledají možnosti snížení provozních nákladů svých provozů,“ říká Jiří Kalina z oddělení projektů a realizace Regulus. Společnost patří k tradičním vystavovatelům veletrhu FOR ARCH, letos svou expozicí na souběžném veletrhu FOR THERM zaujme plochu velikosti 260 m2. „Novinek bude hodně, ale pokud bychom měli vyjmenovat alespoň některé, tak bude k vidění nová řada rekuperačních jednotek, akční sestavy se solárními systémy a krbovými vložkami a mnoho dalšího,“ doplňuje Kalina. Atraktivní budou také expozice dalších vystavovatelů z oblasti solárních a ventilačních systémů, krbových kamen, tepelných čerpadel, krbů na pevná paliva či bioalkohol. Zde jmenujme například společnosti Tepelná čerpadla AIT, Stiebel Eltron, Vaillant, Romotop, Topsys, BeF Home a další.

Veletrh FOR THERM poskytne návštěvníkům bohatý doprovodný program. Z nabídky vybíráme např. seminář na téma tepelných čerpadel, využití solární technologie pro bytové domy, rekonstrukce panelových domů podle nízkoenergetického standardu nebo revitalizace bytových domů.

Více informací: http://www.for-therm.cz/2010.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...