Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference Inteligentní digitální domácnost 2010

Další ročník úspěšné konference pořádané nakladatelstvím Sdělovací technika v rámci veletrhů FOR ARCH 2010 a FOR ELEKTRO 2010 se uskuteční ve čtvrtek 23. září od 10 do 16 hod ve velkém sále vstupní haly Výstaviště v Letňanech.

Konference se zabývá aktuálním trendem zahrnujícím celkovou architektonickou a technologickou koncepci našeho domova. Inteligentní digitální domácnost sdružuje do jednotného systému postupně všechny funkce, aplikace a koncová zařízení moderní domácnosti - zábavní elektroniku i ostatní domácí spotřebiče, mobilní telefony i dálková ovládání, výpočetní techniku, zabezpečovací zařízení, systémy hospodaření s energií.

Základem integrace je vzájemná komunikace prostřednictvím externích a interních širokopásmových fixních i bezdrátových mobilních komunikačních sítí, které podstatně přispějí ke zvýšení kvality a zjednodušení každodenního života. Většinu aplikací i funkcí bude možné řídit dálkově. Stejně jako regulovat vytápění a klimatizaci, kontrolovat obsah ledničky, rozsvěcet a zhasínat osvětlení či spouštět zabezpečovací zařízení.

Zařízení spotřební elektroniky, ICT i automatizační technika v domácnosti postupně splynou do jediného systému. Jednou z klíčových součástí inteligentní digitální domácnosti bude moderní hybridní televizor (HbbTV), který se stane nejenom centrem digitální zábavy a informací, ale i klíčovým prvkem pro zobrazení důležitých informací o stavu a funkci jednotlivých systémů v digitální domácnosti.

Cílem konference je informovat o moderních technologiích propojení zařízení a systémů v moderní domácnosti, jejich dopadu na plánování a realizaci stavebních řešení a podpořit jejich implementaci v bytové výstavbě; upozornit na to, že vysokorychlostní přístup k internetu se stává nezbytnou součástí našeho života a síťové propojení domovních a bytových funkcí a systémů znamená velkou perspektivní flexibilitu. Při plánování moderní domácnosti je nutné mít na zřeteli i požadavky a potřeby jejího uživatele ve stáří - asistenční služby, jednoduché postupy ovládání, apod. Životnost domu nebo bytu a jeho užitná hodnota díky modernímu technickému vybavení patřičnou infrastrukturou vzrostou. Zátěž životního prostředí a provozní náklady se naopak sníží.

Konference se zaměří na perspektivní architektonická a technologická řešení moderních exteriérů a interiérů, která jsou předpokladem úspěšné implementace inteligentní digitální domácnosti. Témata jsou volena tak, aby poskytla ucelený přehled nejen specializovaným odborníkům z oblasti vývoje, projekce, systémové integrace, dodavatelům a uživatelům zařízení, jakož i dalším zájemcům o uvedené technologie a řešení.

Vstup podmíněn předchozí registrací. Informace o programu a podmínkách účasti získáte na www.stech.cz či na telefonním čísle 733 651 469.

 
 
Reklama