Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

15. ročník studentské soutěže v rozpočtování staveb

Již po patnácté proběhla 23. a 25. března 2010 soutěž "Rozpočtujeme s Callidou" určená studentům středních odborných škol a stavebním fakultám škol vysokých.

Letošní ročník proběhl již tradičně v prostorách ČVUT Praha, které je spolupořadatelem soutěže. Zadání vycházelo z nejaktuálnějších a často skloňovaných trendů: zateplení rekonstruované budovy (krovu, fasády a podhledu v suterénu, včetně řešení oken a dveří pro VŠ a výpočet podlah pro SŠ). Celkem 37 studentů ze 13 škol porovnalo své schopnosti samostatně zpracovat část rozpočtu v moderním rozpočtovém systému euroCALC 3. Rozpočtování v tomto software je součástí výuky na většině středních škol stavebních po celé republice a v osnovách přednášek na ČVUT Praha a VUT Brno. Během soutěže proběhl i odborný seminář pro pedagogy. Ve středoškolském kole první tři místa obsadily střední stavební školy z Liberce, Letohradu a Třebíče. Studenti katedry Řízení a ekonomiky ve stavebnictví Fakulty stavební ČVUT Praha tentokrát získali všechna první tři místa v soutěži pro vysoké školy. Specializované přednášky a seminář věnované základům rozpočtování si zde každoročně pod vedením Ing. Dany Čápové, PhD. vybere kolem 80 studentů katedry.

Kromě výuky v euroCALC 3 ve škole mají zájemci z řad studujících také možnost používat systém v nejvýkonnější a zároveň nejaktuálnější verzi Enterprise zdarma pro vypracování ročníkových, seminárních nebo diplomových prací jednoduchým připojením odkudkoliv přes internet. Během dvou let poskytování služby euroCALC Remote Student ji využilo již téměř 400 budoucích absolventů středních i vysokých škol.


Vítězové vysokoškolského kola (studenti ČVUT)

Společnost Callida, která kromě softwaru poskytuje školám odborná školení a konzultace a nově také e-learningové kurzy, tak každoročním pořádáním soutěže napomáhá budoucím odborníkům v oblasti stavebnictví využívat nejmodernější a nejefektivnější cestu v rozpočtování stavebních prací prostřednictvím komplexního informačního a oceňovacího systému.

Více na www.callida.cz.


Callida, s.r.o.
logo Callida, s.r.o.

Zjednodušujeme přípravu a realizaci projektů především ve stavebnictví. Naše služby a produkty jsou určené firmám všech velikostí, které mají zájem zlepšit práci s daty a informacemi. Vyvíjíme a poskytujeme systémy, které pomáhají v jakékoli fázi životního ...