Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

OC - Optimized convection

Nová značka, nový standard kvality v otopných tělesech s nucenou konvekcí Licon. Vstupujeme na trh s novým vývojovým typem podlahových radiátorů. Český výrobce otopných těles, společnost LICON Heat s.r.o., uvádí na trh světovou novinku v nabídce podlahových konvektorů s ventilátorem (fan-coilů).

Nový standard OPTIMIZED CONVECTION jako značka kvality otopných těles s nucenou konvekcí. Do nové generace podlahových konvektorů s ventilátorem jsme vložili veškeré dostupné poznatky a zkušenosti s výrobou otopných konvektorových těles, které vyrábíme téměř 50 let.

Celá výrobní řada podlahových radiátorů (správně konvektorů nebo též fan-coilů) je optimalizována:

  • na nižší hlučnost,
  • na vyšší účinnost,
  • na nízkou spotřebu energie,
  • na vyšší tepelný a chladící výkon,
  • na snížení a urychlení montážních nákladů.

Nová generace podlahových konvektorů

V nové generaci podlahových konvektorů s jedinečným technickým řešením je použita celá řada inovativních prvků. Jedním z nejvýznamnějším je použití nízkoenergetického elektrického motoru ve spojení s dokonalou řídicí elektronikou. V neposlední řadě díky implementaci níže uvedených opatření došlo k výraznému snížení hlučnosti. Níže uvádíme podrobnější informace k provedeným inovacím:

  • Zcela nový patentovaný nízkoenergetický elektromotor se spotřebou el. energie potřebné na provoz ventilátorů pouze 7W! V porovnání se stávajícími ventilátory dochází k úspoře elektrické energie nutné pro provoz ventilátorů až 93% .
  • Optimalizace poměru otáček ventilátoru, tepelného výkonu a úrovně hlučnosti má za následek optimální tepelný výkon při zachování nízké hladiny hlučnosti.
  • Hlučnost, hlavní negativních vlastnost všech podlahových konvektorů s ventilátorem, byla snížena minimálně o 23% v porovnání se stávající výrobní řadou (akustický tlak ve vzdálenosti 1m ).
  • Nejmodernější a variabilní řešení řídicí regulace adaptabilní pro malé i velké objekty a k potřebám uživatelů např. možnost řízení otáček ventilátorů prostřednictvím BMS (Building Managing Systém), řízení ventilů topení/chlazení apod.
  • Možnost stavebnicové montáže ventilátorů, a tím dosažení jednoduššího servisu, údržby či případné demontáže.
  • Vzhledem k rozšíření možnosti volitelného příslušenství došlo k univerzálnosti použití fan-coilů.
  • Ke zlepšení účinnosti konvektoru přispěla i technické řešení výměníku, který se optimálně přizpůsobil nucené konvekci
  • Sériové zapojení ventilátorů v tělesech, a tím navýšení jejich účinnosti
 

Do nové generace podlahových konvektorů s ventilátorem OC dala společnost Licon Heat Liberec veškeré dostupné poznatky a téměř 50leté zkušenosti s výrobou otopných konvektorových těles. Technický katalog bude vydán do konce roku, začátek prodeje od ledna 2010. Bližší informace na www.licon.cz.

 

Nová značka OPTIMIZED CONVECTION jako nový standard kvality otopných těles s nucenou konvekcí .


KORADO, a.s.
logo KORADO, a.s.

Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles. Naší filozofií je nabídnout kompletní systémové řešení pro vytápění, chlazení i větrání a uspokojit požadavky i těch ...