Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komínový systém CIKO® TEC

Komínový systém CIKO® TEC je určen pro odvod spalin od spotřebičů na všechny druhy paliv s přirozeným i nuceným odvodem spalin. Hlavní výhodou tohoto systému je jeho absolutní univerzálnost a unikátní řešení přívodu vzduchu ke spotřebiči.

CIKO® TEC je moderní komínový systém složený ze špičkových materiálů a svojí konstrukcí respektuje současné trendy v oboru vytápěcí techniky. Krb, různý počet plynových kotlů, kondenzační technika, to jsou příklady absolutní svobody při výběru topného spotřebiče. Univerzálnost komínu není důležitá v době, kdy ho stavíte, ale v době, kdy budou Vaše děti dům rekonstruovat a budou určitě měnit typ kotle, možná i způsob vytápění.

Speciální krycí deska umožňující vícesměrné přisávání venkovního vzduchu a profilovaná izolace se zvětšenými přivětrávacími kanály vytváří ideální předpoklady pro vytvoření samostatného cirkulačního obvodu, kdy takto přiváděný vzduch společně s odvodem spalin vytváří optimální podmínky pro tepelnou pohodu v místnosti. U nízkoenergetických a pasivních domů je komín s řízeným přívodem vzduchu velmi důležitou součástí projektu.

HLAVNÍ VÝHODY SYSTÉMU:

  • možnost připojení libovolného spotřebiče
  • možnost provozu spalinové cesty v přetlaku
  • možnost použití pro přívod vzduchu ke spotřebiči
  • neomezená odolnost proti působení kondenzátu

Komínový systém CIKO® TEC nemá žádné teplotní omezení a je dodáván s průměrem vnitřních vložek 140 mm, 160 mm nebo 200 mm. Systém lze navíc libovolně kombinovat s ostatními systémy do provázaného komínového tělesa a může tak sloužit jako komín pro více kotlů.

V nadstřešní části je možno použít tyto varianty komínových hlav CIKO®

  • Hlava opatřená komínovým návlekem - komínové návleky ve variantě IMIT nebo ŠTUKO chrání komín před povětrnostními vlivy, návlek je po vyzdění komínového tělesa nasazen a zafixován přes jeho nadstřešní část.
  • Hlava KOMFORT - pohledové prstence imitující lícové zdivo, extrémně odolné vůči povětrnostním vlivům a bez nutnosti je dále upravovat.
  • Hlava základní - komínové těleso je vyzděno tvarovkami obvodového pláště až do požadované výšky, ukončeno základní krycí deskou a připraveno pro omítnutí nebo obložení obkladovými pásky.
  • Hlava pro obezdění - komínová hlava skládající se z krakorcové a krycí desky je určena pro obezdění českým resp. německým formátem lícových cihel, přesně dle architektonického záměru investora.


CIKO s.r.o.
logo CIKO s.r.o.

Výrobce a dodavatel keramických a nerezových komínových systémů CIKO, které nabízí řešení pro odkouření libovolného spotřebiče a všechny druhy paliv. Kromě vlastních komínů nabízíme rovněž parotěsné prostupy CIKO STOPER pro bezpečné zabudování komínu do ...