Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TZB-info Vás zve k návštěvě www stránek firem,
které v letošním roce na veletrhu Aqua-therm Praha 2009 nevystavují



AIRTechnology s.r.o.
AZ FLEX, a.s.
Baxi Heating (Czech republic) s.r.o.
Brilon CZ a.s.
CLAGE SOBOTKA
České Filtry s.r.o.
ELVL s. r. o.
FLAIR, a.s.
Procom Bohemia s. r. o. - GEMINOX
ISAN Radiátory, s.r.o.
PZP KOMPLET a.s.
Schiedel, a.s.
Tronic Control s.r.o.
VIADRUS - ŽDB GROUP a.s.


AIRTechnology s.r.o. | www.airtechnology.cz

Společnost AIRTECHNOLOGY s.r.o. navazuje na společnost AIRKLIMA spol. s r.o., která byla založena v roce 1992.

Společnost vyvíjí svoji činnosti v následných oblastech:

  • Konzultační činnost, studie,technická měření v oblasti techniky prostředí.
  • Projekty vzduchotechniky, klimatizace/tepelných čerpadel a regulace technologických procesů.
  • Dodávky a montáže vzduchotechnických a klimatizačních zařízení/tepelných čerpadel.
  • Dodávky a výroba klimatizačních jednotek pro přesnou klimatizaci,atypických prvků technologické vzduchotechniky.
  • Výroba a dodávky rozvaděčů a řídících systémů technologických procesů.
  • Servisní systém v oblasti klimatizace a regulace technologických procesů, revize a inspekce klimatizačních a chladících zařízení.



AZ FLEX, a.s. | www.azflex.cz

Odborný velkoobchod zabývající se prodejem izolačních materiálů pro aplikace rozvodů a zařízení chlazení, teplé a studené vody, vytápěcích systémů a vzduchotechniky, izolace pro průmyslová zařízení a energetiku, izolace technologií pro kryogeniku a žárotechniku, včetně příslušenství.

Izolační materiály vysoké kvality pro média v rozsahu od - 260 °C do + 1430 °C od následujících výrobců: Armacell, Rockwool, Paroc, Isover, Mirel, Temati Bohemia, Foamglas, Unifrax, Keratech, Grena a další.




Baxi Heating (Czech republic) s.r.o. | www.baxi.cz

Společnost Baxi Group patří mezi vedoucí evropské průmyslové skupiny v sektoru vytápění. Zaměřuje se především na výrobu a distribuci kotlů. Sortiment zahrnuje kotle na plyn, topný olej nebo štěpku, ale i solární kolektory, bytové stanice, plynové krby, sprchové systémy atd.

Baxi Group také vyvíjí a nabízí nové technologie na vytápění s vysokou účinností, například kogenerační jednotky pro výrobu tepla a elektrické energie.
Pro náročný tuzemský trh naše společnost nabízí široký sortiment plynových kotlů, a to jak klasické kotle v provedení závěsném nebo stacionárním, tak i moderní úsporné kotle, tzv. kondenzační. Oproti standardním kotlům je úspora paliva až 35%.

Regulace Siemens, která je u těchto kotlů použita, pak umožňuje řešit i nejnáročnější varianty různých topných systémů. V současné době je u těchto zařízení kladen velký důraz na disproporci mezi tepelnou ztrátou objektu a požadavkem na výrobu TUV. Tato situace je způsobena masivním zateplováním objektů a je markantní zejména u dřevostaveb.
V naší nabídce jsou zastoupeny kotle od 12 kW do 100 kW.

Servisem máme pokryty všechny regiony po celé České republice, vzdálenost k zákazníkovi nepřekračuje 30 km.



Brilon CZ a.s. | www.brilon.cz

Spalinové systémy BRILON jsou špičkovým produktem renomovaného německého výrobce, který se specializuje na plastové systémy odvodů spalin již od roku 1994. Výrobce spalinových systémů BRILON si díky svým zkušenostem, perfektní kvalitě a zejména nadstandardní technické podpoře nabízených produktů získal vedoucí postavení v OEM dodávkách pro přední výrobce kondenzační techniky v celé Evropě.

Spalinové systémy BRILON s certifikací CE jsou určeny pro nízkoteplotní a kondenzační kotle s maximální teplotou na hrdle spotřebiče 120 °C a umožňují jak podtlakový, tak přetlakový provoz. Spojení jednotlivých částí se děje pomocí hrdlových spojů se speciálním těsnícím kroužkem odolným agresivnímu působení kondenzátu, u některých typů (například u fasádních provedení nerez/plast) pak navíc svěrnou objímkou.

Výraznou předností spalinových systémů BRILON je ucelený a plně kompatibilní stavebnicový sortiment, který umožňuje sofistikované řešení všech známých způsobů odvodů spalin bez nutnosti přijímání mnohdy bolestivých kompromisů doposud známých z každodenní praxe.

V rámci prodejní podpory spalinových systémů BRILON jsou pro zjednodušení kompletace a vyloučení chyb při specifikaci jednotlivých komponentů pro požadovaný způsob řešení odvodů spalin připraveny tzv. „komínové sady“. Princip je zcela jednoduchý. Každá sada obsahuje veškeré nutné komponenty podle svého určení kromě běžné metráže trubek. Postačí tedy objednat danou sadu + potřebný počet trubek podle výšky komínu a smontovat odvod spalin dle dodaného schématu tak snadno, jako to dělají děti se stavebnicemi LEGO.

Nejběžnější sady DN80 předurčené pro zděné komíny rodinných domků jsou nabízeny zcela kompletní, tj. včetně 10 metrů flexibilní trubky a nutného příslušenství.

Těžiště technické podpory spalinových systémů BRILON tvoří garantované výpočty spalinových cest. Vlastní výpočet je zpracováván na panevropském výpočtovém software KESA–ALADIN, který díky své detailní propracovanosti a průběžně aktualizované databázi kotlů vždy prověří a zoptimalizuje návrh odvodů spalin pro danou aplikaci a zvolený kotel a umožní tak předejít nepříjemným komplikacím. Tato služba je poskytována zákazníkům obratem a bezplatně.



CLAGE SOBOTKA | www.clagesobotka.cz
Naše společnost zastupuje v České republice německou firmu CLAGE v sektoru decentrálního ohřevu teplé vody s převládající nabídkou elektrických průtokových a malolitrážních zásobníkových ohřívačů vody. Ohřívače CLAGE v základním sortimentu dokáží nabídnou vždy konkrétní řešení na míru. Instalace ohřívačů v bezprostřední blízkosti odběrového místa umožňuje maximální hospodárnost a ekonomiku provozu.

V posledních letech se začíná uplatňovat elektronicky řízený způsob ohřevu, který umožňuje uživateli na přehledném displeji ohřívače nastavit požadovanou teplotu. Elektronická regulace umožňuje spínání pouze nezbytně nutného výkonu s ohledem na průtokové množství vody, vstupní teplotu a teplotu nastavenou uživatelem.
Tyto ohřívače mají rovněž možnost využití pro solární dohřev teplé vody. Dokáží s přesnou elektronickou regulací výkonu dohřát teplou vodu v místě odběru na nastavenou hodnotu na displeji, pokud toto solární panel nezajistí. Spotřeba elektrické energie je v porovnání s centrálním ohřevem ve velkém solárním zásobníku pouze nezbytně nutná o rozdíl vynaložený na dohřev mezi vstupní teplotou nastavenou uživatelem na displeji ohřívače. Tyto průtokové ohřívače se vyrábějí již od výkonu 11kW/400V s jištěním 3x16A.
Elektronicky řízené ohřívače jsou vybaveny Multiple Power Systém MPS® , což umožňuje volbu výkonu ohřívače při instalaci. Elektronický bezpečnostní systém s teplotní a tlakovou pojistkou zajišťuje bezpečný provoz ohřívače.

V zásobování teplou vodou je založen velký úsporný potenciál. Stále se zde uplatňují staré koncepce: voda se ohřívá na teplotu 65 °C a pak se ve velkém množství akumuluje, aniž by byla zcela využita. Ve skutečnosti je však teplá voda spotřebovávána v menších množstvích a za následujících teplot:
obrázky se na rozklik zvětší



České Filtry s.r.o. | www.ceskefiltry.cz




ELVL s. r. o. | www.bitherm.cz

Novinky společnosti ELVL s.r.o. pro rok 2010

Každým rokem společnost ELVL s.r.o. přichází na trh s novými výrobky a inovacemi z oboru TZB. V letošním roce pro své obchodní partnery a zákazníky připravila hned několik zajímavostí, které upoutají nápaditostí, technickým řešením a designem.

Zcela novým produktem je elektrický koupelnový sušák ručníků LINER, který jednoduchým způsobem řeší variabilitu a skladebnost instalací

Inovačními procesy prošly elektrické koupelnové radiátory BK...., elektronický regulátor R10A, otopná tělesa BITHERM a elektrické radiátory BITHERM.
U všech uvedených výrobků došlo ke kvalitativnímu zvýšení užitných vlastností a designu.




FLAIR, a.s. | www.flair.cz

Komfortní a průmyslové zvlhčovače, kondenzační a bazénové odvlhčovače, přesná čidla vlhkosti, přesná klimatizace a dveřní clony, vzduchovody. Novinka Aplikace UVC zářičů SterilAir - Švýcarská firma SterilAir se zabývá výrobou germicidních výbojek a jejich aplikací již od roku 1939. Oblasti použití lze rozdělit do několika skupin:

  • Prostorové zářiče (nástěnné nebo nástropní jednotky) např. pro nemocniční pokoje, operační sály, laboratoře, potravinářskou a farmaceutickou výrobu
  • Vzduchotechnická zařízení UVC zářiče pro instalaci do van praček nebo do proudu vzduchu v komorách klimajednotek nebo VZT potrubí. Ideální účinnost při kombinaci s filtrací F7
  • Průtokové reaktory a ponorné zářiče použití pro úpravny vody, nádrže, technologická zařízení
  • Speciální aplikace zářiče pro dezinfekci pásových dopravníků, výparníků chladírenských zařízení, dezinfekční skříně pro nástroje


Procom Bohemia s. r. o. - GEMINOX | www.geminox.cz

Kondenzační plynové kotle
Nerezové kondenzační kotle francouzského výrobce Geminox s lineární modulací výkonu 10 - 100 % a účinností 108,5 % pokrývají výkonový rozsah 0,9 - 49 kW (v kaskádě až 392 kW), které uspokojí jak potřeby obyvatel bytů a rodinných domků, tak i provozovatelů hotelů, činžovních domů nebo jiných objektů střední velikosti.


kotel ZEM

kotel THRi

Kondenzační kotle ZEM
jsou určené pro optimální řešení základních aplikací. Tyto kotle jsou vynikající alternativou všude tam, kde není nutné využít beze zbytku veškeré funkce špičkové typové řady kondenzačních kotlů THRi. Kotle ZEM jsou osazeny jednodušší variantou řídící jednotky LMU34, která je určená pouze pro jeden topný okruh. Integrovaná ekvitermní regulace.

Kondenzační kotle THRi
jsou vyráběny již ve své 3. generaci a jsou určeny všude tam, kde je dosažení ideální tepelné pohody a minimálních provozních nákladů jednoznačnou prioritou. Kotle THRi jsou osazeny volně programovatelnou jednotkou Siemens LMU64, která může pracovat buď samostatně, s využitím integrované adaptabilní ekvitermní regulace a rozšiřujících klipů, nebo se stává součástí regulačního systému Albatros. Kotle THRi jsou nabízeny ve více než 20 různých provedeních, což umožňuje vybrat ten správný kotel pro dané použití bez nutnosti přijímání jakýchkoliv kompromisů.

Zásobníky teplé vody
Nabídka vlastních nepřímotopných zásobníků teplé vody vyráběné z nerezové austenitické oceli třídy F18MT tvoří nedílnou součást sortimentu kondenzačních kotlů Geminox a vyznačují se nadstandardními technickými parametry.


Solární systémy Gemelios
Špičkové solární systémy Gemelios jsou nabízeny v kompletních sestavách s kotlem za zvýhodněnou cenu nebo pouze samostatné solární kolektory se zásobníky teplé vody pro již funkční řešení vytápění. Solární sestavy jsou nabízeny v provedení s tradičními plochými nebo hi-tech trubicovými (vakuovými) kolektory, které se vyznačují maximálním využitím solární energie díky povrchové úpravě absorbéru (TINOX), trvanlivými trubicemi NARVA a velmi nízkou hmotností.
Díky špičkovým technickým parametrům dokáží kolektory Gemelios ušetřit až 2/3 nákladů na ohřev teplé vody. Samozřejmostí je možnost získání dotace z projektu Zelená úsporám.

Díky technologicky dokonalému řešení kondenzační techniky, spolu s nadstandardním servisním zázemím, patříme ke špičce nejen v České republice.



ISAN Radiátory, s.r.o. | www.isan.cz

ISAN Radiátory s.r.o. je největší výrobce koupelnových trubkových radiátorů v České republice exportující 90 % své produkce do zahraničí, především do zemí Evropské Unie.

Značka ISAN reprezentuje tradičního dodavatele s více než 50 lety zkušeností, který svým klientům dodává bohatý sortiment koupelnových radiátorů MELODY, sálavých konvektorů a lamelových radiátorů EXACT, podlahových konvektorů OPLFLEX, článkových radiátorů ATOL a žebrových radiátorů SPIRAL.

Špičkové technologické postupy a progresivní myšlení jsou zárukou technických i designových parametrů té nejvyšší kvality. Naším prvořadým cílem je spokojenost zákazníka. Samozřejmostí je ekologické zpracování s maximálním ohledem na životní prostředí. Výroba je řízena pod systémem ISO 9001:2000.

Veškerá otopná tělesa navíc splňují podmínky certifikace platné pro aktuální legislativní normy jednotlivých států tak, aby odpovídaly i těm nejpřísnějším standardům. Certifikační proces pro ČR proběhl ve Strojírenském zkušebním ústavu Brno, notifikovaná osoba ES1015.



PZP KOMPLET a.s. | www.pzp.cz

PZP KOMPLET a.s. je výrobní firmou, která již víc než patnáct let působí na českém trhu i v zahraničí. Zabývá se vývojem a výrobou tepelných čerpadel pro vytápění a ohřev vody, větracích jednotek, elektrokotlů, chladičů kapalin, odvlhčovačů vzduchu, technologických rozváděčů a vakuových zařízení.

Zejména v oblasti výroby tepelných čerpadel získala společnost dominantní postavení na domácím trhu a zařadila se mezi vyhledávané výrobce kvalitních zařízení s vynikajícími technickými parametry, což dokazuje i celá řada prestižních ocenění z mezinárodních výstav.

Přijímáme zakázky na rok 2010 za ceny roku 2009 !!!
Objednejte si tepelné čerpadlo PZP ještě letos a zaplaťte až v době realizace. Nečekejte ! Výhodnější už to nebude !

Využijte výhodné dotace na tepelné čerpadlo PZP z programu Zelená úsporám. Například na tepelná čerpadla země-voda je možné čerpat dotaci až ve výši 75.000 Kč. Navíc můžete ještě získat dotaci na projekt a energetické hodnocení. Pokud si pořídíte tepelné čerpadlo PZP, žádost o dotaci za Vás zdarma vyřídíme.



Schiedel, a.s. | www.schiedel.cz

Komínové systémy pro novostavby i rekonstrukce. Široký výběr komínových systémů z technické keramiky, nerezu či plastu. Kvalitní řešení veškerých požadavků se zárukou.

Nové typy komínů pro dodatečnou montáž jsou výbornou alternativou pro ty, kteří chtějí rychle dovybavit dům komínem a krbem, klesnou náklady na vytápění a stoupne pohodový faktor domu.

Dvouplášťový komínový systém z nerezové oceli ICS byl vyvinut pro odkouření spotřebičů na pevná paliva. Systém ICS 50 je určený pro suchý i kondenzační způsob provozu. Je odolný vůči vlhkosti a vhodný pro odvod spalin přirozeným tahem i přetlakem.

Schiedel KERASTAR je třísložkový komínový systém s tenkostěnnou šamotovou vložkou, minerální izolací a nerezovým pláštěm, vyvinutý především pro rodinné domy a pro nezávislé vytápění v nich, jako univerzální systém pro všechny typy spotřebičů olejové, plynové, závěsné i stacionární. Zvlášť vhodný je pro pevná paliva.



Tronic Control s.r.o. | www.tronic.cz

Tronic Control® s.r.o. vyvíjí a vyrábí řídicí systémy TRONIC 2000R vhodné pro regulaci a řízení vytápění, vzduchotechniky a chlazení a pro řízení technologických procesů. Zároveň navrhujeme a realizujeme komplexní úsporné i ekologické dodávky vytápění a chlazení.

Poskytujeme veškeré služby v oblasti měření a regulace od projektu až po finální dodávky včetně poradenské činnosti a servisu.


Rozsah našich aplikací sahá od řízení kotelen, VS, teplárenských soustav až po sofistikované systémy pro IRC regulaci, provádíme řízení VZT a klimatizace včetně kompletních technologických dodávek.

Naše systémy jsou v neposlední řadě také vhodně pro monitoring, řízení a bilancování energií, řízení osvětlení, atd.. Prostřednictvím našich systémů tak lze řešit budování energetických dispečinků (dispečerských pracovišť).



VIADRUS - ŽDB GROUP a.s. | www.viadrus.cz

VIADRUS - Český výrobce kvalitních tepelných zařízení pro vytápění tuhými palivy, plynem a olejem

V současném výrobním programu jsou:
- litinové radiátory v klasickém designu, v provedení s čelní panelovou plochou i originální typy
- teplovodní litinové kotle ve výkonovém rozsahu do 750 kW na plynná (zemní plyn, propan, bioplyn), tekutá (TOEL) i tuhá paliva (koks, černé i hnědé uhlí, dřevo, pelety)
- nástěnné kotle, kondenzační kotle
- litinové krbové vložky
- kachlová kamna s litinovým topeništěm a ohřívače vody

Další výrobkovou skupinu tvoří litinové OEM kotlové články vlastní i zakázkové konstrukce, kotlová tělesa z nich sestavená a další komerční odlitky ze šedé litiny jakosti EN-GJL-150 a EN-GJL-200.



 
 
Reklama