Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Titul Nejlepší výrobce stavebnin roku 2009 pro společnost Wienerberger cihlářský průmysl

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., se může pyšnit ziskem významného titulu Nejlepší výrobce stavebnin roku 2009. Odborná porota udělila firmě toto prestižní ocenění s přihlédnutím k sortimentu výrobků POROTHERM, který je díky svojí kvalitě dlouhodobě vyhledáván a dobře uplatňován v tuzemsku i v zahraničí.

Při hodnocení odborníci také konstatovali, že firma je zavedenými systémy řízení výroby a trvale prováděnou celkovou modernizací závodů dobrým příkladem i ostatním výrobním firmám v oboru průmyslové výroby stavebních hmot. Cenu, získanou v kategorii firem s více než 150 zaměstnanci, převzali zástupci společnosti Wienerberger z rukou Přemysla Sobotky při slavnostním setkání v Senátu Parlamentu ČR.

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl je největším výrobcem pálených cihel v ČR. Kromě známé značky POROTHERM, zahrnující kompletní zdicí systém, keramické stropy a překlady, malty a také omítky, náleží do jejího sortimentu také velmi oblíbené keramické lícové cihly a dlažby TERCA Klinker.

"Naší zásadou je přicházet na trh s promyšlenými konstrukčními řešeními umožňujícími rychlou a jednoduchou výstavbu. Vysoká kvalita výrobků je přitom pro nás samozřejmostí," uvádí Josef Kotek, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Wienerberger. "Cena Nejlepší výrobce stavebnin roku 2009 je uznáním za naše dosavadní aktivity a zároveň závazkem do dalších let. I nadále budeme usilovat o to, aby všechny naše výrobky umožňovaly vznik moderního, ekologicky šetrného a přitom pohodlného bydlení pro třetí tisíciletí." Odborná porota při oceňování firmy přitom vyzdvihla i technologii POROTHERM DRYFIX.SYSTEM, kdy odpadá mokrý proces při zdění. Cihly se zde spojují výhradně pomocí speciální PUR-pěny. Jak Kotek dodává, technologie je u stavebníků velmi populární, protože umožňuje stavět i v zimě, a to až do -5°C, a zároveň se jedná o nejrychlejší metodu zdění z pálených cihel.


Prestižní ocenění Nejlepší výrobce stavebnin roku 2009 převzal v Senátu Parlamentu ČR z rukou Přemysla Sobotky
předseda představenstva a generální ředitel společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., Josef Kotek.

Cílem soutěže Nejlepší výrobce stavebnin je představit odborné i laické veřejnosti nejmodernější výrobní provozy a závody průmyslu stavebních hmot v České republice s jejich přínosnými výrobky pro stavebnictví a ostatní průmysl. Spolu s tím chce také ukázat, že i výroba stavebních hmot a materiálů může být k životnímu prostředí ohleduplná, šetrná, a přitom moderní a úsporná. Soutěž probíhá pod záštitou Svazu podnikatelů ve stavebnictví, Ministerstva průmyslu a obchodu a ÚRS Praha, a.s.

Více informací naleznete na www.porotherm.cz.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...