Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aqua-therm letos o dotacích a se speciálním hostem

Každý, kdo chce ušetřit za teplo, plyn a vodu zamíří i letos na veletrh Aqua-therm Praha, který proběhne od 24. do 28. listopadu na výstavišti PVA Letňany v Praze. Největší tuzemský veletrh, který se věnuje úspoře energií, bude letos zaměřen na dotační program Zelená úsporám.

Mezinárodní odborný veletrh vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky je největší akcí v oblasti technického zařízení budov (TZB) v České republice. Každý rok na něm své novinky představuje několik set přímých vystavovatelů z celého světa a branami výstaviště projde během pěti veletržních dní přes 40 000 návštěvníků. Aqua-therm Praha jim umožňuje nejen porovnat výrobky různých firem na jednom místě, získat cenné rady přímo od profesionálů z oboru, ale také možnost vyslechnout řadu zajímavých informací v rámci doprovodného programu.

Vše co chcete vědět o Zelené úsporám a báli jste se zeptat

Letošní ročník Aqua-thermu Praha bude zajímavý především pro žadatele o dotace v rámci programu Zelená úsporám. Přímo na veletrhu bude poradenské a konzultační středisko Státního fondu životního prostředí (SFŽP), který dotace přiděluje. SFŽP se bude na Aqua-thermu prezentovat nejen velkorysou expozicí, kde budou vyškolení konzultanti radit všem žadatelům a zájemcům o dotace, ale také sérií přednášek pro odborníky i širokou veřejnost. Čerpání dotací bude věnována celá hala, kde návštěvníci na jedné ploše najdou poradenské středisko a expozice certifikovaných dodavatelských firem. Semináře o dotacích proběhnou pro odborníky ve středu od 13:00 do 16:00 hod. v sále č. 1, pro širokou veřejnost v sobotu od 11:00 do 15:00 hod. v hale 2D.

Konference TZB 2009 bude řešit nízkoenergetickou výstavbu

Vedle série seminářů organizovaných Státním fondem životního prostředí proběhne v přednáškové části veletrhu konference TZB 2009, tradiční blok přednášek pro firmy, projektanty, facility manažery a samozřejmě širokou veřejnost. Konference bude hostit jako hlavního řečníka Jaapa Hogelinga, generálního ředitele programu ISSO, který vystoupí s přednáškou na téma „Evropské standardy v certifikaci budov“. Další semináře budou věnovány energetické náročnosti budov a evropským normám, úsporám teplé vody, facility managementu a úsporám energie, rozúčtování nákladů na vytapění, novinkám ve využití tepelných čerpadel a problematice větrání a klimatizace.

Vedle předání Zlatých medailí nejlepším exponátům veletrhu proběhne v rámci Aqua-thermu také valná hromada Cechu instalatérů ČR a na stánku Hospodářské komory bude k dispozici terminál veřejné správy Czech POINT.

 
 
Reklama