Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Laufen CZ a Kapka naděje pomáhájí dětské klinice FN Olomouc

Primář Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc MUDr. Jaroslav Wiedermann a vrchní sestra Světlana Kašubová přijali z rukou ředitelky nadačního fondu Kapka naděje Elen Švarcové, člena její dozorčí rady Petra Dodala, za přítomnosti zástupců společností Laufen CZ a Sigma Olomouc sponzorské dary.

Mimo jiné byla slavnostně otevřena nově rekonstruovaná koupelna na oddělení chirurgie Dětské kliniky v hodnotě 40 000 Kč, vybavená především výrobky značky Jika.

Primář Wiedermann i vrchní sestra projevili upřímnou radost z daru vzhledem k tísnivé situaci v zázemí jednotlivých oddělení dětské kliniky. Zdravotní personál včetně špičkových lékařů se tu denně potýká s řadou provozních překážek, které komplikují jejich službu nemocným dětem. "Výsledky léčby nejmenších pacientů na naší klinice jsou rok od roku úspěšnější díky úsilí a obětavému přístupu sester a samozřejmě díky odbornosti vysoce kvalifikovaných lékařů. Osobně se všichni snažíme také o postupné zlepšení podmínek práce a o rekonstrukci celé Dětské kliniky FN Olomouc," řekl ve svém poděkování primář Jaroslav Wiedermann. Současně oba vyjádřili naději na další možnou podporu.

Společnost Laufen CZ se v dlouhodobé spolupráci s NF Kapka naděje podílí na rekonstrukci a moderním vybavení sanitární keramikou a dalšími výrobky z portfolia značek Laufen, Roca a Jika podle potřeb dětských oddělení nemocnic na celém území České republiky. Spolupráce přesáhne 1 milion korun, včetně šeku na 200 000 Kč pro speciální aktivitu NF Kapka naděje Strom naděje a splněných přání. Nemocniční zařízení tuto pomoc vítají a podle svých vyjádření opravdu potřebují. Oceňují komplexní nabídku, se kterou Laufen CZ jako součást světové jedničky Roca na trhu sanitární keramiky a vybavení koupelen od A do Z disponuje. Důležitou roli v tom nesporně hraje i speciální sortiment - kompletní koupelny pro tělesně postižené uživatele se sanitární keramikou uzpůsobenou potřebám vozíčkářů a dalších pohybově limitovaných osob, s množstvím nezbytných madel, sklápěcích zrcadel či stoliček do sprchových koutů. V hledáčku zájmu jsou také dětské klozety, umyvadlové, vanové a sprchové baterie, sprchové kouty či vany a vaničky. V současné době se kromě Olomouce dokončuje rekonstrukce koupelny dětského oddělení v nemocnici v Brně, na dalších projektech se pracuje.

 

"Věřím, že více než jeden milion korun, které naše společnost prostřednictvím Kapky naděje věnuje na vylepšení dlouhodobého pobytu dětských pacientů v nemocnicích, jim pomůže jejich léčení aspoň částečně zpříjemnit," řekl marketingový ředitel společnosti Laufen CZ David Penc. "Společnost Laufen si pokládá za čest přispět a podpořit takovou snahu a úsilí, které vede k jedinému cíli a tím je zdraví dětí."

 

Ředitelka NF Kapka naděje Elen Švarcová v doprovodu primáře a všech účastníků slavnostní akce rovněž navštívila pacienty na hematologicko-onkologickém oddělení, potěšila je drobnými dárky a dobrotami, které jim zpestřily přísný léčebný režim.

www.laufen.cz