Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SCHELL COMPACT HF vysokofrekvenční senzorový splachovač pisoáru - neviditelné a snadné řešení

Od senzorového splachovače pisoáru ve veřejných sanitárních prostorách se kromě bezdotykové funkce v mnoha případech požaduje i konstrukce splachovací techniky chráněná proti vandalismu. Článek představuje spolehlivé řešení, které lze využít v nové stavbě i rekonstrukci.

  • senzorové elektrody nejsou v prostoru odtoku vody
  • není třeba speciální sifon
  • první vysokofrekvenční radarové ovládání na baterie
  • atraktivní cena
  • jednoduchá montáž a uvedení do provozu
  • integrovaná ochrana proti přetečení
  • vyloučení všech vnějších vlivů
  • stadiónový provoz

Představení:

Od senzorového splachovače pisoáru ve veřejných sanitárních prostorách se kromě bezdotykové funkce v mnoha případech požaduje i konstrukce splachovací techniky chráněná proti vandalismu. Ta musí fungovat spolehlivě bez poruch způsobovaných kolemjdoucími osobami nebo vlivy okolí. SCHELL zde nabízí se svojí zcela novou vysokofrekvenční senzorovou technikou nový přístup, který také poprvé funguje na baterie.

Je jednoduché tento systém včlenit do objektu jak ve fázi projektu, tak v samotné realizaci a odpovídá vysokým nárokům na použití.

Funkce:

Senzorové pole nereaguje jako u radarového řízení na pohyb uživatele, ale sleduje se vnitřní prostor pisoáru. Proud tekutiny se uvnitř pisoáru detekuje a po ukončení procesu spustí splachování. Senzor snímá výhradně vnitřní část mušle a rozpoznává proud tekutiny. Na spuštění nemají vliv žádné změny v okolí urinálu jako např. světlo, kolemjdoucí osoby nebo příliš malý prostor pro instalaci (vzdálenost stěny) apod.

 

Každých 24 hodin se automaticky spustí hygienické spláchnutí, aby se zabránilo vyschnutí sifonu.

Automatická ochrana přetečení

Ucpe-li se sifon nebo odtokové vedení, je zajištěno, že nemůže dojít k dalšímu spláchnutí. Po odstranění poruchy přechází senzorový splachovač opět na normální provoz. Tak se zabraňuje přetečení pisoáru.

Umístění senzoru

 

Senzor se lepí dle návodu pomocí přiloženého lepidla na zadní stěnu urinálu. Spojení kabelů je umístěno za urinálem.

Integrace systému

Elektronický modul i komponenty napájení proudem lze integrovat do dlouhodobě osvědčené podmítkové sady COMPACT. Je zde i prostor na baterie, které mají za normálního provozu stejnou dobu provozu jako srovnatelná infračervená ovládání. Malý senzor se namontuje při montáži pisoáru pomocí speciálního lepidla přímo na zadní stranu keramiky. Podomítková sada může být nainstalována i za keramikou nebo ve vzdálenosti až 5 m od senzoru.

Stadiónový provoz

Tam, kde nastává krátkodobá vysoká návštěvnost (na stadionech, ve veřejných halách atd.) přepne elektronika na úsporný provoz.

Spuštění stadiónového provozu: při > 5 použitích během 3 minut = 1 spláchnutí/min
Konec stadiónového provozu: žádné použití během 1 minuty = normální provoz


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.