Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace odtahových ventilátorů

Firma Nativa představuje zcela nový typ ventilátoru, který stanovuje vysoké standardy pro tento typ výrobků. Po téměř tři roky byly vyhodnocovány požadavky, nároky a potřeby zákazníků.

Všechny poznatky vedly k vyvinutí výrobku s mnoha inovovanými funkcemi za použití nejnovějších technologických poznatků. Dalšími aspekty při vývoji ventilátoru byly - energetická náročnost, hladina akustického tlaku, životnost ventilátoru design a uživatelsky intuitivní a příjemné ovládání, v neposlední řadě pak i možnost čistění.

Výsledkem je odtahový ventilátor Fresh Intellivent řízený mikroprocesorem, na kterém velmi jednoduchým způsobem nastavíte Vaše požadavky a ventilátor bude zabezpečovat Vaše přání.

Hlavní přednosti ventilátoru Fresh Intellivent

  • velmi tichý provoz
    Ventilátor je prakticky při provozu neslyšitelný. Hladina hluku při běžném provozu dosahuje hodnoty 22 dB, tzn. že neruší ani obyvatele, kteří mají ložnici hned vedle koupelny. Konstrukce nízkonapěťového motoru ventilátoru zabezpečuje velmi tichý provoz. Uživatelé, kteří měli nainstalovaný klasický ventilátor s typickými AC motory, sotva zaregistrují, že Intellivent je v provozu.

  • energeticky úsporný výrobek
    Maximální příkon ventilátoru pouhých 5 W řadí jednoznačně výrobek k nejúspornějším na trhu. Tato hodnota je cca 3x nižší než energetická náročnost běžně dostupných ventilátorů na trhu. V případě potřeby je možnost připojit ventilátor na solární články s napájením 12 V.

  • inteligentní řízení vlhkosti
    Již nemusíte pracně přestavovat hodnotu relativní vlhkosti v závislosti na ročním období. Inteligentní řídicí systém si sám vyhodnotí hladinu relativní vlhkosti v místnosti a tomu přizpůsobí provozní režim tak, abyste měli vždy čistý vzduch, bez rizika vzniku plísní. V okamžiku nárůstu relativní vlhkosti se ventilátor automaticky přepne do předem zvoleného provozního režimu, ve kterém bude pracovat tak dlouho, dokud nedojde k poklesu relativní vlhkosti na původní hodnotu.

  • nastavitelné otáčky ventilátoru
    Dle rozměru místnosti a nutnosti množství odtahovaného vzduchu si na přehledném displeji zvolíte ty správné otáčky ventilátoru, které budou přesně odpovídat Vašim potřebám. Můžete volit mezi 7 různými rychlostmi otáček ventilátoru, což je dostatečné pro každou koupelnu, WC nebo šatnu.


  • konstrukce pro nepřetržitý provoz
    Speciální konstrukce ventilátoru umožňuje jeho nepřetržitý provoz, aniž by došlo ke změnám jeho užitných vlastností po celou dobu. Životnost ventilátoru dosahuje 60 000 provozních hodin, což je cca 7 let nepřetržitého provozu.

  • časovač
    Zabudovaný inteligentní časovač můžete ovládat několika způsoby - pomocí světelného vypínače, tažného lanka, nebo samostatného vypínače. Na ovládacím panelu máte k dispozici volby tří časových úseků doběhu ventilátoru - 5, 15 nebo 30 minut. Dobu doběhu stanovíte zpravidla na základě velikosti koupelny. Odložení startu ventilátoru o 90 sekund je k dispozici v případě, že časovač je aktivován světelným nebo externím vypínačem.

  • funkce automatického provětrávání
    Pokud ventilátor není v provozu 16 hodin, je mikroprocesorem uveden automaticky do provozu po dobu 1 hodiny, aby byla zabezpečena výměna vzduchu v místnosti. Tím zamezíte starostem s vysokou vlhkostí, nebo zatuchlým vzduchem typickým pro nevětrané místnosti.

  • bezpečnostní vypínač
    Ventilátor má již standardně zabudovaný bezpečnostní vypínač, což přináší nejen úsporu času na instalaci, ale snižuje i vedlejší náklady na pořízení vypínače. Plně tím vyhovuje současným předpisům Evropské unie, které vyžadují bezpečnostní vypínač ke každému elektrickému zařízení natrvalo připojenému k elektrické síti.

  • snadné čištění
    Velmi užitečnou vlastností ventilátoru Fresh Intellivent je velmi snadný přístup jak k čištění odtahového potrubí, tak i vlastního ventilátoru. Pouze stisknete bezpečnostní pojistku a odklopíte ventilátor.


  • 4 možnosti připojení k elektrické síti
    Připojení k elektrické síti smí provádět pouze odborně způsobilá osoba. Ventilátor má dvojitou izolaci, a proto nemusí být připojen zemnicí vodič (zeleno-žlutý). Ventilátor můžete připojit k el. síti 4 různými způsoby pro dosažení požadovaných funkcí.

    Elektrické schéma zapojení 1 - řízení vlhkosti
    Elektrické schéma zapojení 2 - konstantní (volitelné) otáčky ventilátoru a řízení vlhkosti
    Elektrické schéma zapojení 3 - řízení vlhkosti a časovač v kombinaci se světelným vypínačem
    Elektrické schéma zapojení 4 - řízení vlhkosti a časovač v kombinaci s externím vypínačem


  • variabilní napojení k odtahovému potrubí
    Fresh Intellivent je přednostně určen k instalaci do vzduchových potrubí o průměru Ø 100 mm a Ø 125 mm. Pokud ovšem není možnost tohoto připojení a máte k dispozici odtahové potrubí menší než 100 mm, můžete instalovat ventilátor pouze na povrch, a to jak ve vodorovné, nebo svislé poloze. Ventilátor nevyčnívá na stěně více než 30 mm, stále je zde dostatek místa pro připojení elektrických vodičů pro snadnou a rychlou instalaci.

Přehledný displej

Velmi intuitivní ovládání na řídicím panelu Vám umožňuje nastavení:

  • rychlosti otáček ventilátoru,
  • času, po který má být ventilátor v provozu, když opustíte místnost,
  • pracovního režimu při zjištění nadměrné vlhkosti v místnosti
  • provozního režimu při zjištění nárůstu relativní vlhkosti vzduchu.
 

Prostřednictvím tří barevných diod (modrá, oranžová a fialová) dostáváte informace, v jakém provozním stavu se ventilátor právě nachází.

Barevné provedení a design

Viditelné lopatky ventilátoru nejen propůjčují vzhled ve stylu retro, ale současně i zabezpečí velmi nízkou hladinu hluku.

Vzhledem k širokým možnostem využití ventilátoru (koupelny, WC, šatny apod.) a estetickým požadavkům zákazníků na sladění celkového vzhledu místnosti jsou ventilátory Intellivent v různých barevných provedeních. Základní jednotka s ventilátorem v barvě bílé a černé, přední kryt je k dispozici v šesti barevných provedeních - bílá, červená, stříbrná, titanová, zlatavěhnědá a černá.

Správná volba

Jeden ventilátor má vše potřebné pro vytváření příjemného a zdravého ovzduší v koupelnách, toaletách, šatnách apod. Odtahový ventilátor Intellivent představuje uživatelsky příjemný a funkční výrobek za použití nejnovějších technologických poznatků, který stanovuje nové standardy.

 
 
Reklama