Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky ForArch

Tipy pro Vaši návštěvu na jubilejním 20. ročníku veletrhu FOR ARCH, který se bude konat ve dnech 22.- 26.9. v Pražském veletržním areálu Letňany.

HELUZ - Cihelný blok HELUZ FAMILY 50 broušený
WIENERBERGER - Cihelný blok POROTHERM 44 EKO+
PANEL REKO - Dvířka protipožární revizní
HASOFT - Hmota těsnicí Semtěs
MINIB - Konvertor Minib coil PTG
VERLAG - Nízkoenergetické a pasivní domy - návrh a realizace
CARMAN - Okna CARMAN IV 92 NEWFORM
FENSTAR - Okna FenStar Energy
VELUX - Okno do ploché střechy CVP/CFP
DAFE PLAST - Okno PROGRESS pro nízkoenergetické a pasivní domy
AMERICAN BOHEMIAN - Prosvětlovací stavební prvek SUNIZER
RENOGUM - Pryžová dlažba LADA
STUDIO CONTI - Střešní tepelněizolační systém
LIFT SERVIS - Systém kontroly výtahů - VÝTAH POD KONTROLOU
CLIMATEC - Tepelné čerpadlo ACOND - monoblok
EUROSUN - Venkovní žaluzie EUROSUN FEV 100
UFO - Infrazářič UFO L/UK



Cihelný blok HELUZ FAMILY 50 broušený
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.
Venkovní plocha 7 - V 15

Broušený cihelný blok pro jednovrstvé zdivo pro nízkoenergetické a pasivní domy. Rozměry: 247×500×249 mm. Pevnost 8 MPa; Objemová hmotnost do 600 kg/m3. Až o 23 % lepší tepelněizolační vlastnosti než u cihlových bloků THERMO STI 49. U3 = 0,15 W/mK při praktické vlhkosti s vnější tepelněizolační omítkou tl. 30 mm (součinitel tepelné vodivosti 0,10 W/mK).





Cihelný blok POROTHERM 44 EKO+
Wienerberger cihlářský průmysl, a.s.
Hala 1 - A 16

Cihelný blok pro vnější zděné konstrukce vysoce energeticky úsporných budov (nízkoenergetické domy a pasivní domy). Při zachování běžné tloušťky vnějších cihelných stěn 440 mm dosahuje dalšího zlepšení tepelně technických vlastností - U = 0,22 W.m-2.K-1. Nové řešení děrování a styčné spáry, velmi nízká objemová hmotnost cihelného střepu 1400 kg/m3 a součinitel tepelné vodivosti 0,25 W.m-1.K-1.





Dvířka protipožární revizní
PANELREKO, s.r.o.
Hala 2 - B 26

Revizní dvířka vhodná pro zakrytí instalační šachty s protipožární odolností EW 30/ EI 30. Jedná se o "neviditelná" revizní dvířka určená pro osazení pod obklad s patentovaným systémem otevírání se zaručenou odolností proti požáru.





Hmota těsnicí Semtěs
HASOFT VELKOOBCHOD, s.r.o.
Hala 1 - B 2

Semtěs je plastoelastická hmota určená pro parotěsné i vodotěsné řešení spár, prostupů, děr a průchodů. Je obzvláště vhodný pro parotěsné řešení při výstavbě pasivních domů. Semtěs má skvělou přilnavost k většině stavebních materiálů. Kromě toho vyniká odolností vůči klimatickým podmínkám, UV záření a stárnutí. Nevytvrdne, zůstává trvale plastický. Pozor - není určen pro pevnostní lepení.





Konvertor Minib coil PTG
Minib s.r.o.
Hala 5 - B 16

Samostatný nebo nástěnný konventor Minib coil PTG s ventilátorem. Konventor je vybaven termoelektrickým generátorem elektrické energie. Pro tento konventor není nutná samostatná el. instalace. Je vybaven termostatickou hlavicí. Vytápí suché prostředí. Konventor PTG je rychle reagující otopné těleso, které je vybaveno termoelektrickým generátorem. Ke konventorům není potřeba instalovat jakoukoli kabelovou přípojku, protože elektrická energie je generována z teplé vody přiváděné k výměníku tepla přes systém PTG. Hliníkový kryt tělesa je dodáván v lakovaném nebo eloxovaném provedení - odstínu stříbrném, bílém, světlý nebo tmavý bronz.





Nízkoenergetické a pasivní domy - návrh a realizace
Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r.o.
Hala 6 - D 14

Publikace je určena investorům, stavebníkům, architektům, projektantům a dalším zájemcům o energeticky úspornou výstavbu. Zabývá se zásadami architektonického, konstrukčního a energeticky úsporného návrhu objektů s optimalizovanou spotřebou tepla - nízkoenergetických a pasivních domů. Řeší i navazující problematiku energetických systémů a dalších technických zařízení v těchto budovách, s důrazem na návrh vytápění a větrání, což jsou oblasti považované z hlediska energetických úspor za klíčové. Dále se zabývá i energeticky optimalizovanou rekonstrukcí budov, environmentálními hledisky a jsou zde uvedeny příklady realizací těchto budov včetně jejich základních technických a energetických údajů. Publikace podrobně zpracovává všechny potřebné informace o průkazu energetické náročnosti budovy.





Okna CARMAN IV 92 NEWFORM
Carman a.s.
Hala 3 - A 9

Ve svém řešení vychází z poznatků moderní konstrukce okna a maximálně eliminuje případné tepelné ztráty. Jedním z těchto řešení je i odstranění tepelného mostu ve spodní části okna změnou z klasické okapnice narážecího typu za okapnici typu Spree, kdy je okapnice naklapnuta na dřevěný profil, což zároveň umožňuje její snadnou výměnu a zároveň lepší odvod srážkové vody. Dále je zde řešeno hlubší zasklívání eliminující rosení oken ve spodní části. Důležitým prvkem je přesazení zasklívacích lišt, a tím zlepšení tepelněizolačních vlastností oken. Nezanedbatelně je významné zlepšení dekompresních zón. Konstrukce CARMAN IV 92 NEWFORM svými parametry splňuje nejnáročnější požadavky na stavebně truhlářské výplně. Jsou vhodná pro pasivní a nízkoenergetické domy. Profil IV 92 - čtyřvrstvý lepený eurohranol. Součinitel prostupu tepla Uw = 0,8 W.m-2.K-1. Čtyřvrstvý lepený hranol - tloušťka 92 mm. Izolační trojsklo( sklo 4 / argon 16 / sklo 4). Koeficient prostupu tepla Ug = 0,6 W.m-2.K-1.





Okna FenStar Energy
FenStar s.r.o.
Hala 3 - A 13

Okna pro budoucnost - okna pro úsporu energie. FenStar Energy je systém vytvořený z nejlepších materiálů, vyvinutých speciálně pro energeticky úsporná okna FenStar. Profilový systém je 7komorový, má optimální konstrukční hloubku 80 mm a je vhodný pro zateplení fasády díky 80 mm výšce rámu. Dokonalé utěsnění oken je dosaženo pomocí dvou těsnění v křídle a jednoho těsnění v rámu. Profily rámu, křídel i sloupků jsou vyztuženy unikátními nekovovými výztužemi, které mají pevnost srovnatelnou s ocelí, a přitom 100x nižší tepelnou vodivost než má ocel. Kromě toho speciální tvar výztuže rozděluje profil tak, že vytváří další izolační komoru a zamezuje dynamickému přenosu tepla ve svislých částech okna. Zasklení okna je trojsklem s koeficientem prostupu tepla 0,5 až 0,7. Nejen pro krásný vzhled, ale i pro snížení prostupu tepla, jsou okna FenStar osazena skrytými panty.





Okno do ploché střechy CVP/CFP
VELUX Česká republika, s.r.o.
Hala 3 - B 7

Okno do ploché střechy CFP - neotvíravé. Okno do ploché střechy CVP - elektricky ovládané. Okno pro prosvětlení místnosti pod plochou střechou, do které není možné nainstalovat jiné okno či jiný druh prosvětlení. Má výborné tepelněizolační vlastnosti, okno CVP má navíc elektricky ovládané větrání i zabudovaný dešťový senzor.





Okno PROGRESS pro nízkoenergetické a pasivní domy
DAFE - PLAST Jihlava, s.r.o.
Hala 1 - D 26

Jednokřídlé okno otevíravé a sklopné pravé - hodnota Uw = 0,62 W.m-2.K-1. Rozměr okna 1000 × 1490 mm. Barevné provedení ALUMINIUM / WINCHESTER. Profilový systém REHAU Geneo, kování ROTO NT Designo. Zasklení izolačním trojsklem 4-16Ar-4PT-16Ar-4PT - hodnota Ug = 0,6 W.m-2.K-1, meziskelní rámeček NIROTEC. Výjimečná stabilita profilů - kompozitní materiál RAU - FIPRO umožňuje 90 % oken vyrobit bez použití ocelových výstuží. Jedinečná tepelná izolace - šestikomorový profil s hodnotou Uf = 0,86/0,73 W.m-2.K-1. Dokonalá zvuková izolace - dle použitého zasklení lze dosáhnout hodnoty Rw = 47dB. Barevné provedení lze vybírat ze škály 38 barev. Vyšší bezpečnost - bez dodatečných opatření v kombinaci s kováním VK2 splní třídu odolnosti VK2.





Prosvětlovací stavební prvek SUNIZER
American Bohemian Corporation, s.r.o.
Hala 3 - B 1

Sunizer je stavební prvek přenášející zdravé sluneční paprsky do interiéru. Díky důmyslné konstrukci lze zabudovat do stavby během pár hodin a okamžitě může prosvětlovat tmavé kouty. Dokonalý systém přenosu paprsků násobený unikátním systémem Fresnelových čoček zajišťuje několikanásobně vyšší účinnost než běžné světelné systémy označované jako tubusové světlovody. Sunizer dokáže oslnit i při zatažené obloze, dokáže cíleně využít slunce. Sunizer využívá ke své činnosti jen přírodní zdroje, kterými jsou sluneční paprsky. Tím se stává ekologický a energeticky nezávislý. Pomocí nejmodernějších Super LED diod lze Sunizery využít k osvětlení místností i během noci stejně jako běžná stropní svítidla. Doplňky: stropní lem ve tvaru čtverce přesně uzpůsobený do kazetových podhledů, spodní difuzer s protipožárním atestem.





Pryžová dlažba LADA
RENOGUM a.s.
Hala 2 - B 4

Použití pro pochozí plochy, terasy, hřiště. Pokládá se lepením v barevném provedení - červená, zelená, černá. Materiál je pryžový granulát pojený polyuretanem.Rozměry: 500×500×25 mm. Tlumí nárazy a zvuky, neklouže.





Střešní tepelněizolační systém
Pavel CHUDOBA Studio Conti
Hala 1 - B 27

Tepelněizolační systém, kompletní skladba střešního pláště včetně laťování pro montáž krytiny v jednom stavebním prvku a jediné pracovní operaci. Velkoplošné panely, výplň nenasákavá PUR pěna, na povrchu hliníková fólie, přímo z výroby integrované laťování s povrchovou úpravou aluzink. Rychlá a snadná motáž, kompaktní izolační vrstva bez tepelných mostů, konstantní vysoká hodnota tepelného odporu. Novinka roku 2009 - integrované laťování s výrazně navýšeným větracím průřezem a dokonalejším tvarovým a statickým řešením.





Systém kontroly výtahů - VÝTAH POD KONTROLOU
LIFT SERVIS s.r.o.
Hala 1 - B 36

Systém pro přenos dat o provozu výtahu.Elektronický rozvaděč zajišťuje přenos dat o provozu výtahu - počet jízd, spotřebu el., poruchové stavy, servisní zásahy atd. po internetu. Navíc systém umožňuje bezdrátově připojit do celého domu např.: požární čidlo, plynové čidlo, EZS, hlídá vstup do domu atd.





Tepelné čerpadlo ACOND - monoblok
CLIMATEC Group a.s.
Hala 5 - C 20

Tepelná čerpadla ACOND - monoblok vzduch-voda nové generace získávají energii z okolního vzduchu i při venkovní teplotě -20° C. Novým vývojovým trendem "Vše v jednom" je integrace trubkového výměníku do venkovní jednotky. Tím je docíleno zlevnění a zjednodušení celého systému. Rychlá montáž a bezobslužný provoz přináší novou kvalitativní třídu do oblasti úsporného a spolehlivého vytápění tepelným čerpadlem vzduch-voda.





Venkovní žaluzie EUROSUN FEV 100
EUROSUN a.s.
Hala 3 - B 13

Venkovní žaluzie EUROSUN typu FEV 100, vedená v ocelových lankách, se šířkou lamely 100 mm se vyznačuje kromě možností zastinění velkých ploch také malou výškou složeného lamelového paketu.Ocení to architekti, ale i projektanti pro stavby s nízkým nadpražím. Venkovní žaluzii FEV 100 je možné ovládat klikou nebo elektromotorem.





Infrazářič UFO L/UK
UFO ISIKLA ISITMA SISTEMLERI SAN.TIC.LTD., GOLDENHORN, s.r.o.
Hala 5 - B 17

Infrazářič pro průmyslové použití s pevným zapojením do sítě. Výrobní haly, autoservisy, lakovny, atd. Ovládání manuálně i dálkově.Infrazářič, který dokáže během několika minut zahřát až 90 m2 prostoru.




 
 
Reklama