Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Švédské nerezové ohřívače vody - "Ty vydrží"

Společnost NIBE mimo tepelných čerpadel a jejich příslušenství dodává na český trh i nerezové elektrické a nepřímotopné ohřívače vody vhodné pro malé domácnosti, rodinné domy i penziony. Nerezové provedení ohřívačů NIBE zajišťuje jejich vysokou životnost při dlouhodobém zachování kvality vody.

Kvalita použité nerezavějící oceli má na antikorozní odolnost nádoby pro ohřev vody značnou důležitost. Firma NIBE zvolila feritickou ocel EN 1.4521. Ta mimo jiné obsahuje 18 % chrómu a 2 % molybdenu, avšak minimální množství niklu. Protože se jedná o feritickou ocel, není náchylná k napěťové korozi, což znamená, že je odolná proti zvýšenému obsahu chloridů ve vodě.

Vysoký obsah chrómu a zvláště pak obsah molybdenu zlepšují odolnost vůči důlkové korozi. Extrémně nízký obsah niklu je výhodný i z hlediska ochrany zdraví a životního prostředí, protože se při provozu neuvolňují ionty niklu, které se u jiných materiálů mohou uvolňovat během počáteční fáze provozu. Kromě volby materiálu jsou důležité i jednotlivé fáze zpracování. Výrobní proces u firmy NIBE probíhá způsobem, který vylučuje vznik trhlin. Je důležité, aby po svaření měl povrch nádoby, který přichází do styku s vodou, homogenní složení. Toho se u firmy NIBE dosahuje využitím unikátního procesu moření, kdy dochází k pasivaci povrchu vytvořením rovnoměrné vrstvy oxidu na celém vnitřním povrchu nádoby pro ohřev vody.

Při styku s vodou s extrémně vysokým obsahem chloridů se může projevit důlková koroze, zvláště v kombinaci s vysokým stupněm tvrdosti vody, kdy dochází k usazování vodního kamene. V těchto případech se nemůže kyslík přirozeně obsažený ve vodě dostat na povrch oceli a koroze může probíhat pod nánosem vodního kamene.

Více informací o švédských nerezových ohřívačích vody najdete na stránkách výrobce www.nibe.cz.

NIBE COMPACT - elektrický ohřívač

Ohřívač vody pro rodinné domy objemu 145/185/275 litrů s antikorozní ochranou Nerez EN 1.4521 je nerezovým elektrickým stacionárním ohřívačem vody a je optimální volbou pro samostatné rodinné domy se standardní potřebou teplé vody. Nejmenší z ohřívačů COMPACT je vhodný pro instalaci do kuchyňské linky. Naopak větší modely je vhodné umístit do technické místnosti nebo koupelny. Ohřívač vody je tvořen nerezovou nádrží. Tepelná izolace ohřívače je provedena z bez freonové PUR pěny (EPS) pro dokonalé izolační vlastnosti ohřívače. Ohřívač je z výroby vybaven kombinovaným pojistným a směšovacím ventilem se zpětnou klapkou pro přímé napojení na rozvody studené a teplé vody v domě. Termostat směšovacího ventilu je nastavitelný maximálně do 80 °C.


NIBE PCU-R Nepřímotopný ohřívač

Ohřívač vody pro rodinné domy o objemu 80/100/120 litrů s antikorozní ochranou Nerez EN 1.4521 nabízí optimální volbu nepřímotopného ohřívače vody, který jednoduše napojit na stávající kotel na dřevo, elektriku, plyn či topný olej. Ohřívač vody PCU-R se skládá z nerezové nádrže. Tepelná izolace ohřívače je provedena z bez freonové PUR pěny (EPS) pro dokonalé izolační vlastnosti ohřívače. Vysoký výkon vestavěného trubkového výměníku, který je tvořen nerezovým potrubím zajišťuje velice rychlý a především efektivní ohřev vody. Nádrž ohřívače PCU-R je navržena pro maximální tlak 9 bar. Trubkový výměník ohřívače je navržen na maximální tlak 10 bar.



NIBE ENERGY SYSTEMS CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.
logo NIBE ENERGY SYSTEMS CZDružstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Divize NIBE ENERGY SYSTEMS zastoupená společností DZ Dražice. V nabídce NIBE jsou tepelná čerpadla všech typů. Venkovní jednotky vzduch-voda využívající venkovní vzduch a jsou vyrobené z kvalitní nerezové oceli a efektivně pracují až do teploty -25 °C. ...