Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Modulové domy s materiály Fermacell od UNIKO ZLÍN vyrůstají na atraktivním místě Olomouce

Moderní modulová výstavba se uplatňuje nejen ve veřejné sféře, ale i v oblasti rodinných domů. Jedním z důkazů je i výstavba pěti rodinných domů v areálu „Švabinského zahrad“ v Olomouci pod Svatým Kopečkem, které realizuje společnost UNIKO Zlín, a.s.

Na stěnách a podlahách rodinných domů jsou použity materiály Fermacell, konkrétně desky Fermacell, Fermacell EE a Fermacell Powerpanel SE. Podle obchodního ředitele firmy UNIKO Zlín Ing. Pavla Šikla jsou materiály Fermacell pro modulovou výstavbu velmi vhodné: „S materiály dodávanými společností Fermacell máme dlouhodobé zkušenosti. Z hlediska parametrů, certifikace i servisu výrobce považuji tyto materiály za špičku v oblasti suché výstavby.“



Domy jsou dvoupodlažní s ocelovou konstrukcí, sendvičovým pláštěm se zateplením a omítkou a plochou střechou s mírným sklonem. Vnitřní prostory budou variabilní, se schodištěm a jsou propojeny se zahradou. Obytnou plochu o velikosti cca 94m2 tvoří kuchyně s jídelnou, obývací pokoj a tři ložnice. Součástí bude obytná terasa a odstavné stání pro jeden automobil na ploše při vstupech do domů a pozemek 231-261m2.



Rodinné domy v areálu "Švabinského zahrad" uspokojí zvláště ty, kteří hledají klidné rodinné bydlení – areál se nachází v přírodním prostředí na kraji Olomouce ve směru a s výhledem na Svatý Kopeček. Celý areál, ve kterém budou umístěny jednotlivé domy, bude uzavřený obytný prostor se vzrostlými stromy, společnými prostorami s brouzdalištěm pro odpočinek a hry dětí, společný altán pro zahradní techniku a parkovací stání u vjezdu, tak, aby byl zachován ráz zahrady. Švabinského zahrady představují moderní architekturu a nadčasový design, technicky vyspělé a materiálově kvalitní konstrukční řešení, současně energeticky úsporné řešení, nízké provozní náklady v klidném prostředí na kraji města v těsné blízkosti MHD.



Zde realizovaný typ rodinných domů získal l. cenu v soutěžní přehlídce "Nový domov", kterou pravidelně vyhlašuje Ministerstvo pro místní rozvoj s cílem ocenit stavby s vynikajícími parametry v oblastech jako jsou úroveň architektonického řešení stavby, konstrukční řešení, umístění stavby v daném prostředí, využití pozemku, parkování, garáže, provedení stavby a ekonomická a energetická náročnost stavby. Nízké náklady na energie jsou silnou stránkou domů od firmy UNIKO. Rodinné domy v Olomouci jsou konstruovány jako energeticky úsporné (náklady na topení cca 8.600,- Kč/ročně) s nízkými udržovacími náklady.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...