Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Internorm je největší mezinárodně uznávaná značka pro okna a dveře s vysokým nárokem na kvalitu, design a inovaci

V době, kdy se témata energetická účinnost, úspora energie a CO2 derou stále více do popředí, získává tepelná sanace stále více na významu. "Opatření pro úsporu energie u budov by mohla jednak masivně snížit roční emise CO2, tato opatření jsou navíc také nanejvýš hospodárná", říká studie poradny pro podniky McKinsey.

Nově vyvinutá okna společnosti Internorm, která šetří energii, THERMO3 a PASSION Vetro-Design, dnes stanovují nová měřítka ve standardu pro pasivní domy.


1/3 tepla uniká energeticky neúčinnými okny!

Vysoká úspora nákladů

Zamění-li se okno s izolačním dvojsklem (Uw=1,3 W/m2K) za vysoce tepelně izolující okno THERMO3, ušetří se při ploše skla 30 m2 v typickém rodinném domku během topné sezóny celkem 195 litrů topného oleje. Ve srovnání s tradičními okny s dvojsklem (Uw=2,8 W/m2K) je to dokonce 700 litrů topného oleje. Tepelnou sanací se zde vyhneme vysokým nákladům a dosáhneme ideálních izolačních hodnot.

 

Vysoce funkční v módním designu

Vedle energetické účinnosti je u obou nových okenních systémů inovovaný design s moderní optikou skla, která umožňuje vytvářet architekturu s okny bez rámu v křídle, vyznačující se rovnými liniemi a klasickými prvky.

 

THERMO3

Okouzluje svou inovovanou, moderní optikou skla a odpovídá nejvyšším požadavkům na okno šetřící energii. Okenní systém plast/hliník je sériově vybaven trojsklem (izolační hodnota skla Ug=0,6 W/m2K) a rozpěrkou z ušlechtilé oceli a vytváří tak již sériově hodnotu tepelné izolace Uw=0,80 W/m2K (již standard pro pasivní dům!) - a nejlepší izolační hodnotu Uw=0,72 W/m2K. K tomu ještě přispívá speciálně vyvinutý systém komor s vysoce tepelně izolující termopěnou, systém trojího těsnění, jakož i technologie FIX-O-ROUND pro dokonalé zafixování tabule skla v rámu po celém obvodu, které zajišťuje více stability, vyšší bezpečnost proti vloupání a ještě lepší izolaci. Provedení jako THERMO3 passiv je dokonce certifikováno jako "Komponent vhodný pro pasivní dům" podle PHI Dr. Feist, Darmstadt.

PASSION Vetro-Design

U tohoto inovovaného okna je rám v klasické a redukované optice s rovnými liniemi.

PASSION Vetro-Design se nejlépe hodí pro nízkoenergetické a pasivní domy, je sériově vybaven trojsklem (izolační hodnota skla Ug=0,6 W/m2K) a rozpěrkou z ušlechtilé oceli a vytváří tak již ve standardním provedení tepelně izolační hodnotu Uw=0,89 W/m2K a nejlepší izolační hodnotu Uw=0,82 W/m2K. Také toto plastové okno je opatřeno vysoce tepelně izolující termopěnou, systémem trojího těsnění jakož i technologií FIX-O-ROUND.

 
 
Reklama