Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zásobníky HUCH se vydaly po zelené vstříc úsporám

Na program Zelená úsporám vsadila v letošním roce se svými výrobky i firma Meibes, která na náš trh dodává zásobníky renomované německé značky HUCH. Jelikož se všechny zásobníky dostaly do seznamu výrobků a technologií (SVT) výše zmíněného státního dotačního programu, může si každý žadatel o dotaci vybrat ze široké nabídky kvalitních a finančně dostupných zásobníků.

Pod značkou HUCH dodává firma Meibes solární zásobníky, vysoce výkonné zásobníky určené pro tepelná čerpadla, vyrovnávací zásobníky pro kotle na biomasu a kombinované zásobníky pro přípravu teplé vody a topení.

Například pro čtyřčlennou rodinu je vhodný solární systém s 300 litrovým zásobníkem HUCH typu HUSS 301 nebo HUESS-PU 300, do kterého dodají energii 3 solární kolektory. Zásobníky s označením PU mají izolaci nesnímatelnou, z tvrdé pěny, jsou opatřeny plastovým povrchem a jsou levnější. Druhý typ je o něco dražší a má měkkou snímatelnou izolaci, což je výhoda například při transportu nebo při manipulaci v rámci instalace - izolace se sejme a zásobník se lépe usazuje na místo.

Technicky zajímavý je pak zásobník řady HUHLS. Jedná se o nový vysoce výkonný zásobník vhodný zejména pro tepelná čerpadla, protože má velkou teplosměnnou plochu, která zaručuje předání energie i při malých teplotních spádech. Dřívější typy zásobníků pro tepelná čerpadla byly konstruovány tak, že vložená topná spirála byla v zásobníku hustě navinuta od shora dolů, což přinášelo problémy v horní části zásobníku, kde se teplo předávalo minimálně z důvodu vyšších teplot vody. "Tato nová konstrukce je zkrátka efektivnější," potvrdil obchodní ředitel českého zastoupení firmy Meibes Ing. Pavel Nonner.

Firma Meibes nabízí kromě zásobníků HUCH i kompletní solární sety. Jsou to kompletní vyladěné sestavy, kde zákazník dostane v jednom paketu solární kolektory Suntime, zásobník HUCH, čerpadlovou skupinu Meibes, solární regulaci a propojovací prvky. Tyto sestavy pro solární systémy kompletuje firma Meibes ve spolupráci s českým výrobcem kvalitních a velmi účinných solárních kolektorů Suntime firmou Propuls Solar. Solární kolektory Suntime jsou samozřejmě registrovány v seznamu výrobků a technologií (SVT) dotačního titulu Zelená úsporám.

Případné detailní informace o zásobnících HUCH naleznete na www.meibes.cz nebo na tel.: 284 001 081.


Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)
logo Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...