Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Webový server společnosti Siemens pro dálkové ovládání a vizualizaci soustav

HVAC má nový firmware

Siemens přichází s aktualizovaným firmwarem pro integrovaný webový server OZW775, který je určen pro dálkové ovládání a vizualizaci soustav vytápění, větrání a klimatizace (Heating, Ventilation and Air Conditioning – HVAC) s přístroji řady Synco. Nový firmware V3 umožňuje webovému serveru zobrazit technologické schéma aplikace, takže uživatel může rychleji a snáze získat celkový přehled o soustavě.

Nová aktualizace firmwaru ve verzi 3 obsahuje technologická schémata zapojení zobrazující celou soustavu HVAC, a to včetně všech datových bodů. Tyto grafické prezentace uživateli umožňují získat lepší přehled o celém zařízení. Provozní stavy zařízení a podmínky v místnostech se zobrazují jakoby z pohledu uživatele, který se tak v případě výskytu poruchy může rychleji dostat k příslušné části soustavy.

Do schématu soustavy lze vložit doplňkové informace, jako např. odkazy na popisy soustavy a jejích funkcí, na návody k údržbě nebo na katalogové listy jednotlivých přístrojů. Lze vložit i vnější odkazy, díky nimž je možné bez problémů získávat informace z několika navzájem propojených soustav. Pokud to uživatel požaduje, lze zařadit i obrázky pořízené webovou kamerou.

Automatická konfigurace - snadné uvedení do provozu

Webový server OZW775 se dá navzdory jeho rozšířeným funkčním schopnostem snadno nastavit. Software se sám konfiguruje cestou automatické identifikace až 250 připojených přístrojů řady Synco a následně nabídne k použití příslušné datové body. Aby mohl plně využít nové zobrazovací funkce, má instalační program přístup do knihovny obsahující více než sto standardních úloh a příslušných schémat instalace přístrojů. Pokud je to uživatelem požadováno, lze tato standardní schémata upravovat podle jeho individuálních potřeb. Na zakázku se dají případně vytvořit také schémata zcela nová.

Úspory díky optimalizované obsluze sestav přístrojů

Při použití webového serveru OZW775 je možné přístroje řady Synco v systémech HVAC ovládat a sledovat z libovolného PC nebo mobilního telefonu kategorie Smartphone s přístupem k internetu, a to kdykoliv a odkudkoliv. Integrovaný systém správy výstražných hlášení vysílá servisní údaje a zprávy o případných závadách v podobě e-mailů nebo SMS. Tyto zprávy jsou podle nastavené konfigurace zasílány do pagerů nebo faxů. Uvedeným způsobem lze zkrátit dobu reakce na závadu a vyhnout se zbytečných servisním výjezdům.

Webový server zaznamenává v reálném čase veškerá data z přístrojů v sestavě. Vyhodnocením těchto záznamů je možné zjistit případné poruchy zařízení nebo závady v systému již v raném stádiu, analyzovat je, a předcházet tak jejich dalšímu rozvoji. Díky inovovaným funkcím webového serveru OZW775 lze provozovat soustavy HVAC optimálním způsobem, zvýšit jejich účinnost, a dosahovat tak významných úspor energie i nákladů.

Kontakt:
Ing. Rudolf Kotík
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 414
e-mail: rudolf.kotik@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...