Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

EASYCRETE® - nová kvalita v transportbetonu

V souladu s vývojovými trendy dodávají dceřiné společnosti skupiny Českomoravský beton, a.s., již několik let na trh v ČR i tzv. samozhutnitelné betony, jejichž výrobu umožnila nejnovější řada plastifikátorů na bázi polykarboxylátů.


Samozhutnitelné betony (nejen v zahraničí označované jako SCC betony) jsou betony, které jsou i přes svou tekutost vysoce stabilní – v bednění se samovolně roztékají do vzdáleností větších než 10 metrů. Jejich výhodou je to, že se při ukládání do bednění na stavbě nemusí zhutňovat. Snižují se tak nároky na pracovní sílu, dodatečné technologické zařízení a veškerá hlučnost spojená s tímto procesem. Navíc kvalita povrchů samozhutnitelných betonů je vynikající. Pomáhá snížit počet a velikost pórů v betonu a vede k výsledné hladké a krásné pohledové ploše betonu. Jedním z výhodných inovativních řešení v oblasti betonových konstrukcí je použití značkového transportbetonu Easycrete®.

Co je Easycrete® ?

Je to lehce zpracovatelný až samozhutnitelný beton vhodný k rychlému zhotovování základů (včetně pilot), hustě vyztužených konstrukcí stěn, sloupů a stropů, štíhlých konstrukcí a pohledových betonů jež nevyžaduje náročné hutnění ponornými či příložnými vibrátory. Lehce se roztéká po bednění a vyplní bez problému všechny záhyby bednění – konstrukce.

Čím je to umožněno?

Easycrete® především obsahuje kamenivo do maximální velikosti zrna 16 mm, aktivní příměsi, které zlepšují rheologii betonu včetně finálního vzhledu povrchu konstrukce a v neposlední řadě je ke ztekucení betonu používáno nejmodernějších a nejúčinnějších přísad – polykarboxylátů.

Značkový beton Easycrete® je samozřejmě betonem, dodávaným v souladu s evropským standardem ČSN EN 206-1.

Beton je dodáván všemi betonárnami skupiny Českomoravský beton a.s. ve třech základních variantách :

Easycrete® F
Easycrete® SF
Easycrete® SV

Co se skrývá pod jednotlivými názvy ?

Easycrete®F - tekutý transportbeton pro běžné použití
• Oblast použití: bytové stavby, základové desky a pasy, stropy, průmyslové podlahy, drátkobeton
• Rozlití: mezi 560 mm a 620 mm
• Lehce zpracovatelný beton třídy konzistence F5
• Zvláštní specifika: vysoký výkon při betonáži, snížené nároky na hutnění
• Easycrete® F může být vyráběn v konzistenci rozlitím do 600 mm

Easycrete® SF – velmi tekutý beton téměř samozhutnitelný beton
• Oblast použití: průmyslové stavby, základy, piloty, sloupy, stěny, vodotěsné stavební konstrukce ( např. bílé vanyzákladové desky )
• Rozlití: mezi 630 mm a 700 mm
• Lehce zpracovatelný beton třídy konzistence F6
• Zvláštní specifika: možnost dosažení okamžitě kompaktního hladkého povrchu, možnost dokonalého zalití profilované výztuže, významně snížené nároky na hutnění

Easycrete® SV - samozhutnitelný High-Tech-transportbeton
• Oblast použití: veškeré stavební konstrukce, které nelze vybetonovat betonem nižších konzistencí (např. tenké sloupy nebo stěny), bezhlučná betonáž.
• Rozlití z obráceného Abramsova kužele: > 700 mm
• Samozhutnitelný beton (SCC)
• Zvláštní specifika: nejrychlejší betonáž, možnost zaplnění veškerých komplikovaných míst v bednění ( komplikované detailykonstrukce ), samozhutnitelný, možnost dosažení nejlepšího kvality povrchu( pohledový beton ).

Pro názornost je rozlišení druhů Easycrete® dle konzistence znázorněno na grafu.






Zkouška rozlivu

Použití Easycrete® se stále více prosazuje na stavbách, kde je třeba rychlosti a preciznosti. Příklady jesou jak ze zahraničí tak z České republiky.

1.Autosalon AUDI Fesser u letiště Norimberk

0 0 0

Betonáž 40 m dlouhé a 7 m vysoké požární stěny mezi dílnou a halou prodejny v kvalitě pohledového betonu. Byl použit Easycrete® SF C25/30, XC4,XF1,XA1


2. Obnova vodohospodářského historického objektu dle původní dokumentace Körnerpark- Berlin Neukölln

0 0 0

Použit Easycrete® SF v pohledové kvalitě C45/55 XC4,XD1,XF3,XA2


3.Betonáž podlahy rodinného domu v Krnově

0 0

Použit Easycrete® SV – samozhutnitelný C20/25 X0


Další příklady:

0
Adidas solomon outlet centrum
0
Technická knihovna Praha
0
Realizace pilíře

Českomoravský beton, a.s.
logo Českomoravský beton, a.s.

Společnost Českomoravský beton, a.s. člen HeidelbergCement Group je holdingovou společností, která prostřednictvím vlastních betonáren a dceřiných společností dodává transportbeton v široké škále pevnostních tříd a druhů na území České a Slovenské republiky.