Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Skvělé výkony a atmosféra Houšteckého cyklomaratonu 2009

V sobotu 27. 6. 2009 mohli příznivci cyklistiky a TZB již popáté změřit své síly při TZB Houšteckém cyklomaratonu, který se tradičně před začátkem letních prázdnin jel v okolí Staré Boleslavi.

Letošní rozmary počasí připravily pro závodníky před začátkem maratonu náročnou trať. V den D se však umoudřily a všech 817 startujících tak mělo ideální podmínky pro skvělé výkony. Cyklomaraton se jako každý rok jel v mnoha kategoriích, a to na dvou tratích, 56 a 80 km. Obě byly naplánovány tak, aby si na své přišli trénovaní příznivci závodění i rekreační cyklisté.


Mediální partner rádio Beat připravilo ke startu opět bubenické sólo a první borci projeli po zdolání 56km trati cílovou bránou již po hodině a 45 minutách. Delší 80km trať zabrala nejlepšímu 2 hodiny a necelých 29 minut.


Tým TZB-info

Zajímavé překvapení se konalo v mužské kategorii TZB na 80 km, kde ve stejném pořadí uspěli všichni tři obhájci loňských stupňů vítězů. Skvělou zprávou je rovněž to, že na stejné trati žen mohly být letos uděleny ceny za všechny tři přední pozice. Oproti pouhým dvěma startujícím v loňském roce se na startovní čáru v kategorii TZB tento rok postavilo 20 závodnic, což je dokonce o 3 více než na kratší 56km trati.

Jako každý rok i letos proběhl závod i ve čtyřech dětských kategoriích. Pro malé závodníky i přihlížející byl pak připraven dětský program, kde ti nejmenší mohli hrou testovat své dovednosti. Rodiče a závodníci v dospělých kategoriích odpoledne sdíleli své dojmy ze závodní trati s kolegy z oboru při neformálních debatách, dobrém jídle a pití.


Tým Vogel & Noot

Za výrobce otopných těles, společnost Vogel & Noot, okomentoval letošní ročník Ing. Miroslav Páv. "Jsem přesvědčen, že letošní ročník TZB Houšteckého cyklomaratonu musel nadchnout všechny účastníky z našeho oboru." Jaký tedy byl závod v roce 2009? "Sluníčko nakonec vyhrálo nad mraky, pořadatelé odvedli skvělou práci, závodníci dojeli až do cíle, topenáři, instalatéři a projektanti pak dlouho ve VIP prostoru probírali své zážitky." uvedl Miroslav Páv. Svým charakterem je zejména kratší trať závodu vhodná i pro lidi, kteří běžně na kole nezávodí. "I v našem Vogel & Noot týmu jsme měli několik spolupracovníků, kteří doposud neměli žádné závodní zkušenosti a mě velmi těší, že i oni si závod užili," uvedl dále Ing. Páv. "Za náš tým přejeme všem krásné léto a těšíme se na příští ročník," dodal Miroslav Páv.

"Houštecký cyklomaraton se pro pracovníky divize Building Technologies společnosti Siemens stal již tradiční předzvěstí blížícího se období letních dovolených. Naše partnerství i aktivní účast v závodě je vynikající příležitostí potkat se s našimi partnery ze segmentu TZB mimo jednací místnosti. V letošním roce jsme se, i vzhledem k těžké ekonomické situaci, na tuto možnost těšili dvojnásob. Všem partnerům z oblasti TZB přejeme klidné a pohodové léto a do začátku topné sezony hodně práce a spokojených zákazníků."
Ing. Petr Martinec, ředitel obchodního úseku HVP

Stupně vítězů v kategoriích TZB

80 km


1. VÁGNER Daniel, Vogel & Noot, čas 02:44:44.1
2. PÁV Miroslav, Vogel & Noot, čas 02:49:50.6
3. HALABALA Pavel, Ziehl-Abegg, čas 02:51:29.2


1. KÁBRTOVÁ Jana, ALPINE PRO-AUTHOR TEAM, čas 02:54:32.1
2. KULHÁNKOVÁ Jitka, Cycling Point, čas 03:05:21.3
3. VANDÍKOVÁ Šárka, CZE Ski Paudera, čas 03:05:22.3

56 km


1. HLADÍK Josef, ALPINE PRO - AUTHOR TEAM, čas 01:55:56.2
2. SWÁROVSKÝ Pavel, Vogel & Noot, čas 02:00:27.8
3. JIRKA Jan, Vogel & Noot, čas 02:03:24.5


1. VAŇKOVÁ Tereza, Klima Praha s.r.o., čas 02:11:07.2
2. WOLFOVA Sylva, IVAR CS, čas 02:20:24.2
3. VAŇKOVÁ Lucie, Klima Praha s.r.o., čas 02:30:20.1


Naše poděkování patří partnerům z oboru, kteří TZB Houštecký cyklomaraton podpořili:


www.geminox.cz


www.tep-jbc.cz


www.vogelundnoot.cz


www.siemens.cz


Věříme, že si i jejich firemní borci závod užili.


Miroslav Páv z týmu Vogel & Noot stanul nejen sám na stupních vítězů za dlouhou trať, ale mohl gratulovat i synovi, který se umístil v nejmladší kategorii do dvou let.


Tomáš Vele Z TEP Jablonec jel dokonce v našich barvách.


Zdeněk Fučík z Geminoxu vedl svůj početný tým i přímo na trati.

Věříme, že jste si i tentokrát odvezli z Houšteckého cyklomaratonu jen ty nejlepší dojmy. Již nyní Vás zveme na příští ročník závodu, na nové zážitky a určitě i skvělou atmosféru soutěžního dne.

Kompletní výsledky http://cyklocelakovice.cz/eshop/index.php/vysledky

Foto: Cyklosport Čelákovice, Vogel & Noot, Geminox, TZB-info

 
 
Reklama