Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové kamery společnosti Siemens usnadňují dohled díky přenosu obrazu v IP sítích

Siemens nabízí novou řadu barevných IP kamer vhodných k použití v interiérech i exteriérech. Nové modely kamer jsou reakcí na rostoucí zájem o dohled založený na systémech síťového videa v komerčních provozovnách (např. v obchodech či malých kancelářích), ale také v oblasti rezidenčního bydlení.

Kamery s označením CCIC1410 se navzdory miniaturním rozměrům vyznačují mnoha pokročilými bezpečnostními funkcemi - například možností duálního kódování, vestavěnou detekcí pohybu, zasíláním varovných e-mailových zpráv nebo snadnou a rychlou montáží s použitím stěnového držáku a síťového napájecího zdroje. V nabídce jsou jak modely s kabelovým připojením, tak model bezdrátový.

Nové kamery podporují současný přenos ve formátech MPEG4 a MJPEG a jsou schopny přizpůsobit rozlišení a kvalitu obrazu typu připojeného přijímacího zařízení, ať už je to digitální záznam videa DVR, PC nebo mobilní telefon s podporou 3G.

Kamery se snadno obsluhují a lze je montovat na stěnu i na strop. Díky větší světelné citlivosti, pokročilému způsobu zpracování obrazu a síťovému přenosu poskytují čistý obraz bez ohledu na vzdálenost přenosu. Model CCIC1410-LAW může pracovat v bezdrátové síti WLAN, což znamená další zjednodušení instalace, neboť nejsou nutné síťové kabelové trasy.

Dalšími zajímavými funkcemi nové řady kamer jsou detekce pohybu s optimalizací využití paměťového prostoru pevného disku a upozornění e-mailem při aktivaci varovného hlášení. I na dálku tak lze monitorovat aktuální situaci v provozovně nebo obydlí. Digitální vstup a výstup umožňuje připojit ke kameře vnější senzor a poplachové zařízení (např. systém Sintony 60 značky Siemens).

Vzhledem k orientaci na použití v malých provozovnách jsou některé modely opatřeny tlačítkem "soukromí", jehož funkčnost může být správcem sítě dle potřeby vyřazena z provozu. Je-li tlačítko "soukromí" funkční, může vlastník provozovny nebo obydlí snadno přerušit video dohled (indikováno světelnou diodou), a to na předem určenou dobu nebo v definovaných prostorách.

Barevná kamera typu Dome IP PTZ pro vnitřní i venkovní použití

Vrcholným modelem nové produktové řady je kamera typu Dome IP PTZ, jež poskytuje ostrý a čistý obraz s rozlišením VGA ve formátu MPEG4/MJPEG. V široké škále funkcí tohoto modelu je např. detekce pohybové aktivity, vestavěný firewall, možnost záznamu obrazu na SD kartu s kapacitou až 2 GB při poplachu a upozorňování e-mailem.

Kamera PTZ používá vestavěný přesný mechanizmus, jenž kameře umožňuje otáčet se kolem svislé a vodorovné osy, snadno automaticky sledovat pohybující se objekty nebo se zaměřit požadovaným směrem. Kamera umožňuje pracovat se 64 předem nastavenými pozicemi, mezi nimiž buď manuálně volí operátor nebo si je kamera automaticky vybírá podle požadavku na sledování určité oblasti. Po doplnění klimatickými kryty a příslušenstvím z řady Siemens CCDA lze kameru typu Dome IP PTZ používat i ve venkovním prostředí.

Podpora síťového záznamu videa

Pro nahrávání videa dodává společnost Siemens hybridní videorekordéry řady Sistore MX a sadu programů Sistore MX NVS pro síťový záznam videa. Při jejich použití může operátor současně sledovat živý obraz, nahrávat i přehrávat obraz a připojovat se na dálku. K jednomu serveru se softwarem Sistore MX NVS lze připojit až 64 síťových IP kamer. Díky podpoře zpracování zvukového signálu (živého i ze záznamu) ze síťových kamer značky Siemens lze také poskytovat sice doplňkovou, nicméně však potenciálně důležitou akustickou informaci napomáhající objasnit jednotlivé události.

Kontakt:
Tomáš Semerád
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 635
e-mail: tomas.semerad@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...