Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens rozšířil nabídku regulačních ventilů pro pitnou vodu s certifikátem DVGW

Společnost Siemens rozšířila svou nabídku ventilů pro aplikace s průmyslovým užitím pitné vody, které jsou opatřeny certifikátem Německé technické a odborné společnosti pro vodu a plyn (DVGW). Certifikována byla řada trojcestných ventilů VXG41..01 s těsným obtokem. Po magnetických ventilech MXG461B je tak nyní k dispozici druhá řada regulačních ventilů značky Siemens s certifikátem DVGW.

Trojcestné závitové ventily řady VXG41..01 mají univerzální konstrukci - lze je použít jako směšovací nebo rozdělovací ventily, které nabízejí jemné odstupňování hodnot kvs až do 40 m3/h a široký rozsah teplot média od -25 do 150 °C. Ve spojení s elektromotorickými a zejména elektrohydraulickými pohony mohou být ventily řady VXG41..01 vystaveny velkým tlakovým diferencím.

Regulační ventily pro přípravu teplé vody v bytech

Nové poznatky v oblasti nedostatkových kovů, doplňkových materiálů a biochemických procesů jsou příčinou neustále se zvyšujících nároků na vlastnosti ventilů používaných v aplikacích s pitnou vodou. Jedním z důležitých faktorů bylo zjištění, že se virus legionelly, způsobující závažné onemocnění, opakovaně objevil v řadě zařízení pro přípravu teplé užitkové a pitné vody.

 

Ventily VXG41..01 i magnetické ventily MXG461B.. mají vnější závit a jsou ideální pro nasazení v zařízeních pro přípravu teplé vody. Dodávka vody s konstantní teplotou je na jedné straně velmi důležitým kritériem pro splnění hygienických a zdravotních požadavků a na druhé straně vyhovuje nárokům na snížení spotřeby energie. Certifikace obou řad regulačních ventilů pro aplikace s pitnou vodou potvrzuje kvalitu řešení společnosti Siemens, která již na trh dodala několik miliónů těchto ventilů.

DVGW stanovuje standardy kvality

Společnost DVGW již 150 let stanovuje standardy ve vodárenství a plynárenství. Jako nezávislý certifikační úřad vydává certifikáty pro regulační ventily, jež splňují nejnáročnější požadavky v oblasti bezpečnosti, hygieny a ekologických aspektů. V průběhu certifikačního procesu jsou kontrolovány technické vlastnosti produktů, jako jsou těsnost či dodržování technických specifikací. Zkoumány jsou také typy použitých materiálů (např. těžké kovy nebo speciální substance užívané ve spojení s mazivy), shoda se směrnicemi RoHS a použitelnost plastů. Speciální pozornost je věnována rovněž výrobě ventilů - odborníci společnosti DVGW provádějí audit produkčních linek jednotlivých dodavatelů přímo v jejich výrobních závodech.

Kontakt:
Ing. Vlastimil Kojzar
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 623
e-mail: vlastimil.kojzar@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...