Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyměňte stará článková otopná tělesa za nová a uspořte až 30% energie

Výměna celého topného systému nemusí být jediná cesta, jak optimalizovat stoupající náklady na vytápění. Prostá výměna zastaralých otopných těles za nová bývá často efektivní a cenově dostupná cesta, jak šetřit energii.

Rozsáhlý program modernizačních otopných těles pro rekonstrukce společnosti Vogel&Noot je nastaven přesně tak, aby bylo u Vás doma dosaženo jak příjemného klimatu v obytném prostoru, tak i cílených úspor energie. Díky početným možnostem roztečí připojovacích otvorů, velikostí a odstupňování výkonů nabízí firma již teď v praxi tisíckrát použitý a osvědčený instalační koncept.

Modernizační otopná tělesa pro rekonstrukce jsou specifická tím, že svojí konstrukcí umožňují náhradu starých radiátorů za nová otopná tělesa bez nutnosti úprav potrubních rozvodů.

V modernizačním provedení pro rekonstrukce jsou v nabídce jak klasická desková otopná tělesa, konvektory a topné stěny, tak i koupelnová a designová otopná tělesa.

Nová modernizační otopná tělesa spoří energii, jejich výměna není náročná a nevyžaduje žádné bourací práce.

Náhradou starých litinových, nebo ocelových článkových radiátorů novými modernizačními otopnými tělesy od společnosti Vogel&Noot, ročně uspoříte minimálně15 % energie, což znamená o 15 % nižší náklady na topení ročně.

Jestliže porovnáme výkon litinového, nebo ocelového článkového radiátoru dle DIN 4703 o hloubce 110 mm a výšce 600 mm s výkonem modernizačního deskového otopného tělesa typu 22 s výškou 600 mm, pak má modernizační otopné těleso pro rekonstrukce výkon o 54 % vyšší. To umožňuje snížení teploty v systému z 80°C/60 °C na 55°C/45°C.

Při zachování tepelné pohody, má snížení teplotního spádu v systému za následek významné úspory energie. Nižší teplota v systému má totiž pozitivní vliv hned několik faktorů:

Čeho dosáhneme náhradou starých otopných těles za nová - modernizační Energetická úspora
Pokles teploty vzduchu o 1 - 2 °C a výrazně zlepšené rozvrstvení teplot v místnosti 6 % - 12 %
Snížení ztrát v rozdělovači díky snížení teploty topné vody 1 % - 2 %
Zlepšená kvalita regulace díky menší setrvačnosti a snížení teploty v systému 5 % - 10 %
Efektivní způsob provozování moderních zdrojů tepla 3 % - 6 %
Minimální CELKOVÁ ÚSPORA 15 %

Základní dokumentaci k modernizačním otopným tělesům Vogel & Noot pro rekonstrukce naleznete zde.

 
 
Reklama