Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové regulátory prostorové teploty od společnosti Siemens - účinnější využívání energie a snazší ovládání

Siemens uvádí na trh regulátory prostorové teploty řady RDG. Jde o novou generaci neobyčejně univerzálních přístrojů umožňujících efektivně hospodařit s energií. Regulátory řady RDG jsou díky širokému výběru typů výstupních řídicích signálů použitelné v mnoha aplikacích. Současně vynikají moderním elegantním designem a snadnou obsluhou.

Nové regulátory prostorové teploty řady RDG díky svým moderním funkcím pomáhají snižovat spotřebu energie a šetřit náklady. Mezi funkce pro zajištění účinného využití energie patří například časový program s osmi individuálně nastavitelnými časovými bloky, možnost volby mezi čtyřmi provozními režimy (automatický, komfortní, útlumový a ochranný), omezení rozsahu nastavení požadovaných hodnot při vytápění a chlazení, automatické ovládání otáček ventilátoru nebo detekce přítomnosti osob. K dispozici jsou také různé možnosti připojení externích čidel a zdrojů signálu, s jejichž pomocí lze dále snížit spotřebu energie a současně zvýšit komfort obsluhy. K regulátorům řady RDG lze připojit např. čidla prostorové teploty, detektory přítomnosti osob, přepínače a čtečky vstupních karet.

Prostorové regulátory RDG jsou určeny k montáži na stěnu. Přístroje mají elegantní tvar, jenž ladí s libovolným vybavením interiéru - lze je tedy umístit kdekoliv v místnosti. Díky velkému displeji a intuitivnímu způsobu ovládání pomocí otočného nastavovacího knoflíku a velkých tlačítek jsou mimořádně uživatelsky vstřícné. Hodnoty teplot (podle volby ve stupních Celsia nebo Fahrenheita), denní čas a další parametry jsou snadno čitelné na přehledném displeji. Podsvětlení displeje umožňuje jednotku obsluhovat i potmě. Aby se zabránilo neoprávněným zásahům do systému, lze tlačítka u všech typů prostorových regulátorů RDG zamknout.

   

Sortiment produktů řady RDG s celkem šesti modely v typových řadách RDG100 a RDG400 pokrývá velmi širokou oblast aplikací - od fan-coilových jednotek, přes zařízení pro nucenou výměnu vzduchu a chlazené stropy, až po radiátorové topné systémy a tepelná čerpadla. Uživatelé si tedy mohou vždy vybrat vhodný produkt, který splňuje jejich požadavky. Autonomní verze regulátorů řady RDG budou koncem tohoto roku doplněny o modely s komunikací KNX, které jsou vybaveny přídavnými funkcemi umožňujícími tyto jednotky snadno začlenit do nadřazených řídicích systémů.

Kontakt:
Ing. Michal Bassy
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 402
e-mail: michal.bassy@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...