Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Internorm stanovuje s oknem THERMO 3 nová měřítka v tepelné sanaci

V době, kdy témata energetická účinnost, úspora energie a CO2 se stále více derou do popředí, získává také tepelná sanace stále více na významu. Budovy se více než 40 % podílejí na vypouštění CO2 do ovzduší. Opatření pro úsporu energií u budov by mohlo masivně snížit roční emise CO2.

Nyní vyvinul Internorm okno, které stanovuje nová měřítka ve standardním pasivním domě. Největší výrobce oken v Evropě dále buduje svou inovací oken THERMO 3 své vedoucí postavení v oblasti okenních systémů vhodných pro pasivní dům. THERMO 3 je sériově vybaveno trojsklem, čímž dosahuje vynikajících hodnot tepelné izolace.

Megatrend energetická účinnost

Hned dvěma novými okenními systémy odpovídá Internorm megatrendu na dnešních stavbách. THERMO 3 a PASSION vetro-design se vyznačují především jedním: energetickou účinností. Moderní okna, a tím účinná tepelná izolace jsou nejhospodárnější metodou pro úsporu emisí CO2, jsou šetrné k životnímu prostředí, snižují náklady a starají se o stále lepší kvalitu a pohodu života.

 

Šetřit účinnou tepelnou izolací

Téma tepelná sanace nadále bude získávat i v budoucnosti na důležitosti. Z tohoto důvodu je všechno u nových okenních systémů Internorm zaměřeno na vysoce účinnou tepelnou izolaci: THERMO3 je sériově vybaveno trojsklem (izolační hodnota skla Ug=0,6 W/m2K) a rozpěrkou z ušlechtilé oceli. Okno poskytuje tak již ve standardu vynikající hodnotu tepelné izolace Uw=0,80 W/m2K! V tomto případě se ušetří u vysoce tepelně izolujícího okna THERMO3 při ploše skla 30 m2 v typickém rodinném domku během topné sezóny celkem 195 litrů topného oleje ve srovnání s okny s izolačním dvojsklem (Uw=1,3 W/m2K). Ve srovnání s tradičními okny s dvojsklem (Uw=2,8 W/m2K) je to dokonce 700 litrů topného oleje. Tepelnou sanací se zde vyhneme vysokým nákladům na vytápění a dosáhneme ideálních izolačních hodnot.

 

Vysoce funkční okno v módním designu

K tomu ještě přispívá speciálně vyvinutý systém komor s vysoce tepelně izolující termopěnou, systém trojího těsnění jakož i technologie FIX-O-ROUND pro dokonalé zafixování tabule skla v rámu po celém obvodu, které zajišťuje více stability, vyšší bezpečnosti proti vloupání a ještě lepší izolaci.

 

Dohromady to dává nejlepší izolační hodnotu celého okenního systému Uw=0,72 W/m2K u modelu THERMO3 a Uw=0,82 W/m2K u modelu PASSION vetro-design (se zasklením Ug=0,5 W/m2K a rozpěrkou z ušlechtilé oceli). Provedení systému jako THERMO3 passiv je dokonce certifikováno jako "Komponent vhodný pro pasivní dům". 1

Co by byla samotná funkce bez odpovídajícího designu? To u obou nových okenních systémů zajišťuje inovovaný design s moderní optikou skla, která umožňuje architekturu s okny bez rámu vyznačující se rovnými liniemi a klasickými prvky.


1 Certifikace nezávislým ústavem Passivhausinstitut Darmstadt, Dr. Wolfgang Feist, www.passiv.de

 
 
Reklama