Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Světlo v každé situaci

Mějte neustále přehled o tom, co se děje – a to s novými multifunkčními svítidly Spylux a Nightlux s funkcí 2v1, ve kterých máte senzor pohybu i ruční svítilnu současně.

OSRAM uvádí na trh svítidla Spylux a Nightlux, která zajišťují více světla a bezpečí v jakékoliv situaci. Obě jsou vybavena pohybovými čidly a pohyblivým zdrojem světla, kterým si můžete posvítit přesně tam, kde potřebujete. Může to být sklep, kůlna na zahradě, zastrčený kout v domě nebo strmé schody,... S těmito svítidly uvidíte lépe ve dne i v noci, a to bez kabelů či zásuvek. Navíc jsou tyto příruční svítilny vybaveny čidlem osvětlení, které automaticky sleduje, jaká je intenzita okolního osvětlení, takže Spylux i Nightlux zareagují pouze v případě, že je světlo skutečně zapotřebí.

OSRAM Spylux se hodí paradoxně tam, kde si člověk připadá nejbezpečněji - domů. Na strmých schodech, u ostrých hran stolů a nepřehledných místech, ale i jinde, kde se můžete zranit. Ideálním řešením tohoto problému je právě Spylux. Tato vodotěsná svítilna na baterii reaguje i na ten nejmenší pohyb. S jejím jasným diodovým světlem se můžete bezpečně pohybovat ve sklepě nebo na půdě. Nejen, že se dá toto svítidlo - pomocí šroubů, lepidla nebo magnetické podložky - připevnit prakticky kamkoliv, ale díky ohebné pohyblivé hlavě můžete jeho světlo namířit i jakýmkoliv směrem. A když nemáte po ruce přenosnou svítilnu, můžete Spylux vyjmout z držáku a posvítit si na cestu přímo.

 

Spylux zvyšuje také bezpečnost mimo oblast domu. Díky integrovanému snímači pohybu reaguje na pohybující se předměty nebo osoby v okolí čtyř metrů - skvěle se proto hodí k osvětlení garáží, kůlen nebo chalup.

OSRAM Nightlux - osvětluje tmavé chodby a schody, předchází nehodám

OSRAM Nightlux je také vodotěsné, takže je možné jej využívat v interiéru i exteriéru. Dá se snadno upevnit za pomoci magnetické podložky nebo lepidla. Může zajistit bezpečnost například na schodech před dětským pokojem. Díky své konstrukci osvětluje především spodní třetinu místnosti. Při umístění ve výši pasu ozařuje třemi diodami běžné překážky, a tak předchází nehodám. Automaticky se vypíná po 12 nebo 60 vteřinách (dá se nastavit). Stejně jako Spylux funguje i Nightlux bez kabelů, pouze na klasické baterie typu AAA, které vydrží až rok běžného používání. Diodový pás je možné naklopit celkem o 60° v obou směrech.

 
 
Reklama