Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens nabízí bezdrátový zabezpečovací systém pro ochranu budov

Společnost Siemens ve své nabídce bezdrátových detektorů a periferních zařízení řady Intrunet kombinuje komplexní znalosti v oblasti inteligentní techniky pro detekci vloupání a komunikační techniky.

Bezdrátové komponenty řady Intrunet splňují přísné požadavky kladené na techniku, která se používá k detekci vloupání do objektů. Tyto komponenty lze snadno a rychle instalovat a jsou zcela kompatibilní se systémy detekce vloupání IC60 a Intrunet z produkce společnosti Siemens. Všechny detektory i periferní zařízení jsou štíhlé a elegantní konstrukce, která dobře ladí s nejrůznějšími typy interiérů. Přístroje využívají osvědčené firemní komunikační protokoly pro bezdrátový přenos dat, nabízejí zkrácení doby potřebné na instalaci a mají estetický vzhled. Svou provozní pružností, výkonností a spolehlivostí současně splní vše, co se běžně očekává od bezdrátových zabezpečovacích systémů.

Rozsáhlý sortiment bezdrátových komponent řady Intrunet byl vyvinut především pro bytové a nebytové prostory budov. Umožňuje však zkrátit dobu potřebnou k instalaci a zjednodušit zabezpečovací zařízení i v mnoha dalších úlohách s omezeným prostorem pro kabeláž nebo brání-li instalaci drátových detektorů estetické důvody. Ve volném prostoru komponenty komunikují až na vzdálenost 300 m. V nabídce jsou detektory pohybu, dveřní a okenní kontakty, detektory rozbití skla a detektory prostředí (požární hlásiče, detektory zaplavení), ovládací klávesnice, dálková ovládání a venkovní siréna. Všechny komponenty jsou napájeny standardními lithiovými bateriemi.

Rádiová komunikace v systému je realizována přes osvědčené protokoly SiWay a Si2Way při použití buď ústředen EZS značky Siemens jako standardu, nebo při ovládání systému pomocí rozšiřujících rádiových modulů. Většina ústředen typu IC60 standardně komunikuje přes protokol SiWay. K připojení zařízení s rozhraním Si2Way jsou k nim dodávány vestavné moduly s tímto rozhraním. Libovolný detektor nebo periferní zařízení s rozhraním SiWay nebo Si2Way lze připojit k systémům řady Intrunet SI přes jednoúčelovou bránu E-BUS. Systémy řady Intrunet SPC lze propojit se zařízeními s rozhraním SiWay použitím samostatně dodávaného rádiového modulu, brány X-BUS nebo klávesnice s displejem typu LCD a zabudovaným rádiovým modulem.

Protokol SiWay je základem provozně ověřené, informačně bezpečné a spolehlivé techniky pro rádiový přenos dat, vyznačující se jedinečnými identifikátory zařízení v síti a mimořádně velkým dosahem. Využívá frekvenční pásmo 868 MHz a byl vyvinut s důrazem na bezpečnost. Protokol Si2Way je rozšířením protokolu SiWay a umožňuje obousměrnou komunikaci s bezdrátovými zařízeními (např. sirénami). Spojení mezi zřízeními a příslušnou bránou nebo ústřednou je pravidelně kontrolováno a při zjištění jakéhokoliv pokusu o jeho narušení je ihned generována výstražná zpráva. K celkové výkonnosti a provozní pružnosti systému dále přispívá možnost snadno sledovat stav baterie kteréhokoliv detektoru a kvalitu rádiového spojení s ním.

Společnost Siemens využívá při konstrukci a výrobě bezdrátových detektorů a periferií řady Intrunet svých dlouhodobých zkušeností v oboru řídicí techniky. Všechny přístroje odpovídají příslušným evropským normám.

Kontakt:
Jiří Bartoš
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 614
e-mail: bartos.jiri@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...