Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Flexibilní řešení pro každou koupelnu

Jejich montáž je velice jednoduchá a zároveň ponechává velký prostor pro fantazii a kreativitu. Díky mnoha možnostem uspořádání se hodí prakticky do každé, jak nové, tak i rekonstruované koupelny, od těch prostorných až po úsporné.

Vývojáři společnosti Viega mají na paměti především variabilitu a jednoduchost při navrhování koupelnových systémů. Zákazníci to vědí a oceňují. Proto se Viega ECO Plus stal brzy po svém uvedení na trh oblíbeným a osvědčeným předstěnovým prvkem pro suchou stavbu. Vyniká svou hospodárností a pragmatičností, a to vše za příznivou cenu. Toto již tradiční řešení pro WC, umyvadla, pisoáry a bidety bylo doplněno o šest kompaktních rohových prvků, které přijdou vhod především v malých koupelnách.

Novinky Viega ECO Plus pro malé prostory

Projektanti i stavebníci u těchto produktů ocení, že délka ramen představuje pouze 330 milimetrů což znamená, že montážní hloubka u dvou WC prvků a umyvadlového prvku při šířce 465 milimetrů v hrubé stavbě bude pouze 235 milimetrů. Konstrukce ocelového rámu tím umožňuje umístění prvků kdekoliv v místnosti a díky velkému množství integrovaných úchytů na stěnu, může být v případě potřeby dokonce upuštěno od podlahových opěr. Stejně jako u ostatních prvků systému ECO Plus je montáž předstěnové techniky podstatně ulehčena prostřednictvím samočinné fixace pro snazší nastavení výšky a následující ukotvení prvku na zeď. S její pomocí může i jeden člověk pohodlně a přesně namontovat daný prvek do požadované výšky.

Viega Steptec

Maximální míru individuality a svobody v uspořádání koupelny umožňuje systém Viega Steptec. Je složen pouze ze dvou základních prvků, kolejnice a spojky. Kolejnice lze spojit zasunutím nebo upnutím ve spojích 90° nebo 45°. Ostatních úhlů je možné dosáhnout pomocí speciálního kloubu Steptec. Spojky bez problémů zachycují všechny vznikající tažné a tlakové síly. Délka kolejnic se dá snadno upravit řezným a děrovacím nástrojem, který se dodává se systémem. Viega Steptec je určen pro konstrukci předstěn a dělicích stěn, polovysokých, vysokých či volně stojících. Jeho montážní variabilita bude zvlášť oceněna při instalaci v podkrovních prostorách objektů.

Viega Mono

Nejenom při rekonstrukcích ale i v novostavbách nachází své uplatnění při vybavení koupelen velice adaptabilní předstěnové moduly série Viega Mono pro instalace v mokré stavbě. Jeho hlavní výhodou jsou dvě nastavitelné konstrukční výšky 1130 mm a nebo zkrácení na výšku 980 mm při konstrukční hloubce pouze 130 mm. To ocení především v podkrovních částech objektů. Pro podokenní instalace je pak určen modul v nízké stavební výšce 820 mm. Stejně jako u ostatní předstěnové techniky společnosti Viega je i zde kladen velký důraz na jednoduchost při instalaci. Na montážní kolejnici je možné umístit víc bloků Viega Mono vedle sebe, což značně usnadňuje montáž všude tam, kde se počítá s větším množství sanitárních prvků vedle sebe, jako jsou například veřejné toalety. Kromě WC předstěnových bloků patří do série Viega Mono také bidetové a umyvadlové předstěnové bloky pro stojánkové nebo nástěnné armatury a pisoárové splachovací systémy pro hrubou stavbu. Společným konstrukčním znakem u této produktové řady je robustní tvarované opláštění z EPS, které usnadňuje integraci modulu při zazdění do tělesa stavby. Zajišťuje dokonalé odhlučnění a spolehlivě izoluje modul proti rosnému bodu.

Společný jmenovatel

Jednotícím prvkem u předstěnové techniky Viega systémů ECO Plus, Steptec a Mono pro závěsná WC je inovovaná podomítková splachovací nádržka Viega, která nabízí úspornou splachovací techniku s děleným splachováním a variabilním nastavením splachovacího množství vody. Na tuto nádržku lze volitelně použít všechny firmou Viega nabízené typy ovládacích tlačítek vyráběných v designových sériích Viega for Life, Viega for Style a Viega for More.


Systém Viega Steptec umožňuje maximální míru individuality a svobody při realizaci.

Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.