Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komplexní řešení pro veřejné sanitární instalace

Našim cílem je dobrá zkušenost a dlouhodobá jistota zákazníků vyjádřená firemním sloganem "Voda v dobrých rukou". Ing. Zdeněk Petrů, jednatel společnosti Koncept Eotech s.r.o..

Společnost Koncept Ekotech s.r.o. působí na českém a slovenském trhu od roku 1991. Od svého založení se zaměřuje na oblast hospodaření s vodou ve veřejných sanitárních a průmyslových instalacích. Své podnikání postavila na kvalitě, individuálním přístupu k zákazníkům a inovaci.

"Každý projekt sledujeme od jeho začátku až po realizaci. Pomáháme tak konečnému zákazníkovi (investorovi, uživateli) se zajištěním kvality a bezproblémového provozu."

Projektoví manažeři a projektoví specialisté společnosti - na základě svých dlouholetých zkušeností a odborných znalostí v oblasti technického zabezpečení budov - definují společně se zákazníkem jeho potřeby. Zároveň s navrhovaným řešením předloží i např. výpočet provozních úspor.

Zákazníky společnosti jsou především provozovatelé a majitelé sportovních areálů, školy, školky, výrobní podniky, administrativní budovy, zdravotnické a živnostenské provozy.

V loňském roce uspořádala firma soutěž pro své zákazníky z řad veřejných bazénů. Jen mezi veřejnými krytými bazény má firma v České a Slovenské republice více než 100 zákazníků! Tentokrát hledala bazén, na kterém je nejdelší dobu v provozu systém tlačných ventilů PRESTO. Ze zúčastněných zákazníků zvítězil krytý bazén STaRS Karviná, který spoří vodu s ventily PRESTO již od roku 1993 a jako cenu získal od společnosti Koncept Ekotech servisní prohlídku své instalace včetně potřebných náhradních dílů zdarma.

Od letošního roku firma nabízí nově svým zákazníkům další zkvalitnění služeb - a to možnost návštěvy a bezplatné kontroly funkce zařízení po 1 roce provozu.

Pro spolupracující firmy a zákazníky je od letošního roku k dispozici zcela nový tištěný komplexní katalog základních produktů. Katalog pokrývá hlavní oblasti řešení , která Koncept Ekotech nabízí. Obsahuje sanitární armatury a zařízení, zařízení na úpravu vody, sanitární kalová čerpadla, prvky systému na využití dešťové vody a také tzv. bezpečnostní sprchy pro první pomoc oplachem vodou do zdraví nebezpečných provozů. S žádostí o zaslání katalogu se můžete obrátit na centrálu firmy v Praze.

Společnost Koncept Ekotech byla v roce 2001 certifikována dle normy ISO 9001 a důraz na kvalitu prostupuje všechny její aktivity. Základní jmění společnosti je 7 mil Kč a o zákazníky se stará tým 25 zaměstnanců.

Představujeme Vám MULTI systém - moderní řešení pro zázemí sportovních zařízení

MULTIsystém je systém bezdotykových ventilů a baterií pro umyvadla, sprchy, pisoáry a WC. Jedná se o centrálně řízený systém ventilů, který představuje špičkovou technologii pro řešení hygieny, vandaluvzdornosti a hospodaření s vodou ve veřejných sanitárních instalacích. Kromě ovládání výtoku vody poskytuje možnost ovládání světla a ventilátoru. Funkce systému jsou široce programovatelné. Zahrnují rovněž možnost termodezinfekce teplé užitkové vody jak v cirkulačních okruzích, tak i v koncových odběrech vody. MULTI systém je rovněž možné propojit s centrálním TZB systémem.

Ukázka realizace



Majitel/provozovatel: Tělovýchovná zařízení města Hodonín
Místo instalace: Plavecký bazén Hodonín
Návštěvnost: 250-300 osob/den
Řešená problematika: úspora vody, hygiena, vandaluvzdornost
Rok instalace: 2006-2007

Typy zařízení:

  • MULTIsystém
  • řídící jednotka Meltronic M830
  • řídící jednotka Meltronic M880
  • multiřídící jednotka Rada Pulse, 2ks
  • sprchový senzor Meltronic Multi 120K, 16ks
  • sprchová hlavice RADA VR 105, 16ks
  • MONOsystém
  • skupinový pisoárový ventil Meltronic Mono 126/12
  • pisoárový senzor infraaktivní Meltronic M122
  • Tlačné ventily PRESTO
  • ventil pro WC PRESTO Eclair B komplet, 3ks
  • sprchová baterie PRESTO 3000

Popis:

Rekonstrukce sprch a umýváren byla začleněna do plánu celkové rekonstrukce plaveckého areálu a byla rozdělena do 2 etap. V roce 2006 proběhla rekonstrukce pánských sprch a v roce 2007 dámských. Před rekonstrukcí zde byly instalovány po dobu necelých 9 let tlačné ventily PRESTO. Přestože provozovatel byl spokojen s jejich funkcí , rozhodl se pro nabídku moderního řešení bezdotykového ovládání výtoků vody, které mu mimo jiné přineslo rovněž možnost provádět termodezinfekci a postavit se tak čelem problematice přítomnosti bakterie legionely. Jedná se o prevetivní opatření, které poskytuje provozovateli především klid a jistotu, že návštěvníci budou před případnou nákazou ochráněni. Termodezinfekcí je ošetřen celý cirkulační okruh i koncové odběry vody. Na bazéně je využíván vlastní ohřev vody pomocí deskových výměníků. V naprogramovaných pravidelných intervalech se přes měřící a regulační systém ohřeje voda na teplotu potřebnou pro termodezinfekci. Následně se automaticky otevřou všechny sprchové výtoky a proběhne termodezinfekce. Časy jsou nastaveny na noční dobu a je vyloučen vstup osob do prostoru sprch.

Hodnocení:

"Po celou dobu provozu od roku 2006 v pánských a 2007 dámských sprchách nainstalovaný systém funguje spolehlivě k naší plné spokojenosti. Za 3 roky jsme neřešili žádné poruchy ani servis, proto považujeme zvolené řešení za bezúdržbové. Se zástupcem firmy Koncept Ekotech jsme v pravidelném kontaktu a s jejími službami jsme rovněž spokojeni. Jak volbu MUTIsystému, tak spolupráci s firmou Koncept Ekotech považujeme za úspěšnou a můžeme ji doporučit."

Mgr. Libor Bartoš,
vedoucí krytého plaveckého bazénu a letního koupaliště Hodonín

 
 
Reklama