Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Peníze? O ty jde vždy až v první řadě!

Ale jde jen o ty hotové? Nebo o ty v bance? Ba ne, jde o všechny, a také o ty budoucí...

Není pochyb, že při stavbě čehokoli se dá ušetřit i prodělat doslova kalhoty, ostatně proto se letošní Stavební veletrhy Brno tolik věnují právě úsporám a poradenství. Informace totiž mohou fungovat skoro jako přímé úspory. A mimochodem - doba paradoxně stavebníkům svědčí: řemeslníci i drobnější firmy začínají tuto sezonu přece jen poněkud opatrněji, a tak se jejich kalendáře akcí plní o něco pomaleji - a to je šance pro individuální zakázky. Dokonce i opravy, rekonstrukce a další, dříve kvůli malé lukrativnosti obtížně zajistitelné zakázky, mají nyní šanci získat svoje realizátory za výhodnějších podmínek.

Každý také ví, že se dá stavba financovat různě - vlastními úsporami, ale také pomocí hypotéky, úvěrů, půjčky od rodičů nebo od banky. Také způsoby zajištění půjčených prostředků nejsou neznámé - samotnou nemovitostí počínaje a ručením konče. Ale co zajištění těch ve stavbě vložených peněz? Myslíte už při stavbě budoucího příbytku či sídla firmy i na to, že samotný provoz bude něco stát, a že ohrožení prostředků, vložených do stavby, může mít nejrůznější podobu? Hrozí vandalové i vykradení, dokonce už při samotné stavbě je ale třeba staveniště zajistit! A co nebezpečí požáru, mysleli jste na to?

V oboru zabezpečení hotových i rozestavěných staveb bude na Stavebních veletrzích v Brně rovněž z čeho vybírat. Ať již myslíte na pojištění - to je sice nehmotný, ale někdy nejúčinnější prostředek - nebo na fyzické zabezpečení. Požární hlásiče jsou pro nové stavby od určité plošné velikosti již ze zákona povinné, ale jejich výběr zůstává na investorovi, samozřejmě. Totéž platí o bezpečnostních systémech - a nezapomeňte, že jinak nemalé pojistky, které je třeba platit, se dají právě tímto důkladnějším zabezpečením výrazně snížit. K mechanickým zabezpečením objektů pak samozřejmě patří nejen kvalitní materiály vstupních dveří a oken, ale také zámky a celé systémy zamykání a zabezpečování. Pokud jde o technologie a materiály firem, které tato zařízení nabízejí, určitě na veletrhu bude z čeho vybírat. Mezi novinkami najde návštěvník například bezpečnostní dveře polského vystavovatele, společnosti HURTOWNIK.COM.

A když byla řeč o financování - víte, že silné zastoupení na veletrhu budou mít i stavební spořitelny: ČSS - Českomoravská stavební spořitelna, Wüstenrot či Raiffeisen stavební spořitelna. A všechny zájemci o výstavbu nebo rekonstrukci budou moci nabídnout i formu financování. Navíc bude na místě možnost získat informace o dotaci "Zelená úspora" od Státního fondu životního prostředí ČR! Tak tedy - plánujte s námi a stavte se: ve dnech 21. - 25. dubna na brněnském výstavišti! A nezapomeňte, o peníze jde vždycky až na prvním místě, proto využijte i registraci na webu. Získáte vstupenku na veletrh s 50% slevou!


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...