Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

NIBE inovuje

Švédská firma Nibe Heating patří mezi nejvýznamnější dodavatele tepelných čerpadel a ohřívačů vody v Evropě. Vlastní výzkum a vývoj spolu s dlouholetou tradicí umožňují uvádět na trh každým rokem nové, modernější a technicky i uživatelsky dokonalejší výrobky.

V závěru loňského roku to bylo nové tepelné čerpadlo země-voda určené hlavně pro komerční objekty NIBE F1330 o výkonu 60 kW. Dva samostatné kompresory umožňují úsporný provoz i na poloviční výkon, například pouze pro ohřev vody v letních měsících. Společně lze řídit až 9 těchto jednotek a získat tak výkon 540 kW a tím zajistit teplo pro opravdu velké budovy.

Rozšířil se sortiment také u tepelných čerpadel vzduch-voda NIBE F2025. nyní jsou k dispozici venkovní jednotky o výkonech od 6 do 14 kW, které efektivně pracují až do - 20 °C. V kombinaci s vnitřní jednotkou NIBE VVM 300, EVP 270 nebo EVP 500 představuje tato sestava nejúčinnější systém vytápění tepelným čerpadlem vzduch - voda na našem trhu.


tepelné čerpadlo země-voda NIBE F1250
 
tepelné čerpadlo vzduch-voda NIBE F2025

Novou generaci tepelných čerpadel pak přestavují tepelná čerpadla země-voda NIBE F1150 a NIBE F1250. Tato tepelná čerpadla automaticky přizpůsobují svůj výkon aktuální potřebě domu v rozsahu od 4 do 16 kW. Výsledkem jsou nejvyšší možné úspory, protože kompresor i oběhová čerpadla jsou řízeny frekvenčním měničem a po celý rok pracují s optimálním výkonem. Rádi poradíme zájemcům s výběrem. Více na www.nibe.cz. Napište nám na nibe@nibe.cz a naši technici vám zpracují cenovou nabídku na kompletní instalaci přesně pro váš dům.


NIBE ENERGY SYSTEMS CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.
logo NIBE ENERGY SYSTEMS CZDružstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Divize NIBE ENERGY SYSTEMS zastoupená společností DZ Dražice. V nabídce NIBE jsou tepelná čerpadla všech typů. Venkovní jednotky vzduch-voda využívající venkovní vzduch a jsou vyrobené z kvalitní nerezové oceli a efektivně pracují až do teploty -25 °C. ...