Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka značky VIADRUS - pyrolytický kotel HEFAISTOS P1

VIADRUS je tradiční českou značkou tepelné techniky, jejíž historie sahá až do roku 1885. Díky neustálým inovacím se produktové značce VIADRUS podařilo postupně etablovat jak na českém, tak i na zahraničních trzích.

Poslední novinkou v oblasti inovací, kterou VIADRUS představil na veletrhu Aquatherm Praha v listopadu 2008, je ekologický litinový pyrolytický kotel na tuhá paliva HEFAISTOS P1, který je určený pro spalování kusového dřeva. Kotel se vyrábí v pěti velikostech a to od 3 do 7 článků s výkonem od 30 do 100 kW a je určen k vytápění v uzavřených i otevřených otopných systémech.

Princip pyrolýzního spalování je založen na rozdělení hoření do dvou oddělených komor. V první části dochází za omezeného přístupu primárního vzduchu k vysušení dřeva a jeho postupné pyrolýze (tepelný rozklad) a doutnání, při němž vzniká reakcí oxidu uhličitého s rozžhaveným dřevěným uhlím oxid uhelnatý (dřevoplyn), horké plyny jsou pak vedeny do druhé komory (spodní část kotle) a zde po smíšení se sekundárním vzduchem shoří až na oxid uhličitý a vodu. Díky vysoké teplotě plamene dojde k dokonalému spálení všech organických látek a je tedy možné dosáhnout jak dobré účinnosti, tak i velmi nízkého obsahu škodlivin ve spalinách.

Přednosti kotle:

  • účinnost 90%
  • ekologické spalování -splnění emisních podmínek třídy 3 normy ČSNEN303-5
  • vysoká životnost litinového výměníku
  • moderní design s vysoce funkčními prvky
  • velmi snadná obsluha a údržba kotle

Na lednovém veletrhu INFOTHERMA 2009 v Ostravě se VIADRUS poprvé představil se zcela novou vizualizací stánku včetně novinek a inovací v sortimentu a zvítězil v návštěvnické anketě o nejzajímavější expozici tohoto veletrhu.

 
 
Reklama