Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Finanční úspory hrají hlavní roli při výběru ohřívače vody

Kvůli rostoucím cenám energií i současné neutěšené ekonomické situaci roste význam ekonomických parametrů při výběru jakéhokoliv zboží. U ohřívačů vody, jejichž spotřeba tvoří značnou část celkové spotřeby domácnosti, to platí dvojnásob.

Jak ušetřit za ohřev vody

Pořízením kvalitního ohřívače lze ušetřit hned dvakrát. Zaprvé úsporným provozem a zadruhé dostatečně dlouhou životností, která zajistí rozložení investice do více let. Dostupnost náhradních dílů a kvalitní servisní síť v případě potřeby ušetří nejen peníze ale i nervy.

Životnost ohřívače

Největšími nepřáteli dlouhodobé životnosti ohřívačů jsou koroze a vodní kámen. Dražické ohřívače vody jsou proto vybaveny systémem keramických topných těles, která nejsou ponorná, ale zasunutá do ocelové jímky, navařené na ocelovém víku příruby. Tím, že je nádoba ohřívače včetně víka příruby vyrobena z jednoho druhu materiálu (ocele), nedochází ke vzniku galvanického článku a elektrochemické korozi. Keramické topné těleso také lépe odolává vodnímu kameni, a protože je vyjímatelné, umožňuje údržbu bez nutnosti vypouštění celé nádrže. Čisticí otvory zpřístupňují vnitřek nádoby na odstranění usazenin a vodního kamene.

Provozní náklady

Maximální účinnost ohřevu a minimální tepelné ztráty. To je magická formulka, která dělá ohřívač vody skutečně úsporným a která v poslední době nabývá na významu. Rozdíly mezi konkurenčními výrobky jsou v současnosti obrovské a vhodnou volbou může domácnost na energii za ohřev vody ušetřit až desítky procent. Dražické ohřívače užívají bezfreonovou polyuretanovou izolaci o tloušťce 42 až 60 mm a jejich tepelné ztráty patří k nejnižším na trhu. Systém keramických topných těles odolávající vodnímu kameni zvyšuje účinnost ohřevu. Spolehlivá a jednoduchá technická řešení, využití nejnovějších technologií a kvalitních materiálů při výrobě minimalizují poruchovost.

Solární ohřev

Novinkou v sortimentu jsou ohřívače vody určené pro zapojení v systémech pro celoroční ohřev teplé vody sluneční energií s elektrickým nebo nepřímotopným dohřevem. Ohřívače jsou vybaveny čerpadlovou a řídící jednotkou pro automatické ovládání solárního okruhu, okruhu vytápění a přídavného tělesa. Dobře navržené kvalitní zařízení dokáže ušetřit až 70 % ročních nákladů spojených s ohřevem teplé vody.




Značka DZ Dražice existuje již od roku 1956 a řadí se ke špičce mezi evropskými výrobci ohřívačů vody.

Vývoj i výroba dražických ohřívačů sledují tradičně jediný cíl – dodat zařízení, které nezklame svou životností a jehož provoz bude maximálně úsporný.

Informace o sortimentu a potřebné kontakty najdete na www.dzd.cz



DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.
logo DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.

Značka DZ Dražice, která existuje již od roku 1956, je Vaší zárukou kvality, výkonu a hodnoty ohřívače vody. Základem filosofie společnosti DZ Dražice je spokojenost zákazníků s našimi ohřívači vody. Právě tato spokojenost patří mezi hlavní důvody věrnosti ...