Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nevíte, co máte chtít? jděte na veletrh!

Koupelny jsou dnes tím, co před padesáti lety představovaly obývací pokoje: Vypovídají o vás. Nevěříte? Puntičkář nebo bohém, chaotik a systematik – ti všichni se odhalí spíš v koupelně než v pracovně či v pokoji.

Je to dáno tím, že vlastně všechny funkce této stále důležitější místnosti v bytě jsou přesně definované a to, jak jsme pojednali jejich řešení a design nejbližšího okolí přímo křičí o tom, zda umíme řešit zadání účelově, kreativně, nebo zda si s nimi neporadíme vůbec. Prostor koupelny se dá totiž i zničit, koupelnou ale může naopak i tuctový byt pozdvihnout na roveň bydlení snů.

Trendem doby je minimalismus. Minimalismus svědčí o jasné, neuhýbavé představě o vlastním životě. Jednoduché linie, barevné plochy, ostré hrany, moderní, až asepticky vyhlížející materiály, sklo a umělý kámen - už slyším reakce. Ostré hrany do koupelny? Ale hlavně - jak to všechno zvládnout bez designéra?

Tak především: rada nezní "bez designéra", ale jak si vybrat co vlastně chci. Rekonstrukce koupelny, ať už v domku po babičce, kde tu vysněnou prostoru zatím představovala jen litinová vana a koupelnový kotel s kamny na uhlí nebo ta v panelákovém jádru, není za hubičku. Proto si návrh od odborníka zaslouží - ostatně divili byste se, kolika způsoby se dá těch pár koupelnových nezbytností poskládat. Ale vybrat by si měl budoucí uživatel sám: třeba řešení stěn. Pozor, už dávno nemusí jít jen o klasické keramické obklady! Nabízí se právě skleněné nebo i z přírodního akrylátového kamene, ale i bez obkladů, jen klasická výmalba, pouze s tím rozdílem, že "klasika", to jsou dnes barvy takových vlastností, že se směle rovnají materiálům na míle vzdáleným, například právě obkladům.

Je libo atypické umyvadlo, podle vlastního návrhu vytvořený tvar vany, retro styl namísto v úvodu zmiňovaného minimalismu nebo něco docela jiného? Tak už vstaňte od barevných katalogů výrobců, vytištěných na lesklé křídě, a vydejte se do terénu. Terénem se míní samozřejmě výstaviště, nejlépe veletržní areál Veletrhů Brno při největším ze svátků všeho stavění - prostě jděte na Stavební veletrhy Brno 2009. Ve dnech 21. až 25. dubna na celé ploše areálu najdete nejen pro rekonstrukci svojí koupelny tolik inspirace, že jí bude na rozdávání.

Nestačí obejít pár prodejen ve městě?

Pokud už člověk ví, co chce, pak asi ano - to stačí přijít, podívat se jestli mají předměty podle mých představ, ukázat na ně a hotovo. Ale vzpomeňte si - chcete NĚCO. A to pak je mnohem výhodnější porovnávat konkurující si subjekty, vyptat se na ceny a pozor - při uzavření obchodu přímo na veletrhu pravidelně funguje veletržní sleva. A není asi daleko od pravdy, že v dubnu už budou nastaveny i samotné ceny níž, což je jeden z mála pozitivních dopadů světové finanční krize. Proto nezapomeňte - vaše schůzka se snem o nové koupelně je už naplánována - do Brna na Stavební veletrhy 2009, od 21. do 25. dubna.

Za všechny vystavovatele těchto oborů můžeme například jmenovat: Usspa, Teiko, Sanitec, Siko koupelny, Ravak, Ptáček - velkoobchod, Novaservis, Polysan a mnoho dalších.

Nová designová řada "Silk" od Keramagu, to je jedna z novinek, které zazáří právě na Stavebních veletrzích Brno 2009. Silk nabízí kromě elegantní a nadčasové stylistiky širokou paletu keramických výrobků, bohatý nábytkový program a vanu. Základem série je řada jemně zakulacených umyvadel, WC sedátka jsou k dodání s automatickým pozvolným sklápěním, keramika s glazurou KeraTect# výrazně usnadňuje čištění. Jedním z vystavovatelů je totiž firma Sanitec, přesně české zastoupení mezinárodního koncernu Sanitec. Na veletrhy SHK se chystá s prezentací nejnovějších koupelnových výrobků KERAMAG a KOLO a vzhledem k tomu, že se této akce účastní jen jednou za dva roky, navíc vždy pouze novinkami, půjde o návštěvnicky neobyčejně zajímavou expozici.

Značka KOLO, reprezentující moderní design za příznivou cenu, bude zastoupena sérií keramiky a nábytku EGO PLUS s mladým italským designem, pocházejícím od věhlasného designéra Antonia Citteria. Návštěvníci se dále mohou těšit na další, zcela novou řadu keramiky a nábytku, program umyvadel, sprchových koutů a vany, které budou mít svou premiéru právě až na veletrhu SHK.

Z exkluzivního programu KERAMAG budou k vidění designové řady sanitární keramiky, nábytku a van SILK a FLOW 300, které reagují na nejnovější trendy a vývoj v oblasti koupelen. Půjde o novinky, jež jsou vyvíjeny poslední dva roky a českou premiéru zažijí na veletrhu SHK v Brně! Doplněním jsou designové sprchové kouty KORALLE, vyráběné rovněž v německých závodech koncernu Sanitec.

Ego Plus - mladý italský design od Antonia Citteria

Široká nabídka umyvadel série Ego Plus umožní koupelnu uspořádat mnoha způsoby - jedinou hranicí je fantazie architekta. Umyvadla s tradičním symetrickým nebo zas asymetrickým tvarem, se širokou odkládací plochou na pravé nebo levé straně, která poskytuje dodatek místa na kosmetiku a toaletní potřeby... Zajímavým nápadem pro rodinnou koupelnu jsou dvě umyvadla instalovaná vůči sobě asymetricky, s odkládacími plochami uprostřed. S tvarem umyvadel Ego Plus dokonale ladí design klozetů a bidetů stejné řady Ego, nábytek Ego Plus upoutává svým moderním tvarem a povrchovým provedením. Skříňky s dekorem stříbrného jasanu, efektní černá dvířka z lakovaného skla, stříbrný rámeček a jednoduchá úchytka podtrhují výjimečný vzhled. Povrch Reflex Kolo chrání keramiku před usazováním kamene a nečistot, udržet ho v čistotě je hračka.


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...