Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens získal čestné uznání veletrhu Pragoalarm/Pragosec za "Interoperability set"

Společnost Siemens obdržela čestné uznání veletrhu Pragoalarm/Pragosec 2009 za "Interoperability set", který uživatelům nabízí snadné datové propojení původně nezávislých systémů kontroly vstupu (ACS), průmyslové televize (CCTV) a elektronické zabezpečovací signalizace (EZS). Principem tohoto řešení je datová integrace uvedených systémů bez nutnosti začlenění nadstavbového řídicího systému třetí strany.

Na kontrolu vstupu, průmyslovou televizi a elektronickou zabezpečovací signalizaci se donedávna pohlíželo jako na samostatné systémy, jež bylo v případě potřeby nutné propojit nadstavbovým řídicím systémem. Tato skutečnost pro zadavatele bezpečnostního řešení znamenala dodatečné náklady na náročnou datovou integraci jednotlivých systémů. V moderních obchodních komplexech či velkých bankovních institucích přitom mezi těmito systémy v současné době nelze vymezit jasnou hranici. Koncepce interoperability tak splňuje požadavky současného trhu na snadné a spolehlivé propojení jednotlivých prvků komplexního bezpečnostního řešení ve velkých, středních i malých aplikacích.

Společnost Siemens získala čestné uznání veletrhu Pragoalarm/Pragosec za "Interoperability set" složený ze systému kontroly vstupu SiPass Entro, hybridní IP kamery a záznamového zařízení Sistore MX NVS. Mezi jeho hlavní přednosti patří mimořádná spolehlivost, jednotné přehledné rozhraní a snadná obsluha. Jednotlivé prvky jsou mezi sebou propojeny automaticky, není tedy nutné složitě synchronizovat data z jednotlivých systémů.

Současně s čestným uznáním společnost Siemens získala hlavní cenu "Top Expo" za nejzajímavější, nejpřehlednější a nejhezčí expozici na veletrhu Pragoalarm/Pragosec.

Kontakt:
Tomáš Semerád
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 635
e-mail: tomas.semerad@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...