Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Riverside slaví 20. výročí existence rekordně úspěšným rokem

Společnost dokončila 31 akvizic, zahájila specializaci v oblasti zdravotní péče a provozní iniciativu v Asii

Společnost Riverside uzavřela dvacátý rok své existence dalšími rekordními výkony. Uvádíme některé nejvýznamnější události z rušného roku 2008.

  • Bylo dokončeno 31 akvizic, které obohatily všechny čtyři skupiny fondů společnosti Riverside.
    • 11 ve fondu Riverside Europe Fund ("REF")
    • 11 ve fondu Riverside Capital Appreciation Fund ("RCAF")
    • 7 ve fondu Riverside Micro-Cap Fund ("RMCF")
    • 2 ve fondu Riverside Asia Fund ("RAF")
  • Za dvacet let své existence uskutečnila společnost více než 200 investičních akcí.

  • Společnost uskutečnila v roce 2009 rovněž řadu divestic, mezi nimiž jsou například: Universal Air Filter, firma zaměřená na navrhování a výrobu zakázkových vzduchových filtrů, jejímž prodejem dosáhl Riverside hrubého vnitřního výnosového procenta v hodnotě 109 % a návratnosti 4,8 násobku investované hotovosti; německá strojírenská společnost IndustrieHansa, která prostřednictvím přirozeného růstu a doplňkových akvizic dosáhla průměrného procenta růstu před odečtením úroků, odpisů, daní a amortizace ve výši 37 %; Moss, firma zaměřená na navrhování a výrobu vyztužených textilních konstrukcí a systémů značek, která dosáhla hrubého vnitřního výnosového procenta v hodnotě 33 % a návratnosti 4,2 násobku investované hotovosti; Richter Chemie-Technik, německý dodavatel pro chemický a farmaceutický průmysl, jehož zisk před odečtením úroků, odpisů, daní a amortizace vzrostl o 60 % za dobu, kdy jej vlastní společnost Riverside.

  • Společnost začala podnikat také v oboru zdravotní péče: propojila své odborné znalosti, které získala při investování do 26 společností specializovaných na zdravotní péči, a kromě toho pro ni pracují dva profesionálové - Joseph Ibrahim, vedoucí Healthcare Origination, a Harvey Sigelbaum, Senior Advisor, kteří společně disponují více než padesáti lety zkušeností v oboru zdravotní péče. Tato specializace se již projevila ve čtyřnásobném zvýšení rychlosti investičních nabídek v oboru zdravotní péče.

  • Společnost posílila své provozní aktivity v Asii tím, že zaměstnala Briana Bunkera, bývalého prezidenta firmy Danaher China, a otevřela své zastoupení v Hongkongu. Bunkerovým úkolem je pomoci všem firmám z portfolia společnosti Riverside na celém světě rozvíjet a naplňovat strategie zaměřené na podnikání a akvizice v Asii.

Citáty:

Béla Szigethy, CEO společnosti Riverside: "Uprostřed velmi náročného roku 2008 jsme s potěšením sledovali činnosti vedoucí k rekordním výsledkům celé skupiny Riverside. Výkonnost firmy byla přímým důsledkem úsilí, které vynakládal celý tým společnosti čítající více než 180 odborníků, kteří disponují jedinečnými schopnostmi budovat výkonné malé společnosti dokonce i v globálním měřítku. Naše letošní provozní iniciativa v Asii je dokonalým příkladem toho, jak spolupracujeme se společnostmi v našem portfoliu a pomáháme jim v růstu a zlepšování. Samozřejmě že jsme nesmírně zavázáni všem ředitelům našich společností, kteří patří mezi nejlepší manažery malých a středních společností na světě, i jejich spolupracovníkům."

Stewart Kohl, CEO společnosti Riverside: "Více než dvacet let jsme zůstali věrní našemu hlavnímu předmětu činnosti: investování do malých a středních podniků. Díky této specializaci, důkladné znalosti prostředí a mnohaleté zkušenosti našich týmů v Severní Americe, Evropě a Asii zůstáváme klidní dokonce i v současném období ekonomické nejistoty. Také v roce 2009 hodláme s Riverside jet na plný plyn: budeme vyhledávat další perspektivní malé společnosti, disciplinovaně vést akviziční procesy, tvůrčím způsobem budovat naše společnosti a prodávat tyto malé drahokamy "dalším rybám v potravním řetězci. Je to jednoduchá strategie, ale její naplňování je krajně obtížné. Naše firma své dovednosti zdokonaluje už dvacet let a do dalších dvaceti let vyhlíží s dychtivým očekáváním."


The Riverside Company
Společnost The Riverside Company je největší světovou private equity firmou zaměřenou na malé a střední společnosti ("SEMM") a v oboru patří mezi nejzkušenější LBO investory. Riverside investuje do předních společností v hodnotě až do 150 milionů USD a spolupracuje se silnými řídícími týmy na budování těchto podniků prostřednictvím organického i akvizičního růstu. Od svého založení v roce 1988 firma investovala do 207 transakcí v celkové obchodní hodnotě 4,4 miliard USD. Stávající portfolio společnosti Riverside v Severní Americe, Evropě a Asii se skládá z 68 společností s více než 14 000 zaměstnanci, se souhrnnou roční tržbou ve výši 3,2 mld. USD a ziskem před odečtením úroků, odpisů, daní a amortizace ve výši 517 milionů dolarů. Riverside nabízí jistotu, že akvizice dokončí během pouhých 45 dní díky tomu, že spravuje kapitál přesahující částku 2 miliardy dolarů, má 180 odborníků v 18 pobočkách (Atlanta, Brusel, Budapešť, Chicago, Cleveland, Dallas, Eindhoven, Hongkong, Los Angeles, Madrid, Mnichov, New York, Praha, San Francisco, Soul, Stockholm, Tokio a Varšava) a dlouhodobě spolupracuje s partnerskými půjčovateli. Šest z devíti fondů Riverside dosahuje v současnosti návratnosti v úrovni horního kvartilu celého trhu private equity a mezi investory Riverside patří špičkové světové penzijní fondy, endowmenty, fondy fondů, pojišťovny a banky.

 
 
Reklama