Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh zaměřený na dřevěné stavby, střešní konstrukce a dřevovýrobu v jarním termínu v PVA Letňany Praha

V termínu od 26.2. do 1.3. 2009 se v PVA Letňany uskuteční již 4. ročník veletrhu Dřevostavby.

I přes velmi silné konkurenční prostředí a velké množství veletrhů se podařilo během tří předchozích ročníků uvést na trh stabilní prestižní projekt. Vzhledem k velkému zájmu potenciálních vystavovatelů z řad zpracovatelů dřeva, dovozců a prodejců nářadí a nástrojů byla rozšířena nabídka a nomenklatura veletrhu i na tento obor.

Veletrh DŘEVOSTAVBY 2009 je prestižní veletrh, jež je strategicky položen do jedné z významných evropských metropolí. Je to místo kontraktačních setkání odborníků, obchodníků, architektů, výrobců a prodejců služeb v oblasti využití dřeva ve stavebnictví. Mezi našimi vystavovateli tak najdete většinu významných společností působících v daném oboru na českém trhu.

Je připraven doprovodný program, jenž svou tématikou "Salon dřevostaveb" jistě naláká všechny, kteří by rádi znali více o tomto oboru stavebnictví.

Salon dřevostaveb je ve svém oboru jedinečnou přehlídkou, která vznikla za účelem zviditelnění a propagace současné kvalitní české architektury staveb s použitím dřeva. Svým pojetím překračuje rámec tradiční výstavy či konference a snaží se být otevřenou atraktivní prezentací moderní architektury, která návštěvníkům na jediném místě představuje poutavou formou výběr toho nejlepšího z české architektury dřevostaveb. Pilířem Salonu jsou přednášky zaměřené na nejrůznější témata související s problematikou dřevostaveb. Přednášky obstarají čeští odborníci, doplnění o renomované přednášející ze zahraničí, kteří akci obohatí o mezinárodní měřítko a nadhled. Za podpory Valonského zastoupení v Praze a Kanadské ambasády se letos Salonu zúčastnili hosté z Belgie a Kanady (kanadská architektka žijící ve Francii) a naše přímé pozvání přijala i přednášející z Norska, která představila projekt Norwegian Wood, jakožto součást programu Evropského hlavního města kultury Stavanger 2008.

Přestože největší boom výstavby rodinných domů byl díky nižší sazbě DPH v uplynulém roce, dá se předpokládat, že letošní rok přinese pokračování tohoto trendu a nových rodinných domků bude i nadále přibývat. Všudypřítomný strašák v podobě ekonomické krize výstavbu jistě ovlivní, avšak palcové titulky deníků k investici do pozemků a domů v době krize přesto všechno nabádají. A když dům, tak proč ne dřevostavbu, jako dobrý základ pro nízkoenergetické bydlení. Dřevostavby jsou mezi spotřebiteli stále oblíbenějšími. Kromě elegantního vzhledu totiž nabízejí i řadu funkčních výhod a energetických úspor, které budou s ohledem na neustálé zdražování vstupních energií ještě nabírat na významu. Novinky v této oblasti se představí právě na veletrhu Dřevostavby 2009, který bude probíhat od 26. února do 1. března 2009 v PVA Letňany.

Co konkrétně Vás na veletrhu čeká? Vystavovatelé ze všech oblastí a odvětví, na které si v souladu se zaměřením veletrhu vzpomenete. Od stavebních společností, které Vám nabídnou dřevostavby montované (montovaný systém z předpřipravených dílců - RD Rýmařov, ELK, Haas Fertigbau, Atrium, Okal, ...). Až po společnosti, které Vám připraví individuální návrh a dům postaví rámovým systémem přímo na místě stavby (systém označovaný jako 2b4 - Domesi, Prodesi, Vario Vila, ..). Nemohou chybět ani srubařské společnosti (3 Domy, Arco srubové domy, Canadian Wood, Drevodom Rajec, ..). Stavební systémy budou představeny dodavateli materiálů (Xella Trockenbau Systéme, Rigips, M.T.A., Jaf Holz, HAPex, ..), software pro dřevostavby představí nejen společnosti Weto, Cadwork, Sema a Deditrich's a novinky pro ČR představí zahraniční vystavovatelé (Holzwerke Ladenburger, Hartl haus, Griffnerhaus, European owens corning fiberglas, ..). Generálním partnerem veletrhu je Asociace dodavatelů montovaných domů, 3/4 členů asociace najdete na veletrhu Dřevostavby 2009 jako vystavovatele. Záštitu veletrhu poskytla nadace Dřevo pro život, Výzkumný a vývojový ústav dřevařský, Moravskoslezský dřevařský klastr a Ministerstvo životního prostředí.

Minulého ročníku veletrhu Dřevostavby se zúčastnilo 133 vystavovatelů ze 6 států. Návštěvnost přesáhla hranici 40.000 odborníků, zájemců o obor a koncových zákazníků.

Věříme, že se nám i nadále bude dařit připravovat veletrh zajímavější a pestřejší, než doposud a tím zvyšovat jeho prestiž s potenciál stát se setkáním odborníků a odborných společností podnikajících v oboru využití dřeva ve stavebnictví nejen z ČR.

Pokud budete mít zájem zúčastnit se veletrhu či se přijít informovat o novinkách, kontaktujte nás na tel. čísle: 221 992 151, na e-mailu drevostavby@terinvest.com a na internetové adrese www.idrevostavby.cz.

Těšíme se na společné setkání

Společnost TERINVEST spol. s r.o.
Pořadatel veletrhu


Terinvest, spol. s r.o.
logo Terinvest, spol. s r.o.

Terinvest, spol. s r.o., je pořadatelem významných veletrhů s mnohaletou tradicí. Veletrh AMPER je každoročně největší událostí v oblastech elektrotechniky, energetiky, automatizace, ICT, osvětlení a zabezpečení v ČR i na Slovensku. Pravidelně se jej ...