Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS společně s novým veletrhem

První novinkou ve veletržním kalendáři společnosti ABF bude v roce 2009 odborný veletrh výstavby a vybavení sportovišť SPORT TECH. Svou premiéru zažije ve dnech 19. - 22. března v Pražském veletržním areálu Letňany, kdy se zde bude konat i 5. mezinárodní ročník veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS, nejprestižnější bazénový veletrh v ČR s účastí zahraničních vystavovatelů.

Spousta bazénů bude k vidění plně v provozu, rovněž také jejich technologie jako např. ohřev a chemická úprava vody, ale také osvětlení a zastřešení bazénů.

Právě posledně zmíněný veletrh byl také podnětem pro rozšíření nomenklatury privátních a veřejných bazénů a aquaparků o sportovní stavby jako takové, včetně jejich technologií, vybavení a zařízení. Odbornou úroveň obou akcí navíc zajišťuje spolupráce s ČVUT Praha, STU v Bratislavě a dalšími odbornými partnery.

Velká pozornost bude na veletrhu SPORT TECH věnována zařízení a vybavení sportovišť, ale přilehlých parkovišť a dalších volných prostranství, městskému mobiliáři, dětským hřištím, mobilním plotům a zábranám, odvodňovacím systémům, informačním a kamerovým systémům, mobilním reklamním světelným panelům i interiérovému, venkovnímu nebo bezpečnostnímu osvětlení.

Organizátoři veletrhu navázali úzkou spolupráci se společnostmi zabývajícími se světelnou technikou (Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení, Česká společnost pro osvětlování a Český národní komitét CIE) a uzavřeli s nimi dohodu o odborné záštitě veletrhu. Zmíněné společnosti budou zastoupeny v samostatném stánku, kde jejich představitelé budou poskytovat odborné poradenství ohledně osvětlování zájemcům z řad návštěvníků veletrhu.

Podporou a odborným poradenstvím budou k dispozici také čtyři firmy z oboru osvětlování. Prvním z garantů je firma Art Metal CZ, zaměřující se nejen na osvětlování, ale i na nabídku kvalitních prvků městského mobiliáře. Dalším je světový výrobce a dodavatel světelných zdrojů Osram. Stejně známý je i přední výrobce svítidel Siteco. V sortimentu má nejen "klasické" světlomety pro osvětlování sportovišť, ale i netradiční osvětlování, které využívá techniku zrcadel. Bez osvětlovacích stožárů by ve většině případů nebylo možné osvětlovat venkovní sportoviště. Proto zmíněnou trojici firem doplňuje společnost Vysto Kobylí - výrobce žárově zinkovaných stožárů. Je třeba připomenout, že tato česká společnost zvládla technologii ochrany stožárů "termoplastováním", které významně prodlužuje jejich životnost, protože téměř zcela eliminuje působení nepříznivých vlivů okolí.

Na ukázkové ploše téměř 300 m2 budou k vidění i praktické ukázky nových sportovních povrchů včetně vybavení sportovišť (mantinely, branky, basketbalové koše, apod.) a dětská hřiště. Za zmínku jistě stojí zajímavost, že na veletrhu bude společnost Universal Most prezentovat umělé kluziště SuperIce. Jedná se o jediný patentovaný umělý led na světě, jehož charakteristickými rysy jsou vedle oboustranného využití panelů také životnost 20 let a snadná údržba a instalace. Návštěvníci si tak mohou s sebou na veletrh přinést vlastní brusle a tuto novinku - umělý led - vyzkoušet na vlastní kůži.

Společnost Re-Source Supplies Praha, s.r.o., která je výhradním zástupcem italských výrobců sportovních sedadel a tribun pro východní Evropu a Ruskou federaci, zase představí na ploše více než 100m2 ukázkovou tribunu pro téměř 180 diváků. Návštěvníci veletrhu mohou navíc přímo na expozici společnosti RSS Praha vidět v provozu teleskopickou tribunu CETA, která řeší časté problémy nedostatku prostoru v interiéru sportovišť, polyfunkčních sálů a kulturních zařízení. Tribuna, pohybující se na kolečkách, je vysunuta velmi snadno a rychle, čímž umožňuje získat požadovaný počet míst k sezení.

Veletrhy Bazény, sauny, solária & wellness a SPORT TECH jsou určeny převážně odborné veřejnosti, to znamená odborníkům z řad stavebních firem, jejich generálním dodavatelům, developerským firmám, představitelům měst a obcí jakožto potenciálním investorům, zástupcům architektonických a projekčních kanceláří či zástupcům oborových asociací a svazů.

Zaměření veletrhu odpovídá také doprovodný program. Návštěvníci z řad odborné veřejnosti mohou ve čtvrtek 19. března 2009 v PVA Letňany navštívit konferenci zaměřenou na veřejné bazény a aquaparky v ČR a v pátek 20. března konferenci Sportoviště v ČR, na níž se budou projednávat témata jako zdroje financování výstavby nových sportovišť, ale i jejich rekonstrukcí, či zkušenosti s příklady spolupráce mezi soukromým a veřejným sektorem při budování víceúčelových zařízení včetně sportovišť, osvětlení veřejných sportovišť z hlediska úspor energií, apod. Zároveň se i účastníci konference dozvědí praktické zkušenosti provozovatelů víceúčelových sportovních areálů.

Více informací o veletrzích a jejich doprovodném programu naleznete na stránkách www.sporttech.cz a www.vystava-bazeny.cz.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...