Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová verze systému kontroly vstupu SiPass Entro z produkce společnosti Siemens

Siemens uvádí na trh novou verzi systému kontroly vstupu SiPass Entro s typovým označením MP6.0. Systém uživatelům nabízí řadu nových vlastností, které dále zvyšují jeho užitnou hodnotu, a novou řídicí jednotkou odpovídající požadavkům evropské směrnice RoHS.

K novým vlastnostem systému patří schopnost vytvářet a tisknout osobní identifikační karty s fotografií pracovníka, úplná kompatibilita se systémem Windows Terminal Server, širší možnosti konfigurování obvyklých poplachových výstupů a doplnění ovládacího menu v portugalštině, čímž počet podporovaných jazyků vzrostl na třináct. Dále je jako náhrada dosavadního typu SR34i nabízena nová výkonná řídicí jednotka SR35i, jež odpovídá požadavkům směrnice RoHS (Restriction of the use of certain hazardous substances in electrical and electronic equipment). Přitom ovšem, jak je při vývoji produktů značky Siemens obvyklé, byla zohledněna možnost snadného rozšíření systému SiPass Entro, a to zachováním zpětné kompatibility až k jeho verzi MP4.7.

Grafický nástroj pro návrh šablon, který je součástí nové verze systému, umožňuje vytvářet v uživatelském prostředí operačního systému Windows při použití standardních tiskáren personalizované karty nebo visačky, současně s možností přípravy stvrzenek, na nichž příjemce podpisem potvrdí převzetí karty.

Dosavadní kompatibilita se systémem Windows Server 2003 byla rozšířena o podporu systému Windows Server 2008, což v praxi znamená, že je nyní podporován větší počet operačních systémů (včetně OS Windows Vista).

Software SiPass Entro může spravovat až 10.000 míst (každé s kapacitou až 512 dveří), 40.000 držitelů karet, 480 přístupových skupin, 240 časových plánů, 240 zón s celkem pěti různě nastavitelnými funkcemi (ovládání EZS, anti-passback, sledování přítomnosti, omezení vstupu a funkce interlock), 64 objektů k rezervaci, 192 výtahem obsluhovaných podlaží, šestnáct digitálních videorekordérů (DVR) typu Sistore a 128 kamer.

V současnosti je po celém světě v provozu více než 8000 systémů SiPass Entro chránících přibližně 80.000 dveří. Jeho nejnovější verze obohacuje již dříve velmi univerzální systém o další užitečné funkce.

Kontakt:
Ing. Martin Slach
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 636
e-mail: martin.slach@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...