Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezpečný provoz kotlů na biomasu s novým ventilem typu BVTS od firmy Danfoss

Podíl obnovitelných zdrojů energie na celkové spotřebě energie se neustále zvyšuje – a kotle na biomasu v tom sehrávají stále významnější roli. Firma Danfoss je připravena uspokojit potřeby tohoto rychle se rozvíjejícího sektoru, a to díky termostatickému ventilu typu BVTS, který poskytuje vynikající ochranu jakéhokoli kotle na biomasu.

Kotle na biomasu přinášejí topné řešení šetrné k životnímu prostředí, jelikož nevypouštějí CO2. Existují v různých provedeních, od kotlů do malých obytných budov až po velké kotle určené pro průmyslové, veřejné a komerční objekty. Aby byl provoz kotle na biomasu bezpečný, měli by majitelé domů a správci zařízení vyřešit dvě věci: (1) ochranu kotle proti přehřátí a (2) ochranu proti hoření v přívodu paliva

Termostatický ventil typu BVTS firmy Danfoss je navržen speciálně pro tyto dva případy. Kromě toho funguje bezpečně bez ohledu na okolní teplotu. Nabízí spolehlivé a bezpečné řešení bez nutnosti údržby.

Ochrana kotle proti přehřátí:

Ventil BVTS odvádí přebytečné teplo tak, aby teplota vody nepřekročila 100°C, a nezačala tudíž v kotli vřít. Pokud teplota vody vystoupí k 95°C, ventil se otevře a vpustí do systému s výměníkem chladnou vodu - takže se teplota vody v kotli rychle a účinně sníží.

Ochrana proti hoření v přívodu paliva:

Pokud dojde k posunu procesu hoření v systému dodávky paliva, ventil BVTS se otevře a vpustí dostatečné množství vody k uhašení ohně v systému dodávky paliva. Když je oheň uhašen, ventil se opět neprodyšně uzavře a zůstane v této pozici, takže je potřeba jenom minimální čištění a údržba.

Ventil typu BVTS je navržen speciálně pro kotle s výkonem do 100kW (což odpovídá hranici chladicí průtokové kapacity ventilu). Ventil je přednastaven na teplotu 95°C - povinné nastavení u bezpečnostních dílů v přístrojích na odvádění tepla.

Dlouholeté zkušenosti firmy Danfoss s výrobou termostatických ventilů byly velkým plusem u ventilu BVTS, který je mimořádně konkurence schopný:

  • Nepropustnost ventilu je velmi vysoká, dokonce i po spuštění - díky tomu má oproti konkurenčním výrobkům výhodu spolehlivého těsnění.
  • Samočinná technologie znamená, že ventil ke svému provozu nepotřebuje elektrickou ani jinou energii.
  • Jedná se o univerzální ventil, který se hodí na většinu kotlů na biomasu i jiné pevné palivo. Jednoduchá instalace.
  • Je vyroben z DZR mosazi a nerezové oceli a je odolný proti špíně, což zajišťuje optimální výkon ventilu v náročných podmínkách.
  • Vysoce kvalitní ventil má dlouhou životnost a nepotřebuje údržbu.
  • Pomocí testovacího tlačítka můžete provádět pravidelnou kontrolu ventilu.

Mezi domácími a průmyslovými kotli na biomasu a tuhá paliva představuje tento testy prověřený ventil typu BVTS firmy Danfoss dokonale fungující a ekonomicky šetrnou alternativu na trhu, kde bezpečnost a spolehlivost hrají důležitou roli.

Danfoss s.r.o. - divize Industrial Automation
V Parku 2316/12, 148 00 Praha 4 - Chodov, Tel.: +420 283 014 259, Fax: +420 283 014 567
E-mail: danfoss.cz@danfoss.com, www.danfoss.cz, www.cz.danfoss.com


DANFOSS, s. r. o.
logo DANFOSS, s. r. o.

Danfoss nabízí: regulační prvky pro CZT, termostatické hlavice, ventilová tělesa a šroubení, armatury pro vyvážení soustav v rezidenčních a komerčních budovách, produkty pro chytré vytápění - ovládání radiátorů a podlahového vytápění vzdáleně přes ...