Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový odborný redaktor oboru Obnovitelná energie a úspory energie

Obor Obnovitelná energie a úspory energie na portálu TZB-info získal na začátku roku 2009 nového odborného redaktora. Stal se jím Ing. Bronislav Bechník, Ph.D.

Bronislav Bechník je absolventem Fakulty strojní VUT v Brně a doktorského studia na Fakultě stavební téže univerzity, kde obhájil disertační práci na téma Přímý vliv vlhkosti v energetické bilanci pasivní stavby.

Vedle rozsáhlé publikační činnosti působil jako odborný asistent na Ústavu TZB na Fakultě stavební VUT v Brně, kde vyučoval předměty Energetický audit budov - metodika podle ENSI a Technická zařízení budov - vytápění, větrání a klimatizace. V současnosti je na Ústavu TZB externím zaměstnancem. Mimoto se v České agentuře pro obnovitelné zdroje energie (Czech RE Agency) věnuje mezinárodní propagaci obnovitelných zdrojů v rámci projektu SOLPOOL, a to formou studií, seminářů, tiskových zpráv a www stránek. Představu o koncepci oboru Obnovitelné zdroje a úspory energie při TZB-info v roce 2009 naleznete ZDE.

Ing. Bronislav Bechník, Ph.D., převzal obor Obnovitelná energie a úspory energie od Ing. Libora Nováka, který definitivně přestoupil do vedení společnosti Energy Benefit Centre o.p.s., dceřiné společnosti Topinfo s.r.o.

Obecně prospěšná společnost Energy Benefit Centre o.p.s. byla založena a zahájila svou činnost již v roce 2007, aby pomáhala osobám, firmám, městům a obcím i dalším organizacím najít optimální zdroje pro financování energetických projektů.

Impulsem pro založení byla snaha zakladatelů zprostředkovat širšímu okruhu zájemců přístup ke specifickému okruhu informací z oblasti energeticky úsporného stavebnictví, obnovitelných zdrojů energie a možností financování těchto projektů. Všechny činnosti společnosti mají hlavní cíl přispívat k hospodárnému využívání energie a energetických zdrojů. Po roce a půl působení v úzce profilované oblasti poradenství ve vztahu k OZE a úsporám energie se dostavily i hmatatelné výsledky a společnost si úspěšně našla své místo na trhu.

 
 
Reklama