Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh Střechy Praha - 11. ročník již za měsíc

Již za pár týdnů bude pražské výstaviště v Holešovicích patřit největšímu českému veletrhu se specializací na střechy. I 11. ročník veletrhu Střechy Praha bude místem setkávání odborníků ze střechařského odvětví s veřejností.

Potřebné informace zde získají návštěvníci hledající ať už jen inspiraci nebo přímo vhodnou firmu pro stavbu či rekonstrukci střechy. Doprovodný program se ale zaměří i na odborníky, studenty odborných škol, bytová družstva či představitele veřejné správy a krajské samosprávy. S veletrhem Střechy Praha proběhne již pátý ročník doprovodné výstavy Úspory energií a obnovitelné zdroje. Prostor zde bude věnován firmám, které se zabývají zařízeními a systémy pro úsporu energií.

Doprovodný program veletrhu Střechy Praha nejsou jen přednášky, kterých se v průběhu tří dnů veletrhu uskuteční celá řada. Velkou zajímavostí je Tegularium Richarda Mlýnka- sbírka střešních krytin, které se používaly během celé historie lidstva. Výstava, která mapuje dovednost a řemeslnou kulturu národů, obsahuje přes 1000 exponátů ze všech kontinentů. Každý den se bude losovat o zajímavé ceny. Tou hlavní je střecha zdarma, vyhrát můžete i předplatné časopisu a spoustu dalších cen. V jedné části výstavy se také vrátíme k říjnovému požáru levého křídla Průmyslového paláce. Na informačních tabulích si prohlédnete výstavu fotografií dokumentujících průběh požáru a jeho následky. Zde se také dozvíte, jak budou postupovat práce na rekonstrukci poničené části památky.

 

Společně s rostoucím zájmem o ekologii a úspory energií roste i počet přihlášených firem na doprovodnou výstavu Úspory energií a obnovitelné zdroje. Zúčastní se jí české i zahraniční firmy nabízející například fotovoltaické systémy nebo tepelná čerpadla, ale i další energeticky úsporná řešení. Ekologie nebude chybět ani na přednáškách. Solární energie v domě, Jak šetřit energii i peníze při stavbě a rekonstrukci rodinného domu či průkazy energetické náročnosti domů - to jsou namátkou tři z mnoha témat. Jednou z novinek bude série seminářů s názvem Využití střech jako zdroje energie. Historii, současnosti a novým trendům solárních a fotovoltaických systémů se budou věnovat odborníci z oboru

Těšíme se na setkání s Vámi na 11. ročníku veletrhu STŘECHY PRAHA, který se uskuteční 29.-31.1.2009 na výstavišti v Praze - Holešovicích.

Více podrobností a nejnovější aktuality najdete na www.strechy-praha.cz.