Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nakladatelství Verlag Dashöfer se představuje

Nakladatelství odborné literatury vydávající tituly zaměřené na praxi, určené jednotlivým profesím. Portfolio stavebních produktů zahrnuje stavební software, příručky, brožury, on-line publikace a kurzy, e-dokumenty, odborné portály, semináře, e-mailové noviny.

Jsme si jisti, že oceníte množství aktuálních a spolehlivých údajů v produktech obsažených, které využijete ve Vaší každodenní praxi. Garancí kvality informací je autorský kolektiv tvořený předními odborníky z praxe na danou problematiku. Kvalita managementu jakosti v naší společnosti byla stvrzena certifikací dle normy DIN EN ISO 9001:2000.

Ke všem produktům poskytujeme poradenský servis zdarma. Vaše připomínky a dotazy se následně stávají cenným podnětem pro aktualizace našich stávajících produktů a vývoj produktů nových.

Letos jsme softwarovou řadu produktů na přání zákazníků rozšířili o 2 novinky, a sice "Revize zařízení v objektech" a "Stavebně konstrukční detaily v obraze".

Program "Revize zařízení v objektech" (Jiří Weishaupt, Martin Hruška, Václav Pospíchal, Ing. Vincent Csirik) je zaměřen zejména na revizní techniky, správu budov, majitele objektů a všechny zainteresované, kteří potřebují mít dokonalý přehled o stavu a funkčnosti zařízení v objektu podléhajícího revizím. Program Vám usnadní veškerou agendu po samotném provedení revize; po zapracování revizních zpráv je uloží do "archivu revizí" a funkce "plán revizí" automaticky upozorní na revize, které je nutno zopakovat do následujících 30 dnů i 1 roku.

Software obsahuje připravené protokoly revizních zpráv pro elektrická, plynová, tlaková, zdvihací a technická zařízení. U každé skupiny zařízení najdete plán, zápis a archivaci revizí, seznam norem ČSN a fakturaci za provedenou revizi.

 

Ukázka z programu (po kliknutí se obrázek zvětší)

Program nabízí rovněž přehledně zpracovanou databázi objektů a jejich provozovatelů. Nyní je nově součástí programu základní školení obsluh a provozovatelů plynových zařízení, s možností vytisknutí osvědčení o provedení školení.

Více informací o programu naleznete na http://www.dashofer.cz/rev/.

Program "Stavebně konstrukční detaily v obraze" (Prof. Ing. arch. Vladislav Dlesek, DrSc. a kolektiv autorů) vychází z poznání materiálových, konstrukčních a technologických přístupů a přináší Vám doporučená konstrukční řešení pro projektování a provádění staveb včetně CAD detailů.

Oprostí Vás od sáhodlouhého prodírání se texty a kvalifikovaně Vás provede problematikou typických i atypických stavebních detailů, které Vám nabídne formou praktických ukázek. Najdete zde více než 3500 nákresů, schémat a fotografií.

 

Ukázka z programu (po kliknutí se obrázek zvětší)

S programem využijete nabízená řešení stavebně konstrukčních detailů, získáte inspiraci pro Vaši stavební praxi a budete informováni o nových technologiích, postupech a materiálech.

Více informací o softwaru naleznete na http://www.dashofer.cz/det2/.

Řada příruček se letos rozšířila o 3 novinky, a sice "Technická zařízení budov prakticky", "Dozor a kontrola na stavbě" a "Oceňování nemovitostí a cenové mapy". Ke všem příručkám získáte přístup na Zákaznický portál 24, který Vám přináší aktuality o dění v oboru stavebnictví, tiskopisy, vzory, obrázky a tabulky ke stažení, právní předpisy, přehled norem, ale také dotazy zákazníků a odpovědi na ně.

Publikace "Technická zařízení budov prakticky" (Ing. Karel Dvořáček, Ing. Vladimír Jelínek, CSc., Ing. Olga Rubinová, Ph.D., Ing. Ivan Vališ, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. a kolektiv autorů) je jedna z nejucelenějších publikací zabývajících se TZB na našem trhu. Díky ní získáte dokonalý přehled o stavebně-technických zásadách pro navrhování, posuzování a realizaci veškerých vnitřních rozvodů.

V publikaci jsou detailně zpracovány oblasti vodovodu, kanalizace, plynovodu, vytápění, chlazení, vzduchotechniky a elektrotechnických zařízení budov. Každá z oblastí zahrnuje i přehled příslušné legislativy a technických předpisů.

 

Ukázka z příručky (po kliknutí se obrázek zvětší)

Součástí příručky je řada praktických nákresů, schémat, návodů, tabulek i fotografií. Seznámíte se nejen s osvědčenými postupy, ale i s novinkami týkajícími se TZB a stavebnictví.

Více informací o publikaci naleznete na http://www.dashofer.cz/tzb2/.

Publikace "Dozor a kontrola na stavbě" (doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc. a kolektiv autorů) je zpracována způsobem, aby se čtenář dozvěděl vše o dozorech a kontrolách, které mají provádět jednotliví účastníci procesu výstavby již od prvního návrhu až po kolaudaci, po jednotlivých etapách výstavby. Přináší Vám cenné postupy, vzory a předpisy na pozemních stavbách.

Příručka vyniká mezi konkurencí svým unikátním systémem kontrolních listů, který nejlépe poslouží pro snadnou kontrolu provedení jednotlivých kroků a splnění všech povinností při přípravě a realizaci výstavby. Zamezí tak jakémukoliv opomenutí některých kroků a přehlednutí důležitých okolností.

 

Ukázka z příručky (po kliknutí se obrázek zvětší)

Je rozdělena na tři základní skupiny:
  • legislativu,
  • obecný popis činností, které provádějí osoby vykonávající dozorové činnosti,
  • směrnice k provádění jednotlivých stavebních konstrukcí.

Publikace Vám poradí, jak přesně postupovat, a to po stránce stavební, i po stránce právní, ekonomické a organizační. Je určena zejména projektantům, architektům, investorům a dodavatelům, ale může sloužit i dalším zainteresovaným stranám.

Více informací o publikaci naleznete na http://www.dashofer.cz/ats2/.

Odborná příručka "Oceňování nemovitostí a cenové mapy" Vám umožní získat přehled o jednotlivých metodách oceňování nemovitostí a o stavu aktuálních právních předpisů platných v České republice, provede Vás problematikou související s trhem nemovitostí a jejich financováním. Budete rovněž seznámeni s postupy tvorby cenových map.

 

Ukázka z příručky (po kliknutí se obrázek zvětší)

S publikací získáte celou řadu komentářů, praktických příkladů a vzorů využitelných pro Vaši praxi. Je určena (nejen) pro odhadce majetku, developery, soudní znalce, banky, stavební spořitelny, pojišťovny či realitní kanceláře.

Více informací o publikaci naleznete na http://www.dashofer.cz/ncm/.

Novinky a aktuální informace z oblasti stavebnictví a nemovitostí a bydlení Vám nabízíme rovněž prostřednictvím e-mailových novin, a to zcela zdarma. Stačí se zaregistrovat na www.stavebniklub.cz.

Nyní mimořádně! Od 15. listopadu máte možnost získat všechny naše produkty s vánoční slevou 15%! Sleva platí při objednání do 31. prosince 2008.

 
 
Reklama