Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

U nás se potkáte určitě - Stavební veletrhy Brno 2009

Řádný termín podání přihlášek na Stavební veletrhy Brno za zvýhodněnou cenu již proběhl, zima klepe na dveře a na jaře už bude každý znát odpověď na otázku, kterou mu položila přesně podle staré lidové moudrosti. Člověk nemusí být prognostik ani věštec, aby věděl, že se cena energií opět hluboko podívá do kapes, peněženek i firemních rozpočtů. V tu chvíli začne každý rozumný hospodář kalkulovat - když už jsme propásli šanci ušetřit letos, musíme napřesrok! Na energiích! A na přestavbě! Budeme zateplovat! Chce to novou střechu...

Pár slov a celá plejáda nomenklatur stavebních veletrhů. Pravda, veletrhů kterýchkoli, třeba i trhů okresního formátu. Výhoda těch jedinečných, tj. IBF, spočívá v tom, že na nich návštěvník najde nejen všechno, nač si jen může z oboru vzpomenout i ten nejfundovanější odborník, ale ještě o mnoho víc! Protože jaký by to byl vystavovatel, kdyby nepřišel s nějakou novinkou, vylepšením, ještě chytřejším řešením nebo sofistikovanějším materiálem?

Vraťme se ale k otázkám zimy: ono to tunelování kapes prostřednictvím cen energií nemusí být zdaleka bezuzdné - a o tom vlastně celé následující SVB budou. Mezi přihlášenými je - mimochodem - dnes již většina lídrů trhu všech zastoupených nomenklatur od zdicích materiálů, pře stavební chemii, otvorové výplně, kotle, sanitární techniku... Prakticky všechny obory se letos více zaměřují na téma, které hýbe celosvětovými diskuzemi, a proto se logicky prolíná celým veletrhem, totiž úsporné stavění a úspory energie.

Třetím nosným tématem a doslova horkou (není to ironie!) novinkou v tématech veletrhu je bezpečnost a ochrana majetku v souvislosti s novým Stavebním zákonem a povinnou zabezpečovací a požární výbavou. Sem patří samozřejmě i prevence a ochrana před kriminalitou. Že něco z těchto témat připravujete na trh? Nebo jste si konečně spočítali, že to levné (neúčast) nemusí být vždycky zároveň efektivní, ale nějak jste promeškali podání přihlášky za zvýhodněné ceny, které se každý rok nabízí? To tak nevadí, stále je možnost se přihlásit! Propojením veletrhů SHK BRNO a IBF s jejich bohatou účastí ztěžka hledat v dnešní době konkurenci doma, i na mezinárodním poli. Z domácích hráčů snad neexistuje nikdo významný, kdo by vynechal účast nebo návštěvu. Vaše konkurence nespí a má zájem prezentovat se na této prestižní akci. A co vy? Chcete se ještě přihlásit? Nebo jen informovat? Můžete tak učinit pohodlně přímo od svého počítače přes internetovou registraci. Více informací naleznete na www.stavebniveletrhybrno.cz.


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...