Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové topné rohože MST a MDT

Od 1.10. 2008 přichází firma Fenix s novinkou - lepenými topnými rohožemi MST a MDT pro instalaci do betonu a venkovní aplikace. Tyto strojně lepené rohože nahradí předchozí výrobně náročné šité rohože MPSV a MADPSP.

Rohože MST se vyrábí s jednožilovým kabelem MPSV. Rohože MDT jsou vyráběny s dvoužilovým kabelem MADPSP. Šíře rohoží je 0,5 a 1 m a jsou vyráběny pro jmenovité napětí 230 i 400 V. Plošný příkon rohoží MST je 280 W/m2 a rohoží MDT je 300 W/m2. Nové lepené rohože nejsou přichyceny k podkladní rohoži, tu svou pevností spolehlivě nahradí použité lepící pásky vyztužené skelnými vlákny.

Velkou výhodou tohoto řešení je snadnější instalace rohože do betonu i o větší zrnitosti kamene, což platí zejména u venkovních aplikací. Rohož je tak betonem dokonale obtečena a nedochází k riziku vzniku vzduchových mezer.

 

Rozhodující inovací rohoží MST oproti šitým MPSV je asymetrická délka připojovacích vodičů, kdy jeden vodič je o délce 5 m a druhý o délce rovnající se délce rohože + 5 m.

Toto řešení umožňuje výrazně snadnější instalaci i dlouhých rohoží s velkým příkonem, kdy není nutno při instalaci brát zřetel na připojení vzdálenějšího konce - viz obrázek.

Příklad:

Délka rohože je 10m - délka studených konců je 5 a 15 m.

Rohože MST se tedy jednoduchostí instalace vyrovnají rohožím s dvoužilovým kabelem a najdou uplatnění při instalaci do betonu jak u vnitřních, tak i u venkovních aplikací.


Ochrana proti sněhu vypnuto
 
Ochrana proti sněhu zapnuto

Rohože MDT potom díky robustní konstrukci a třídě mechanické odolnosti C jsou ideální pro pokládku do písku pod zámkovou dlažbu nebo do asfaltu u příjezdových komunikací, vjezdů apod.


FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...