Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na Festivalech padaly REKORDy

V září a v říjnu letošního roku proběhly ve městech České Budějovice, Hradec Králové, Ostrava, Otrokovice, Brno, Plzeň a Praha Festivaly REKORDů, které při příležitosti zahájení prodeje zcela nové série sanitární keramiky a koupelnového nábytku KOLO Rekord připravilo české zastoupení mezinárodního koncernu Sanitec.

Součástí Festivalů, pořádaných pro obchodníky, instalatéry a projektanty, byla jednak prezentace nové řady Rekord, spojená s prohlídkou vystavených výrobků, ale také zajímavé soutěže, při kterých se účastníci pokoušeli vytvořit české rekordy a velice dobře se bavili. Soutěžilo se v netradičních disciplínách, například v montáži závěsného klozetu KOLO Rekord na čas nebo v závodě na týmových lyžích.

V montáži klozetu KOLO REKORD šlo o čas !

Stěžejní soutěží byla montáž závěsného klozetu na čas. Spočívala v upevnění závěsného klozetu Rekord na instalační modul KOLO, připojení a nasazení ovládacího tlačítka a upevnění sedátka Rekord, vybaveného klouby pro automatické pozvolné sklápění. Přítomný komisař dohlížel na to, aby montáž byla kompletní a matice byly pevně dotažené.

Držitelem českého rekordu

v montáži závěsného klozetu na čas se stal 30-letý "mistr svého řemesla" Radim Oberherr z Petřkovic, který na festivalu v Ostravě nainstaloval závěsný klozet KOLO Rekord za pouhé 2 minuty 10 sekund! Tímto časem předstihl ostatních 192 účastníků této disciplíny! I když prý má práce až nad hlavu, na festival přijel rád a oznámení o českém prvenství jej potěšilo: "Je to fajn být českým rekordmanem, teď mě bude každej uhánět, abych mu namontoval klozet! Jinak akce byla moc pěkná, hezky připravená". Na dotaz, jaký klozet má Radim doma, odpověděl: "Přeci závěsný, je to KOLO ze série Impuls".

Při montáži klozetu se nedaly zahanbit

ani zástupkyně něžného pohlaví, které byly pro mužské kolegy velice zdatnou konkurencí. Často s úsměvem a velkým přehledem zvládaly samotnou chlapskou práci. Nejlepšího času dosáhla Miluše Karasová, která namontovala klozet za neuvěřitelné 3 minuty 38 sekund a z celkového počtu všech 193 soutěžících se umístila na 97 místě a porazila 75 mužů!

 

Stručný přehled výsledků naleznete na zadní straně, podrobné výsledky na www.sanitec.cz.

V týmových lyžích táhneme za jeden provaz.

Své příznivce si v období babího léta našel také Závod na týmových lyžích, při němž šestice osob stojících na dvou třímetrových dřevěných lyžích značky KOLO a KERAMAG musela synchronizovaně zvedat nohy, zároveň pomocí lan tahat lyže a tak se dostat co nejdříve do cíle 12 metrové trati. Šlápnutí vedle bylo povolené, ale tým mohl "ve sjezdu" pokračovat, až když všichni opět stáli na lyži. Na všech festivalech se o rekord postupně pokusilo 41 družstev, které si na vlastní kůži vyzkoušeli, že zkoordinovat pohyby 6 osob není vůbec jednoduché. O to více se však při tom bavili.

Neuvěřitelný čas dosáhl 6-ti členný tým v Brně ve složení: Jaroslav Žák, Ladislav Skřivan, Jan Marko, Jana Minaříková, Jiří Štekr a Jan Nagy, který na speciální "týmové lyži" překonal stanovenou trasu za 13,80 sekund. Jaroslav Žák, kapitán nejen svého soutěžního družstva v závodě na lyžích, ale i svého prodejního týmu ve Znojmě na oznámení, že je společně s dalšími 5 účastníky Festivalu KOLO rekordmanem v týmových lyžích reagoval: "Ty brďo, to když jsem mistr republiky, tak určitě dostanu přidáno". Budeme věřit, že si tuto zprávu přečte i vedení fi rmy a přihlédne při platovém hodnocení Jaroslava Žáka i ke správnému koučování "lyžařského" týmu.

Kromě prvenství v týmových lyžích si navíc odnesl i soudek Budějovického Budvaru za maximálních 5 zásahů v hodu WC sedátkem na dětský klozet KERAMAG a tak jak řekl: "Ještě jsem ho nevypil, ale teď se bude hodit k oslavě toho rekordu!" Ještě dodejme, že Jaroslav Žák na festival přišel se svým dobrým zákazníkem, instalatérem Janem Markem, "ten byl akcí přímo nadšený a KOLOvice, kterou si odnesl domů jako dárek, mu velmi chutnala"!

Agentura dobrý den

O tom, že se skutečně jedná o české rekordy, dokládá přítomnost zástupců Agentury Dobrý den, dohlížejících ve všech městech na regulérnost soutěží a dodržování stanovených pravidel.

Jak řekl prezident agentury Miroslav Marek: "Nejrychlejší montáž klozetu bude zapsána do příštího vydání České knihy rekordů stejně jako rekord na týmových lyžích. Na nich šlo sice o velkou legraci, ale v pozadí se dalo tušit, jak důležité je pozorně poslouchat, co říká ten druhý a jak důležitá je spolupráce lidí, když mají dělat něco společně. Bez toho to nejde, na lyžích, ani v obchodování". Luboš Rafaj, jeho kolega z agentury, sídlící v Pelhřimově na Nábřeží rekordů a kuriozit pak dodal: "Nikdy bych nevěřil, že se kolem tak rutinní záležitosti, jakou je namontování záchodu, dá udělat taková show! Myslím, že všichni se na festivalech výborně bavili. Hodně to souvisí i s tím, že Michal Kolda, Jirka Štekr a ostatní lidi ze Sanitecu jsou fajn, mají smysl pro humor a umějí se povznést nad důležitost svého obchodování. A to je dneska vzácnávěc. Držím Vám všem palce".

Zábava a výhry pro všechny

Na účastníky festivalu čekalo rovněž hudební překvapení, a to ne ledajaké. K dobré pohodě a tanci zazpívala v průběhu večera Tina Turner. Přesvědčit se mohl každý, kdo přišel. Dámy se rychle nechaly zlákat tanečním parketem, pánové se postupně osmělovali a ke konci hudebního vystoupení již řada z nich tančila, zpívala a dobře se bavila. Ti nejodvážnější si odnesli něžný polibek od samotné světoznámé zpěvačky.

V závěrečné soutěži mohl vyhrát každý, stejně jako vyhrává každý, kdo si koupí koupelnové výrobky KERAMAG nebo KOLO. Úkolem soutěžících bylo pěti hody umístit 5 červených sedátek na kužely v dětských klozetech KERAMAG. Podle toho, kolik kdo "hodil", si odnesl cenu - menší nebo větší láhev vína, triko s logem festivalu, party soupravu a nejúspěšněji házející soudek piva. Zájem byl obrovský!

Závěr patřil volbě misáka

Ke konci většiny festivalů proběhla volba Misáka instalatéra, ... a tak si například Radim Oberherr, Roman Dostál, Karel Kadrnožka, Antonín Ťok odnesli šerpu a titul nejsympatičtějšího chlapa večera. Samozřejmě, pak o vyvoleného byl zájem větší než o soutěž v hodu sedátky na cíl.

Poděkování mediálním partnerům

za publicitu Festivalu REKORDů patří: časopisům INSTALATÉR, TOPENÁŘSTVÍ a INSTALACE a internetovému portálu www.tzb-info.cz.


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.