Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zítra začíná Energy Eficiency Business Week 2008

Mezinárodní konference EEBW: Energy Eficiency Business Week 2008 je jednou z nejvýznamnějších událostí v oblasti efektivního využívání energie v regionu Střední a východní Evropy.

Letošní 11. ročník se zaměřuje na komplexní řešení problematiky snižování energetické náročnosti - od úrovně globální, národní, až po jednotlivé organizace, společnosti a domácnosti.

Konference se koná ve dnech 12. - 14. 11. 2008 v prostorách Kaiserštějnského paláce v Praze. Jejím organizátorem je SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie.

Mezi hlavní diskutovaná témata budou patřit:
  • Jak dlouho bude růst spotřeba energie? Je tento růst nevyhnutelný?
  • Jak vidí energetickou budoucnost představitelé státu a významných společností?
  • Jak se vyrovnat s rostoucími cenami energie?
  • Přinesou nové technologie snížení spotřeby energie?
  • Jak řídit energetiku ve městech a regionech?
  • Jak efektivně kombinovat dotační zdroje s privátním kapitálem?
  • Mohou energetické služby zaručit nižší platby za energie?
  • Vyplatí se stavět nízkoenergetické a pasivní budovy?

Mezi nejvýznamnější účastníky konference budou patřit pan Jan Peter Balkenende, předseda vlády Nizozemského království a Mirek Topolánek, předseda vlády České republiky.

Na konferenci budou představeny názory odborníků na budoucí vývoj spotřeby energie v globální úrovni i v úrovni České republiky, technologické možnosti snižování spotřeby energie v oblasti dopravy, osvětlování, v sektoru budov a na municipální úrovni. Dále zde budou diskutovány možnosti financování energetických projektů, význam energetických služeb se zárukou a nízkoenergetická architektura.

Všichni zájemci o úspory energie, snižování energetické náročnosti, využití ekonomických a environmentálních výhod racionalizace spotřeby energie a zájemci o konkrétní návody a tipy na snižování spotřeby energie na úrovni soukromých firem, veřejných a městských organizací i domácností jsou zváni k návštěvě mezinárodní konference EEBW: Energy Efficiency Business Week 2008.

Další informace:
www.eebw.cz
Juraj Krivošík / Tomáš Chadim
info@eebw.cz
Tel.: +420 224 252 115 Fax: +420 224 247 597

Program konference naleznete ZDE.

 
 
Reklama