Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky ve výrobním sortimentu Licon

Společnost LICON HEAT s.r.o., dlouholetý český výrobce otopných konvektorových těles a fan-coilů, uvedla v létě tohoto roku na trh několik novinek, které zaujaly na veletrzích a výstavách. Jedná se o PODLAHOVÉ KONVEKTORY S DOCHLAZUJÍCÍM ÚČINKEM a otopné těleso CERAMIC.

"Vývoj u nás není záležitostí jedince, ale užšího kolektivu vedoucích pracovníků. Jednak jsou tu požadavky zákazníků na rostoucí kvalitu výrobků a jejich vlastnosti, a pak také naše možnosti. Zejména požadavek na kvalitu zpracování výrobků za poslední roky enormně vzrostl. A netýká se to jen samotných výrobků, ale například i jejich balení. I proto není možné, aby vývoj výrobku závisel jen na jednom člověku. Dále je nesporná výhoda v naší flexibilitě, kde jsme schopni ve velmi krátké době zareagovat na požadavky zákazníků, a tím i vyvíjet nové výrobky," vysvětluje Martin Kniha, jednatel společnosti.

Podlahové konvektory

LICON vyrábí poměrně širokou škálu podlahových konvektorů již řadu let. Řada PK s přirozenou cirkulací vzduchu , řada PKVT s nuceným prouděním vzduchu a nyní nově uvedená řada PKVTi a PKVTi/TWIN slouží jak k vytápění tak i k dochlazování místností. Pro tento účel je použita zcela nová konstrukce Al/Cu výměníku, která byla optimálně navržena pro topení, ale i dochlazování. Při nízké stavební hloubce mají konvektory výborné tepelné (až 6905W) i chladící výkony (až 2356W) garantované zkouškami v HLK Stuttgart a to vše s vynikajícími akustickými parametry (max.40dBA) Konvektor PKVTi slouží pro topení nebo dochlazování (dvoutrubkový výměník). Konvektor PKVTi/TWIN slouží pro vytápění i dochlazování (čtyřtrubkový výměník) místnosti. U obou těchto typů je vana konvektoru vybavena unikátním systémem "vany ve vaně", kdy je do stávající ocelové vany vestavěna nerezová část, která slouží pro zachycování a odvod případného kondenzátu. Použité ventilátory jsou tangenciální s maximálním napětím 12 V. Ke všem konvektorům lze dodat regulaci dle požadavků zákazníka .

 

LICON CERAMIC

- je inteligentní otopné těleso, absolutní novinka ve světě otopných těles. Na trhu se tak objevil první radiátor s opláštěním vyrobeným z keramických kachlů. Jde o velmi originální otopné těleso určené do prostor, kde je kladen velký nárok na originální, netradiční design.

Další informace nejen o výše uvedených výrobcích najdete na www.licon.cz.


KORADO, a.s.
logo KORADO, a.s.

Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles. Naší filozofií je nabídnout kompletní systémové řešení pro vytápění, chlazení i větrání a uspokojit požadavky i těch ...