Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Alpha-InnoTec - specialista na tepelná čerpadla

Specialista - výrobce tepelných čerpadel Alpha-InnoTec disponuje optimálním know-how na poli tepelné a chladící techniky. Důsledná inovační politika, trvalý technický vývoj, kvalifikovaní a motivovaní instalační partneři i cit pro trh mají za důsledek, že Alpha-InnoTec patří k vedoucím evropským výrobcům tepelných čerpadel. Ve Švýcarsku je již dokonce prodejním lídrem. Výrobní závod se nachází v bavorském Kasendorfu a do finální podoby byl dostavěn na jaře 2007 investicí 13 milionů EURO. Zaměstnání zde našlo okolo 380 plně kvalifikovaných pracovníků.

 

Široký sortiment tepelných čerpadel v provedení vzduch/voda, země/voda i voda/voda ve výkonovém rozsahu 6 až 161 kW umožňuje našim partnerům vždy správnou volbu výrobku podle konkrétního zadání investora.


Tepelná čerpadla vzduch/voda pro vnitřní instalaci

Pro zásobování tepelného čerpadla vzduch/voda dostatečným množstvím venkovního vzduchu jsou vyžadovány speciální vzduchové kanály. Přes vzduchové kanály je venkovní vzduch nasáván a veden k výparníku tepelného čerpadla. Po odebrání tepla je ochlazený vzduch přes vzduchové kanály opět odváděn do okolního prostředí. Vzduchové kanály mají speciální izolaci proti hlučnosti a chladu. Tepelná čerpadla mají výkon od 6 do 33 kW a standardní výstupní teplotu 58°C. Pro rekonstrukce je k dispozici vysokoteplotní řada tepelných čerpadel s možností výstupní teploty až 65°C.

Výkonná tepelná čerpadla vzduch/voda z kompaktní LWC řady s výkonem 6 až 12 kW vás zaujmou nejenom svým designem, ale i vnitřním kompaktním uspořádáním. Mají malou půdorysnou plochu díky velkému množství komponentů, které jsou do výrobku již integrovány z výroby a které musíte u standardního provedení montovat na zeď v kotelně. Tento koncept nešetří jenom montážní čas, ale současně zaručuje instalatérovi i uživateli jistotu. Všechny komponenty jsou zkoušeny ve výrobě a jsou vůči sobě vzájemně optimalizovány. Konstrukční variantou je tepelná centrála WL s vestavěným zásobníkem TUV a možností připojení na solární systém a centrála domácí techniky KHZ s vestavěnou větrací jednotkou a opět zásobníkem TUV.



Centrály domácí techniky vzduch/voda
pro vnitřní instalaci KHZ LW

tepelný výkon 6 až 8 kW vše v jednom výrobku: tepelné čerpadlo vzduch/voda, zásobník TUV s obsahem cca 265 litrů a pasivní větrací jednotka výstupní teplota až 58°C

Tepelná čerpadla vzduch/voda
pro vnitřní instalaci v kompaktním provedení LWC

tepelný výkon 6 až 11,9 kW vestavěná hydraulika a taktovací zásobník výstupní teplota až 58°C

Tepelná čerpadla vzduch/voda
pro vnitřní instalaci LW M-I

tepelný výkon 10,3 až 33 kW výstupní teplota až 58°C


Tepelná čerpadla vzduch/voda pro venkovní instalaci

V případě tepelného čerpadla pro venkovní instalaci je celý přístroj umístěn na vaší zahradě. Do domu je pak vedeno potrubí s topnou vodou a napájecí a řídící kabel. Vedle promyšlené techniky nezůstal v tomto případě stranou ani design výrobku. Proto firma hledala specialistu v oblasti průmyslového designu. Ve spolupráci s profesorem Gerhardem Kampem z vysoké školy v Coburgu byl vyvinut tvar estetického, čistého designu, který vychází z architektonické myšlenky podporující zapamatovatelnost tvaru. Do nového kabátu se oblékla tepelná čerpadla vzduch/voda pro venkovní instalaci od výkonu 9,6 kW do 33 kW.

Hydraulická věž HT - rychlá instalace s úsporou místa Pro instalaci příslušenství tepelných čerpadel vzduch/voda pro venkovní instalaci s tepelným výkonem do 19 kW přinášíme zcela nové technické řešení. Téměř všechny nutné komponenty běžně instalované samostatně v kotelně jsou předmontovány do kompaktní hydraulické věže. Ta zahrnuje vedle regulátoru Luxtronik také zásobník na teplou užitkovou vodu a taktovací zásobník, přepouštěcí ventil a oběhové čerpadlo topné a teplé užitkové vody. To zjednodušuje vlastní instalaci i návrh systému s tepelným čerpadlem. Jsou k dodání ve dvou provedeních HT 1 (pro výkon do 8 kW) a HT 2 (pro výkon do 19 kW).

Tepelná čerpadla země/voda


Tepelná čerpadla země/voda
v kompaktním provedení SWC

tepelný výkon 5,7 kW až 31,8 volitelná možnost pasivního chlazení vestavěná hydraulika výstupní teplota až 65°C

Tepelné centrály země/voda WZ S
tepelný výkon 5,7 až 10,2 kW vyjimatelný chladící box velmi tichý chod volitelná možnost pasivního chlazení vestavěná hydraulika výstupní teplota až 65°C

Tepelná čerpadla země/voda
profesionální řada SWP

tepelný výkon 39 kW až 161 výstupní teplota až 65°C


Navrhovací program Alpha-Plan
Vedle Příručky pro plánování tepelných čerpadel je k volnému stažení v partnerské sekci na našich internetových stránkách www.alpha-innotec.cz navrhovací software Alphaplan. Praxí ověřený software umožňuje jednoduchým způsobem navrhnout tepelné čerpadlo a zkalkulovat důležité výstupy, které jsou užitečné jak pro instalatéra tak i konečného zákazníka. Je to celková roční potřeba energie, porovnání provozních nákladů, stanovení bodu bivalence, počtu provozních hodin i celoročního topného faktoru. Objektivita výpočtu je podpořena reálným zadáním "topohodin" pro 19 míst v celé ČR.

Chcete se dozvědět více informací o výrobcích Alpha-InnoTec, prodejním konceptu i o dalších přednostech našich tepelných čerpadel? Potom nás navštivte na našich internetových stránkách: www.alpha-innotec.cz.

Všechny výkonové parametry tepelných čerpadel vzduch/voda při 2/35°C , země/voda při 0/35°C podle EN 14511.