Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Solární systémy s plynovými kotli BAXI

Solární technika u nás stále více stoupá v podvědomí zákazníků, přesto se nedá říci, že se plně využívá. Sluneční kolektory ve špičkové kvalitě od společnosti BAXI mohou předat až 60 % energie nutné k ohřevu teplé užitkové vody. Slunce lze využít také k přitápění ústředního topení nebo ohřevu bazénu. Při vědomí, že takové množství energie je čerpáno zadarmo ze Slunce, stojí jistě za zamyšlení.

Z tohoto důvodu pro Vás společnost BAXI HEATING připravila kompletní sestavy pro ohřev teplé užitkové vody s plynovými kotli BAXI:

BAXI COMFORT

Tato sestava je určena pro ohřev TUV a vyznačuje se maximální účinností v třídě kotlů se standardním spalováním. Celý systém je postaven na řízení mikroprocesory BAXI, které zabezpečují bezporuchový chod celého systému.

LEGENDA:

1. Kotel Luna3 Comfort 1.240 Fi
2. Regulátor Baxi (součástí kotle Luna3)
3. Venkovní sonda Honeywell pro kotel Luna3 (je součástí sestavy)
4. Solární kolektory SB 25 (v sestavě 2ks)
5. Čerpadlová skupina s elektronikou ECO (včetně všech potřebných čidel pro řízení solárního systému)
6. Bojler 300L DC (dvouspirálový zásobník TUV)
7. Expanzní nádoba pro solární systém 18 litrů (součástí sestavy)


BAXI COMFORT HT

Tato sestava je určena pro ohřev TUV v kombinaci s kondenzačními kotli BAXI s vysokou účinností spalování (až 109,8%). Celý systém je postaven na řízení mikroprocesory BAXISIEMENS, které zabezpečují bezporuchový chod celého systému.

LEGENDA:

1. Kondenzační kotel BAXI Luna3 Comfort HT 1.240
2. Regulátor Baxi (součástí kotle Luna3)
3. Venkovní sonda Siemens QAC34/149 pro kotel Luna3 Comfort HT (je součástí sestavy)
4. Solární kolektory SB 25 (v sestavě 2ks)
5. Čerpadlová skupina s elektronikou ECO (včetně všech potřebných čidel pro řízení solárního systému)
6. Bojler 300 litrů DC (dvouspirálový zásobník TUV)
7. Expanzní nádoba pro solární systém 18 litrů (součástí sestavy)


Dále je pro Vás připraven systém komponentů pro tvorbu široké škály topných systémů s možností přitápění solárnímy kolektory, které zvyšují celkovou účinnost topného systému. Tyto varianty jsou založeny na systémových regulacích naší partnerské fi rmy SIEMENS v provedení RVS. Kondenzační kotle LUNA 3 SYSTEM mají možnost plné vazby s regulátory RVS právě proto, že je LUNA 3 SYSTÉM postavena na hořákových automatikách naší partnerské fi rmy SIEMENS. Nově bylo do této modelové řady zakomponováno modulované čerpadlo pro kompletní vyvážení topného systému a úspory elektrické energie.

KOMPONENTY SOLÁRNÍHO SYSTÉMU: 1. - Čerpadlová jednotka s elektronikou řízení solárního pole, 2. - Kolektor BAXI SB 25 kolektor s vysoce sunselektivní vrstvou o celkové ploše 2,51m2, 3. - Bivalentní bojlery TUV (od 200 do 1500 litrů), 4. - Expanzní solární nádoby (od 18 do 100 litrů).


BDR Thermea (Czech Republic) s.r.o.
logo BDR Thermea (Czech Republic) s.r.o.

Značka BAXI v ČR nabízí - široký sortiment plynových kotlů, a to jak klasické kotle v provedení závěsném nebo stacionárním, tak i moderní úsporné kotle, tzv. kondenzační, solární systémy. Kotle o výkonech od 12 do 600 kW. Výroba TV je zajišťována průtokově ...